Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy ma ktoś może opracowane partie pianina w utworach JK??
Na forum piszą chyba jedynie gitarzyści. A przecież w utworach Kaczmarskiego są genialne partie klawiszy. Nie są one łatwe a mi niezbyt dobrze idzie rozpracowywanie ze słuchu utworów Sad

Może ktoś ma zapisane partie pianina i mógłby mi przesłać?
Odpowiedz
Odpowiadam Faferowi:
Nie posiadam, ani nie podejrzewam by ktokolwiek posiadal, rozpiski fortepianowych do tych utworow. Dlaczego tak jest pisałem już na forum i liście kilkukrotnie - przeszukaj archiwum. Najkrocej mówiąc - ilość pracy niewspółmierna do wyników. Zagrać akompaniamenty można w zupełności bez potrzeby pisania nut.
Pozdrawiam
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Ok

Sorki ale jestem na forum od dzisiaj, poza tym jakoś wcześniej na żadnym się specjalnie nie udzielałem i jeszcze jestem troche zagubiony Smile
Odpowiedz
Tomasz Susmęd napisał(a):Najkrocej mówiąc - ilość pracy niewspółmierna do wyników. Zagrać akompaniamenty można w zupełności bez potrzeby pisania nut.
geniusze mogą...... Wink
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Własnie rzecz polega na tym, ze granie tej muzyki jest - paradoksalnie - łatwiejsze bez szczegółowych nut.

KN.
Odpowiedz
Jest dokladnie tak, jak pisze Krzysztof. I przekonuję się o tym tym bardziej, im dłużej gram te utwory.
A wszystkim grającym przypomnę banalną, ale i prawdziwą zasadę - którą zresztą odnoszę i do siebie - że "bez pracy nie ma kołaczy"...
Pozdrawiam
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Coś o tym niby wiem - Czerny mi juz bokiem wychodzi Tongue
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Jako pianista nie najwyższych lotów stwierdzam, że grać należy jak się słyszy i jak potrafi (pod warunkiem, że umiesz choć trochę zbliżyć się do oryginału). Stopniowo umiejętności się rozwiną.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
To może inaczej. Jest może jakaś grupka w Przemyślu grająca muzykę Kaczmarskiego na której ewentualne próby mógłbym wpaść i co nieco podpatrzeć ?? Smile
Odpowiedz
Jest, ale raz w roku...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
I pewnie było tydzień temu Tongue

[ Dodano: 2005-10-27, 22:00 ]
I pewnie był pare dni temu Tongue
Odpowiedz
Dokładnie 27 dni temu, przez 2 dni