Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Raj" w Warszawie
Petrvs napisał(a):Ja zrozumiałem że krytykujecie koncert na podstawie nagrań z prób. :wink:
Petrvsie, byłoby niedorzeczne, gdyby tak było i miałbyś wtedy rację! Powtarzam zatem: ja krytykowałem tylko te nagrania! Tylko o nich pisałem, że są słabe. Nigdzie nie napisałem, że koncert był słaby, choć znając życie i te nagrania rzeczywiście tego się spodziewam. No ale koncert skrytykuję dopiero wtedy, jak już go usłyszę i pod warunkiem oczywiście, że moje przewidywania się sprawdzą.
Petrvs napisał(a):Krzysztof, tylko czy to ja jestem ignorantem? Ja niczego i nikogo nie ignoruję. Raczej staram się bronić tego co słyszałem. I mam takie samo prawo do tego jak ty do tego by krytykować.
Ależ oczywiście! Nikt Ci tego prawa nie usiłuje odbierać.
Petrvs napisał(a):No i co z tego wynika? Tobie się to nie podoba, mnie się koncert podobał i bardzo dobrze. I ty masz prawo i ja mam prawo do takiej oceny. I napisałem że ty powiedziałeś swoje, ja swoje i jest ok.
Petrvs napisał(a):I przekonywanie mnie do tego żebym zmienił zdanie na temat koncertu jest dziwne.
Petrvsie Złoty! Wskaż mi choć jedno zdanie, gdzie przekonuję Cię, byś zmienił zdanie!
Petrvs napisał(a):Starałem się tylko wam lekko zasugeorwać, że koncert nie był zły - a ponieważ byłem na żywo zdawało mi się, że mam bardziej obiektywne zdanie na ten temat.
Tak jest! Ja Twoje zdanie przyjmuję w dobrej wierze do wiadomości.
Petrvs napisał(a):Ale skoro raz się uparliście - wasz wybór.
Na nic się nie uparłem. Twierdzę jedynie, że nagrania, które słyszałem są słabe i jest to jakaś wskazówka, że koncert też może być słaby. Przeciw temu mamy Twoje świadectwo, które traktuję poważnie. W dodatku wartościową informacją, którą podałeś, było to, że są to nagrania z próby. Wszystko to przyjmuję do wiadomości i na nic się nie upieram.
Petrvs napisał(a):Wybacz. Chciałem jedynie załagodzić lekie napięcie, jakie się zrobiło. Natomiast to co napisałeś jest już lekko obraźliwe.
Nie miało być obraźliwe.

KN.

[ Dodano: 2005-10-28, 23:58 ]
Moim zdaniem dyskusja przeobraziła się w niepotrzebny konflikt w momencie, kiedy zacząłeś wmawiać, że krytykuję koncert, a nie nagrania, które słyszałem. Na to grzecznie usiłowałem zwrócić Twoją uwagę, że ja krytykuję właśnie i tylko te nagrania! Ty wtedy z głupim emotikonem na końcu, że innych nie słyszałem! No i co z tego - pytam?!

KN.
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Starałem się tylko wam lekko zasugeorwać, że koncert nie był zły - a ponieważ byłem na żywo zdawało mi się, że mam bardziej obiektywne zdanie na ten temat.
Hmmm, tak sobię myśle że właśnie masz przez to mniej obiektywne zdanie. Słuchając nagrań oceniasz tylko jakoś wykonania, a na koncercie zwracasz uwagę na scenografię, czasem może cię porwac reakcja widowni itp. Oceniasz całośc, a liczy sie dla mnie jakosc tego co robia wykonawcy, a nie dodatki i otoczenie.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Hmmm, tak sobię myśle że właśnie masz przez to mniej obiektywne zdanie. Słuchając nagrań oceniasz tylko jakoś wykonania, a na koncercie zwracasz uwagę na scenografię, czasem może cię porwac reakcja widowni itp. Oceniasz całośc, a liczy sie dla mnie jakosc tego co robia wykonawcy, a nie dodatki i otoczenie.
To jest akurat względne. Bardzo względne. Dlatego najlepiej chyba i być na koncercie i wysłuchać nagrań i wtedy będzie najbardziej obiektywnie. Smile

pozdrawiam
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):To jest akurat względne. Bardzo względne. Dlatego najlepiej chyba i być na koncercie i wysłuchać nagrań i wtedy będzie najbardziej
Tak, wtedy mamy więcej danych do oceny.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Koncert się nie odbędzie.

Z tego co się dowiedziałem to organizatorzy nie potwierdzili czy spektakl się odbędzie czy nie. Teatr czekał do dziś i okazało sie że jednak nic z tego.

Pozdrawiam
Odpowiedz