10-28-2005, 09:53 PM
Petrvs napisał(a):Ja zrozumiałem że krytykujecie koncert na podstawie nagrań z prób. :wink:Petrvsie, byłoby niedorzeczne, gdyby tak było i miałbyś wtedy rację! Powtarzam zatem: ja krytykowałem tylko te nagrania! Tylko o nich pisałem, że są słabe. Nigdzie nie napisałem, że koncert był słaby, choć znając życie i te nagrania rzeczywiście tego się spodziewam. No ale koncert skrytykuję dopiero wtedy, jak już go usłyszę i pod warunkiem oczywiście, że moje przewidywania się sprawdzą.
Petrvs napisał(a):Krzysztof, tylko czy to ja jestem ignorantem? Ja niczego i nikogo nie ignoruję. Raczej staram się bronić tego co słyszałem. I mam takie samo prawo do tego jak ty do tego by krytykować.Ależ oczywiście! Nikt Ci tego prawa nie usiłuje odbierać.
Petrvs napisał(a):No i co z tego wynika? Tobie się to nie podoba, mnie się koncert podobał i bardzo dobrze. I ty masz prawo i ja mam prawo do takiej oceny. I napisałem że ty powiedziałeś swoje, ja swoje i jest ok.
Petrvs napisał(a):I przekonywanie mnie do tego żebym zmienił zdanie na temat koncertu jest dziwne.Petrvsie Złoty! Wskaż mi choć jedno zdanie, gdzie przekonuję Cię, byś zmienił zdanie!
Petrvs napisał(a):Starałem się tylko wam lekko zasugeorwać, że koncert nie był zły - a ponieważ byłem na żywo zdawało mi się, że mam bardziej obiektywne zdanie na ten temat.Tak jest! Ja Twoje zdanie przyjmuję w dobrej wierze do wiadomości.
Petrvs napisał(a):Ale skoro raz się uparliście - wasz wybór.Na nic się nie uparłem. Twierdzę jedynie, że nagrania, które słyszałem są słabe i jest to jakaś wskazówka, że koncert też może być słaby. Przeciw temu mamy Twoje świadectwo, które traktuję poważnie. W dodatku wartościową informacją, którą podałeś, było to, że są to nagrania z próby. Wszystko to przyjmuję do wiadomości i na nic się nie upieram.
Petrvs napisał(a):Wybacz. Chciałem jedynie załagodzić lekie napięcie, jakie się zrobiło. Natomiast to co napisałeś jest już lekko obraźliwe.Nie miało być obraźliwe.
KN.
[ Dodano: 2005-10-28, 23:58 ]
Moim zdaniem dyskusja przeobraziła się w niepotrzebny konflikt w momencie, kiedy zacząłeś wmawiać, że krytykuję koncert, a nie nagrania, które słyszałem. Na to grzecznie usiłowałem zwrócić Twoją uwagę, że ja krytykuję właśnie i tylko te nagrania! Ty wtedy z głupim emotikonem na końcu, że innych nie słyszałem! No i co z tego - pytam?!
KN.