Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Paweł Bogocz jest jednym z najbardziej cenionych reżyserów młodego pokolenia w Polsce. Sporą część swojej pracy zawodowej związał z obrazowaniem muzyki. Jest laureatem najbardziej prestiżowych nagród twórców wideoklipów: Yacha i Fryderyka. Każdego roku kręci od kilku do kilkunastu klipów.
Cytat:Paweł Bogocz już myśli o kolejnej realizacji. Tym razem zainteresowała go kompozycja Jacka Kaczmarskiego, niedawno zmarłego "barda Solidarności".
- Na "Obławie" uczyłem się gry na gitarze - wyznaje reżyser.
Jego pomysł na zobrazowanie pieśni Kaczmarskiego jest bardzo ciekawy i różni się od sztampowych wyobrażeń o piosence. Mroczne kadry z leśnego polowania chce przenieść między regały centrum handlowego.
- Na tym tle chciałbym opowiedzieć historię młodego złodziejaszka, kradnącego w sklepie płyty, w tym zbiór nagrań Kaczmarskiego, taki tani zbiór z kosza... - puszcza wodze fantazji Paweł Bogocz.<!-- m --><a class="postlink" href="http://sms.orange.pl/">http://sms.orange.pl/</a><!-- m -->
Zdarzenie miałoby zostać opowiedziane okiem kamer przemysłowych, takich, jakie monitorują każdy zakup i ruch klienta w supermarketach i innych miejscach publicznych na całym świecie.
- Czasem trudno oprzeć się wrażeniu, że cały czas jesteśmy obserwowani. Ktoś, kto analizuje tak zdobyte dane, nagle wpada na pomysł organizacji obławy, "na młode wilki obławy" - dodaje reżyser.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
ann napisał(a):Cytat:płyty, w tym zbiór nagrań Kaczmarskiego, taki tani zbiór z kosza... Na szczęście do tego jeszcze nie doszło 8)
Co do pomysłu, to po "ekologicznych" "Młodym lesie" (Kołobrzeg) czy "Obławie" (jakiś blog) już nic mnie nie zdziwi :wink:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Mi (czy tam mnie, nie wiem jak jest poprawnie  ) sie podobał nawet ten kołobrzeski "Młody Las". Jak dla mnei zmienił charakter tego utworu, ale fajnie mi sie tego słuchało  w środku nocy w telewizji
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Co do pomysłu, to po "ekologicznych" "Młodym lesie" (Kołobrzeg) czy "Obławie" (jakiś blog) już nic mnie nie zdziwi Ojj Zeratul, możemy się założyć o co chcesz że jeszcze nie raz i nie dwa razy szczena Ci opadnie!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
ann napisał(a):Cytat:(...)
- Na tym tle chciałbym opowiedzieć historię młodego złodziejaszka, kradnącego w sklepie płyty (...) - puszcza wodze fantazji Paweł Bogocz. Brawo! :brawo: :brawo: :brawo: Po realizacji tego, proponuję jeszcze ponadto: "Sen Katarzyny II" w agencji towarzyskiej dla sado-maso, "Zbroję" podczas zadymy na stadionie oraz "Krzyk" w dużej dyskotece. Wszystko oczywiście okraszone rytmami hip-hopu z domieszką techno (bo to przecież jest w modzie). :evil: :evil: :evil:
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Jak dla mnie bardzo głupi pomysł... Oryginalny, ale raczej niezbyt mi odpowiada...
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja poproszę "Mufkę" nakręcić.
Liczba postów: 881
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Ja mogę nakręcić "Hymn wieczoru kawalerskiego"
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Albo "Celinę". Tylko od lat 18!
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
"Potępienie rozkoszy" lepiej
Reputacja:
0
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
misiek-st napisał(a):Myślałem to stwierdzenie prowokuje do taniej złośliwości...acz w kontekście zyskuje znamiona prawdopodobieństwa... :twisted:
:roll:
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Reputacja:
0
misiek-st napisał(a):Ja mogę nakręcić "Hymn wieczoru kawalerskiego" a będę mógł tam zagrać? Myślę, że do paru fragmentów bym się nadał
za Tobą ja,
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
fizol napisał(a):misiek-st napisał(a):Ja mogę nakręcić "Hymn wieczoru kawalerskiego" a będę mógł tam zagrać? Myślę, że do paru fragmentów bym się nadał Chciałbym zauważyć, że dalsza cześć tytułu tego utworu to "Żale polonistycznych degeneratów". Tak więc główne role są już chyba obsadzone: myślę, że razem ze Zbychem dalibyśmy banię, a nawet w szyję.
:lol:
Reputacja:
0
Taaaa, a ja bym zagrał gościa z pawiem na kolanie...
Like a bird that flew
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Taaaa, a ja bym zagrał gościa z pawiem na kolanie...  A może trupa z hurysą na kolanie  (choć to już inny teledysk)
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Paw na kolanie zdecydowanie jest zarezerwowany dla Fizola. On jest już po próbie generalnej! :lol:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
0
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Jak zamiast wilka będzie ganiajacy po sklepie, mały, chudy, ubrany w błyszczący dresik koleś z hardą miną, to słowa "Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy!
O, bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!" nabiorą nowego, egzotycznego znaczenia.
To moze lepiej by było zorganizować obławe w sklepie zoologicznym na dowolnie wybrane stworzenie "nieludzkie"?
"Przed wszystkim cofaj się przezornie,
Nic nie jest tym, czym miało być.
Groźne - co zdaje się bezbronne,
Siła się umie w słabym skryć."
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
A kto bedzie myśliwym i nagonką?? Ochrona sklepowa??
Lesion pozdrawia!
Leśnik jest stworzony do wielu rzeczy ale nie do nauki.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Kate napisał(a):Jak zamiast wilka będzie ganiajacy po sklepie, mały, chudy, ubrany w błyszczący dresik koleś z hardą miną, to słowa "Nie dajcie z siebie zedrzeć skór! Brońcie się i wy! .... Dresik? A nie w skórę?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ci w skórze nie kradną płyt po sklepach tylko od razu całe wytwórnie.
Leśnik jest stworzony do wielu rzeczy ale nie do nauki.
Reputacja:
0
A ci w garniturach to mafiosi trzymający w garści wytwórnie
misiek-st napisał(a):Po prostu Fizol puści pawia na kolano Reutera i wszyscy będą zadowoleni
Ekhm... Myślę, że dla potrzeb filmu paw może być sztuczny  Atrapa być może
Like a bird that flew
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Ekhm... Myślę, że dla potrzeb filmu paw może być sztuczny Atrapa być może to ja się wypisuję! W taniochę i amerykańskie udawanie się nie bawię
:lol:
za Tobą ja,
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Mamut napisał(a):Ci w skórze nie kradną płyt po sklepach tylko od razu całe wytwórnie. Nie obrażaj ramoneski, ok?
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
|