Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolejny temat...
...szlag trafił.
Pamiętasz, Artur temat o linuksie? Do dziś był jedynym, na który nie mogłem się dostać po zalogowaniu. Choć przyczyny chyba nie zdiagnozowano, to ktoś rzucił pomysł, że ekstremalnie długie wpisy w tym temacie zrobiły krecią robotę i zablokowały mnie jako użytkownikowi możliwość "wejścia na temat". Dziś podobnie stało się z tematem o Marku Jurku. Do dzisiejszego popołudnia swobodnie śledziłem toczącą się tam dyskusję, ale po ostatnim poście Hydrozagadki zdarzyło się to samo, co z linuksem. Koniec. Czysta (a w zasadzie niebieska) strona z nagłówkiem i pod spodem napis "gotowe". Po wylogowaniu znów wchodzę, po zalogowaniu - nie.
Być może teraz mając dwa takie topiki znajdziesz w nich coś wspólnego, co powoduje taką sytuację?
Zauważyłem, że masz i inne kłopoty techniczne, ale sądzę, że to, o czym tu piszę, nie ma z tamtymi nic wspólnego. Jakoś te niedogodności przeboleję i dam sobie radę, a piszę to tylko po to, abyś był poinformowany.
Pozdrawiam
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
Właśnie odpowiedziałem w tym temacie więc to jednak jest możliwe Smile Ale włączyło się dopiero po dobrej minucie - trzeba spokojnie poczekać. Inna sprawa, że teraz już nie mogę zobaczyć swojej odpowiedzi bo się chyba zacięło na dobre - czy istnieje techniczna możliwość rozbijania ekstremalnie długich wpisów (jak ten Hydrozagadki) na przykład na dwa mniejsze?

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):czy istnieje techniczna możliwość rozbijania ekstremalnie długich wpisów (jak ten Hydrozagadki) na przykład na dwa mniejsze?
Istnieje, ale raczej nic nie da. Na razie się przemęczyć musicie, idzie coś nowego i będziecie mogli sobie sami ustawić jak chcecie oglądać forum (wyłączyć wszelkie dodatki), powinno to przyśpieszyć jego działanie tym, którym zwalnia.
:o
MacB pocieszę Cię, że nie jesteś sam - mi też właśnie wysiadł temat o Jurku :|

Art - może coś jest nie tak z serwerem (choć to raczej nie związane) - w Lynx przy próbie logowania dostaję komunikat:
Kod:
Alert!: Unable to connect to remote host.
edit: w n-tym podejściu udało mi się zalogować

Pozdrawiam
Zeratul

[ Dodano: 2005-11-14, 18:27 ]
Teraz już nie mam dostępu nawet nie zalogowany :o :o :evil:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Mi też już nie chodzi. Czy ktoś tam czegoś nie wkleił?
Pytałeś (zdaje się) już o to przy okazji linuxa Big Grin
Dodam dla porządku, że ani IE, ani Firefox, ani Opera nie dają już rady Markowi Jurkowi Wink
A może lepiej spytać czy ktoś tam czegoś nie....napisał? Big Grin

[ Dodano: 14-11-2005, 19:12 ]
Chyba znalazłem rozwiązanie! Big Grin
Zmieniłem w swoim profilu ilość wyświetlanych postów w temacie na 2 i zadziałało!
Nie dość, że Hydrozagadka zadała post długi, to tow.... ups! [ :lol: ] użytkownik Szymon przepisał go chyba w całości dorzucając swoje uwagi. I zdaje się, że chyba tego już nie wytrzymało przeglądanie nawet 10 postów w temacie (tak to jest chyba domyślnie dla foum, tak Artku?) A ja w profilu miałem nawet dużo więcej w ustawieniach domyślnych - stąd najpierw odmówiło mi zalogowanemu, a teraz praktycznie wszystkim.
Pozdrawiam

[ Dodano: 14-11-2005, 19:24 ]
Tak jest! Sprawdziłem doświadczalnie - przy 5 postach w temacie jeszcze otwiera (choć tylko jeden - właśnie ostatni wpis Szymona), a przy 6 już nie!
Sam sobie niniejszym przyznaję "pomógł" Big Grin
Potwierdzam. Poseł Bez Nazwiska Wink rzucił klątwę - to jedyny temat, który mi się nie otwiera (mam mozillę i windowsa). Wszystkie pozostałe czytam bez problemu. Cenzura?
Moje uznanie MacB :prosze: :jupi: :brawo:
Zastanawiałem się nad jakimś ustawieniem różniącym zalogowanego usera od gościa przy czytaniu postów, ale o ilości tychże na stronę nie pomyślałem :oops:
Częściowo dlatego, że nie wiedziałem o tym, że zmieniałeś standardowe ustawienia :roll:

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Chyba zaraz zrobię porządek z tymi postami - do czego to doszło, żeby moderator nie mógł przeczytać tematu :twisted: :wink:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
MacB, pomógł dla Ciebie Smile
Zeratul ogarnij tam, a ja pomyśle nad ograniczeniami długości postów Smile
Artur napisał(a):MacB, pomógł dla Ciebie
To chyba sam sobie musi dać ... Smile
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
A właśnie, że nie musi! Smile
AA nie takie numery potrafią Wink

[ Dodano: 14-11-2005, 22:11 ]
Szymon napisał(a):Administratorzy rozważą wyłączenie opcji automatycznego łączenia kolejnych postów, by można było rozbić długi post na kilka mniejszych.
I to chyba rozwiąże sprawę. Jeśli są tu na forum tacy, którzy z niepokojem patrzą na ilość własnych postów i spróbują te nowe regulacje wykorzystać tylko do nabijania licznika, to będzie tylko mało szkodliwe działanie uboczne. A zawsze swój ostatni wpis można edytować dodając jakąś zapomnianą myśl i wtedy nie namnożymy podwójnych głosów.
Słowem: jestem ZA!