Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łot Ar Ju Lisning Tu Rajt Nał...?
Riedla Filipie :wink:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Już poprawione :roll:
Za bład przepraszam Smile
Filip P. napisał(a):Co rozumiesz przez pojęcie "wielki człowiek"?
Szczerze mówiąc to napisałem to,żeby lepiej brzmiało Wink po prostu go,ich nie lubię. Bluesa lubię,ale nie w każdym wykonaniu. Musiałem się ich nasłuchać trochę,bo moi koledzy to lubią i na wszystkich wyjazdach prawie to leciało. Więc twórczość znam Smile
I w ogóle mi się nie podoba Sad nic a nic...
A swoją drogą czekam teraz na musical polityczny "Skazany na czerwień" - życie i twórczość Michała Wiśniewskiego Tongue
Oczywiście nawet nie porównuję Riedla z tym szołmenem,ani ich muzyki. Dżem jest uznawany za klasykę przez osoby inne niż archetypiczne gorące trzynastki.
To tylko tytułem wykorzystywania słynnych osób,ikon kultury lub popkultury,celem zarobienia kasy.
Pozdrawiam!
Marilyn Manson - Coma White (uwielbiam!) Tongue
Inteligencja, do jasnej cholery, jest fuckin' sexy! - Maciek Maleńczuk
Apocalyptica - Nothing else matters...
I inne.

To jest tak GENIALNE, że aż mnie zamurowało... Siedze i słucham... pewnie dawno po premierze.. ale jak ktoś nie przymusi to człowiek nie sięga często po nowe rzeczy. Wink

GENIALNE, GENIALNE I JESZCZE RAZ GENIALNE.
Byłem na dwóch koncertach Apocalypticy - wrażenia naprawdę super Smile. Szczególnie Nothing Else Matters, w Spodku, gdy wśród publiki panuje praktycznie całkowita cisza, albo sala śpiewa, gdy twoja dziewczyna się do ciebie przytula Wink. W ogóle - pięknie i magicznie.
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Nie watpie... od godziny jeden utwór... :o
Filip P. napisał(a):pewnie dawno po premierze..
Rzeczywiście - trochę czasu już minęło. Mi osobiście z ich dokonań, które słyszałem, najbardziej podoba się kawałek "Path" z płyty "Cult".

A ja teraz słucham Mandaryny bez playbacku - ręce opadają, a uszy więdną. Kto nie słyszał - polecam Wink
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shog.pl/Mandaryna.mp3">http://shog.pl/Mandaryna.mp3</a><!-- m -->
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Filip P. napisał(a):Nie watpie... od godziny jeden utwór... :o

więc jak będą grać w Polsce jeszcze raz - wybieramy się na koncert, co? Wink
Cytat:więc jak będą grać w Polsce jeszcze raz - wybieramy się na koncert, co?

Z przyjemnością i bez wahania..
A masz tylko ten cover metallicy? Ścignij sobie może jeszcze "Fade To Black", "One", czy też jakieś ich autorskie kompozycje Smile. Np. "Somewhere around nothing", "Faraway", "Prologue", "No Education", czy tam trochę słodkie, ale dające radę "Bittersweet" i inne kawałki z najnowszej płyty... Ogólnie, trzymają całkiem równy poziom prawie wszystkie ich płyty Wink
Testament - Greenhouse Effect. Wcześniej Dezerter - Czwarta Rano. Muszę się odstresować po tej Mandarynie ;/
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Kołysanka z Rosemary's Baby Krzysztofa Komedy-Trzcińskiego w wykonaniu Mii (jaki jest dopełniacz od Mia???) Farrow... Wbija w krzesło i wyrywa włosy...
Renata Przemyk - Zero (Odkochaj nas)
A ja na okrągło słucham "Lao Che" - "Powstanie warszawskie". Naprawdę świetna płyta, bardzo pomysłowa!
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Paradise Lost - "One second"
Gorillaz i ich nowy utwór, czyli "Dare" ;]
A ja słucham na okrągło Marca Rizzo. Jego solowy album "Colossalmyopia" to genialny mariaż gitarowych konwencji. Polecam!
A u mnie od kilkunastu lat króluje twórczość jednego poety i wykonawcy (czasem z jego kolegami). I wątpliwe by to się kiedykolwiek zmieniło. Zgadnijcie o kim piszę Wink
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Pewnie o Jacku Kaczmarskim. Jednak ja nie potrafie ciąglę go słuchać Wink
Często robię odskocznie w nieco inne stylistyki.

Od dwóch dni słucham Lao Che - "Powstanie Warszawskie"
Genialne i to bardzo Smile
Dziś byłem w muzeum powstania więc narazie nei chce wychodzić poza tą muzykę i te opowieści jakie niosą ze soba teksty.

Polecam wszystkim i muzykę i muzeum Smile

Pozdrawiam
A ja ostatnio przesłuchuję "Wolną Grupę Bukowinę" i Stachurę w wykonaniu SDMu. Smile
Bo źródło wciąż bije...
Moje ostatnie odkrycia muzyczne:
1. Salif Keita
2. Jaromir Nohavica
3. Chiki Lili Tua (słowacka kapela)
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Filip P. napisał(a):Od dwóch dni słucham Lao Che - "Powstanie Warszawskie"
Genialne i to bardzo Smile
Dziś byłem w muzeum powstania więc narazie nei chce wychodzić poza tą muzykę i te opowieści jakie niosą ze soba teksty.

Polecam wszystkim i muzykę i muzeum Smile
Potwierdzam - słuchałem tej płyty cały czerwiec i lipiec. Czasem dwa razy dziennie...

Re-we-la-cja!
Lao Che...Wystarczyło kilka piosenek, i nabrałam ochoty na więcej i więcej Big Grin
A Breakout?
To niezbyt chyba znane, a wrażenie na mnie wywarło piorunujące. Zwłaszcza "Te bomby lecą na nasz dom", gdzie pierwszy raz usłyszałam polskiego artystę śpiewającego o wojnie w Wietnamie.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Ja poza Jackiem (to chleb powszedni... chociaż nie spowszedniał mimo to) słucham ostatnio:

Wolnej Grupy Bukowiny i Wojtka Belona solo - szczególnie mało znanych piosenek - bardzo dużo tego jest na stronie: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wgb.eps.gda.pl">www.wgb.eps.gda.pl</a><!-- w --> (To jest Legalne - bo zostały umieszczone za zgodą Zespołu) - gorąco polecam np. "Stieńkę Riazina".

Jazzu - szczególnie takiego niemłodego - Jelly Roll Morton, Duke Ellington, młody Louis Armstrong, Bessie Smith itd itp

Poza tym Sinatra, Cohen, Beatlesi, Simon and Garfunkel, Pod Budą, Wysocki, Dire Straits... ogólnie rzecz biorąc taka retro-mieszanina.

Pozdrawiam bardzo serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Od dwóch tygodni głównie U2 Big Grin
2DH napisał(a):Ha właśnie dotarła -nowiutka, cieplutka, świeża i pachnąca, najnowsza płyta System Of A Down - Hypnotize i Boże strzeż moich sąsiadów Big Grin
Też już mam. Numero uno jest... utwór pierwszy, czyli "Attack" Big Grin
Uważam, że album o poziomie porównywalnym z "Mezmerize", czyli dobrze jest, ale może być lepiej ;P
Wiem, że miało być, ale jakby się różniły, to byłoby ciekawiej, prawda? :wink: Ostatnio słucham m. in. "Whe Wall" Floydów i tamte dwie płyty jak na mój gust są inne.
"Soldier Side" jest świetne! A już z połączeniem z "Lonely Day" i tym mini-przejściem to w ogóle - miód Smile "Hypnotize" jako album nie jest złe. Zdecydowanie wolę ten krążek niż "Steal this album"... :roll: A głos Darona... Jedna znajoma powiedziała, że kojarzy jej się z kozą :lol: Mnie za to podoba się bardzo, jat taki... ciekawy Big Grin
Dla mnie pierwsze [w sensie przesłuchania i na "liście"] jest "Toxicity" Tongue
Ścieżka dźwiękowa z Gnijącej panny młodej...
"The remains of the day" ::headbang::
Ja to jestem stary metal, więc poza trio KGŁ w różnych układach, Wysockim, Okudżawą i Kimem mam jeszcze spory krąg zainteresowań. Pomijam już fakt, że w moim repertuarze nieustannie pojawia się Wagner, którego muzyka jest wręcz mistyczna. Dobrą muzyką filmową też nie pogardzę, biorąc pod uwagę, że jestem maniak filmu, zwłaszcza Zimmerem, Badeltem i Poledourisem - lubię posłuchać soundtracka i porównać wrażenia. No i rzecz jasna Alexandrov Red Army Choir Big Grin
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości