08-25-2005, 08:36 AM
Riedla Filipie :wink:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Łot Ar Ju Lisning Tu Rajt Nał...?
|
08-25-2005, 08:40 AM
Już poprawione :roll:
Za bład przepraszam
08-25-2005, 08:57 AM
Filip P. napisał(a):Co rozumiesz przez pojęcie "wielki człowiek"?Szczerze mówiąc to napisałem to,żeby lepiej brzmiało po prostu go,ich nie lubię. Bluesa lubię,ale nie w każdym wykonaniu. Musiałem się ich nasłuchać trochę,bo moi koledzy to lubią i na wszystkich wyjazdach prawie to leciało. Więc twórczość znam I w ogóle mi się nie podoba nic a nic... A swoją drogą czekam teraz na musical polityczny "Skazany na czerwień" - życie i twórczość Michała Wiśniewskiego Oczywiście nawet nie porównuję Riedla z tym szołmenem,ani ich muzyki. Dżem jest uznawany za klasykę przez osoby inne niż archetypiczne gorące trzynastki. To tylko tytułem wykorzystywania słynnych osób,ikon kultury lub popkultury,celem zarobienia kasy. Pozdrawiam!
08-25-2005, 11:06 AM
Marilyn Manson - Coma White (uwielbiam!)
Inteligencja, do jasnej cholery, jest fuckin' sexy! - Maciek Maleńczuk
08-31-2005, 02:42 PM
Apocalyptica - Nothing else matters...
I inne. To jest tak GENIALNE, że aż mnie zamurowało... Siedze i słucham... pewnie dawno po premierze.. ale jak ktoś nie przymusi to człowiek nie sięga często po nowe rzeczy. GENIALNE, GENIALNE I JESZCZE RAZ GENIALNE.
08-31-2005, 03:33 PM
Byłem na dwóch koncertach Apocalypticy - wrażenia naprawdę super . Szczególnie Nothing Else Matters, w Spodku, gdy wśród publiki panuje praktycznie całkowita cisza, albo sala śpiewa, gdy twoja dziewczyna się do ciebie przytula . W ogóle - pięknie i magicznie.
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
08-31-2005, 03:44 PM
Nie watpie... od godziny jeden utwór... :o
08-31-2005, 04:32 PM
Filip P. napisał(a):pewnie dawno po premierze..Rzeczywiście - trochę czasu już minęło. Mi osobiście z ich dokonań, które słyszałem, najbardziej podoba się kawałek "Path" z płyty "Cult". A ja teraz słucham Mandaryny bez playbacku - ręce opadają, a uszy więdną. Kto nie słyszał - polecam <!-- m --><a class="postlink" href="http://shog.pl/Mandaryna.mp3">http://shog.pl/Mandaryna.mp3</a><!-- m -->
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
08-31-2005, 04:40 PM
Filip P. napisał(a):Nie watpie... od godziny jeden utwór... :o więc jak będą grać w Polsce jeszcze raz - wybieramy się na koncert, co?
08-31-2005, 04:42 PM
Cytat:więc jak będą grać w Polsce jeszcze raz - wybieramy się na koncert, co? Z przyjemnością i bez wahania..
08-31-2005, 04:46 PM
A masz tylko ten cover metallicy? Ścignij sobie może jeszcze "Fade To Black", "One", czy też jakieś ich autorskie kompozycje . Np. "Somewhere around nothing", "Faraway", "Prologue", "No Education", czy tam trochę słodkie, ale dające radę "Bittersweet" i inne kawałki z najnowszej płyty... Ogólnie, trzymają całkiem równy poziom prawie wszystkie ich płyty
08-31-2005, 04:58 PM
Testament - Greenhouse Effect. Wcześniej Dezerter - Czwarta Rano. Muszę się odstresować po tej Mandarynie ;/
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
08-31-2005, 07:08 PM
Kołysanka z Rosemary's Baby Krzysztofa Komedy-Trzcińskiego w wykonaniu Mii (jaki jest dopełniacz od Mia???) Farrow... Wbija w krzesło i wyrywa włosy...
09-01-2005, 01:48 PM
Renata Przemyk - Zero (Odkochaj nas)
09-01-2005, 01:49 PM
A ja na okrągło słucham "Lao Che" - "Powstanie warszawskie". Naprawdę świetna płyta, bardzo pomysłowa!
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
09-02-2005, 02:42 PM
Paradise Lost - "One second"
09-10-2005, 05:49 PM
Gorillaz i ich nowy utwór, czyli "Dare" ;]
09-10-2005, 06:24 PM
A ja słucham na okrągło Marca Rizzo. Jego solowy album "Colossalmyopia" to genialny mariaż gitarowych konwencji. Polecam!
09-11-2005, 06:02 AM
A u mnie od kilkunastu lat króluje twórczość jednego poety i wykonawcy (czasem z jego kolegami). I wątpliwe by to się kiedykolwiek zmieniło. Zgadnijcie o kim piszę
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
11-19-2005, 09:07 PM
Pewnie o Jacku Kaczmarskim. Jednak ja nie potrafie ciąglę go słuchać
Często robię odskocznie w nieco inne stylistyki. Od dwóch dni słucham Lao Che - "Powstanie Warszawskie" Genialne i to bardzo Dziś byłem w muzeum powstania więc narazie nei chce wychodzić poza tą muzykę i te opowieści jakie niosą ze soba teksty. Polecam wszystkim i muzykę i muzeum Pozdrawiam
11-19-2005, 09:13 PM
A ja ostatnio przesłuchuję "Wolną Grupę Bukowinę" i Stachurę w wykonaniu SDMu.
Bo źródło wciąż bije...
11-19-2005, 09:36 PM
Moje ostatnie odkrycia muzyczne:
1. Salif Keita 2. Jaromir Nohavica 3. Chiki Lili Tua (słowacka kapela)
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
11-25-2005, 07:22 AM
Filip P. napisał(a):Od dwóch dni słucham Lao Che - "Powstanie Warszawskie"Potwierdzam - słuchałem tej płyty cały czerwiec i lipiec. Czasem dwa razy dziennie... Re-we-la-cja!
11-25-2005, 09:44 PM
Lao Che...Wystarczyło kilka piosenek, i nabrałam ochoty na więcej i więcej
A Breakout? To niezbyt chyba znane, a wrażenie na mnie wywarło piorunujące. Zwłaszcza "Te bomby lecą na nasz dom", gdzie pierwszy raz usłyszałam polskiego artystę śpiewającego o wojnie w Wietnamie.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale! Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny, Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
11-26-2005, 11:41 AM
Ja poza Jackiem (to chleb powszedni... chociaż nie spowszedniał mimo to) słucham ostatnio:
Wolnej Grupy Bukowiny i Wojtka Belona solo - szczególnie mało znanych piosenek - bardzo dużo tego jest na stronie: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wgb.eps.gda.pl">www.wgb.eps.gda.pl</a><!-- w --> (To jest Legalne - bo zostały umieszczone za zgodą Zespołu) - gorąco polecam np. "Stieńkę Riazina". Jazzu - szczególnie takiego niemłodego - Jelly Roll Morton, Duke Ellington, młody Louis Armstrong, Bessie Smith itd itp Poza tym Sinatra, Cohen, Beatlesi, Simon and Garfunkel, Pod Budą, Wysocki, Dire Straits... ogólnie rzecz biorąc taka retro-mieszanina. Pozdrawiam bardzo serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
11-26-2005, 06:45 PM
Od dwóch tygodni głównie U2
12-07-2005, 08:04 PM
2DH napisał(a):Ha właśnie dotarła -nowiutka, cieplutka, świeża i pachnąca, najnowsza płyta System Of A Down - Hypnotize i Boże strzeż moich sąsiadówTeż już mam. Numero uno jest... utwór pierwszy, czyli "Attack" Uważam, że album o poziomie porównywalnym z "Mezmerize", czyli dobrze jest, ale może być lepiej ;P
12-08-2005, 03:32 PM
Wiem, że miało być, ale jakby się różniły, to byłoby ciekawiej, prawda? :wink: Ostatnio słucham m. in. "Whe Wall" Floydów i tamte dwie płyty jak na mój gust są inne.
"Soldier Side" jest świetne! A już z połączeniem z "Lonely Day" i tym mini-przejściem to w ogóle - miód "Hypnotize" jako album nie jest złe. Zdecydowanie wolę ten krążek niż "Steal this album"... :roll: A głos Darona... Jedna znajoma powiedziała, że kojarzy jej się z kozą :lol: Mnie za to podoba się bardzo, jat taki... ciekawy Dla mnie pierwsze [w sensie przesłuchania i na "liście"] jest "Toxicity"
12-30-2005, 03:22 PM
Ścieżka dźwiękowa z Gnijącej panny młodej...
"The remains of the day" ::headbang::
12-30-2005, 04:05 PM
Ja to jestem stary metal, więc poza trio KGŁ w różnych układach, Wysockim, Okudżawą i Kimem mam jeszcze spory krąg zainteresowań. Pomijam już fakt, że w moim repertuarze nieustannie pojawia się Wagner, którego muzyka jest wręcz mistyczna. Dobrą muzyką filmową też nie pogardzę, biorąc pod uwagę, że jestem maniak filmu, zwłaszcza Zimmerem, Badeltem i Poledourisem - lubię posłuchać soundtracka i porównać wrażenia. No i rzecz jasna Alexandrov Red Army Choir
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled teď čekají nová převtělení amulet v kruhu tváře mění |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|