Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
III Festiwal "Nadzieja" - impreza towarzysząca
Co prawda nie było jeszcze oficjalnego komunikatu, ale już wiadomo, że III Festiwal "Nadzieja" poświęcony pamięci Jacka Kaczmarskiego, odbędzie się w dniach 28-29.07.2006. Co do programu Festiwalu to jego organizator czyli Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego, poinformuje o nim w stosownym czasie.
Ja chciałbym napisać o planowanej imprezie towarzyszącej, która w założeniu ma dodatkowo uatrakcyjnić Festiwal. Otóż p. Alicja Delgas, szefowa Fundacji, wpadła na pomysł organizacji meczu piłkarskiego, pomiędzy reprezentacją Fundacji (przyjaciele, znajomi, ludzie związani z J.K.) a drużyną skupiającą miłośników twórczości J.K., działających w internecie czyli głównie chodzi o środowisko skupione wokół forum i listy dyskusyjnej o J.K. Podobny mecz, przy okazji tegorocznej Herbertiady został rozegrany, z tym, że grano w koszykówkę (reprezentacja artystów przeciwko reprezentacji Kołobrzegu - można to zobaczyc na stronie: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.herbertiada.prv.pl">www.herbertiada.prv.pl</a><!-- w --> w dziale "Na sportowo"). Ponieważ idea wypaliła, organizatorzy Festiwalu "Nadzieja" postanowili zorganizować podobne widowisko.
Do niektórych z Was pisałem już o tej inicjatywie na priv, żeby wysondować, jak Wam się ten pomysł podoba. W związku z tym, że idea ta spotkała się z pozytywnym oddźwiękiem, puszczam informację o tym przedsięwzięciu już niejako oficjalnie. Część z Was już wyraziła chęć udziału w tym meczu, ale oczywiście wszyscy, którzy jeszcze mają ochotę wystąpić mogą się zgłaszać. Wystarczy zadeklarować swój udział w tym wątku albo napisać do mnie na priv.
Mecz najprawdopodobniej odbędzie się 29.07. (sobota) w godzinach przedpołudniowych na stadionie miejskim w Kołobrzegu. Organizator planuje wyposażenie drużyny miłośników twórczości J.K. w jednolite stroje sportowe. Potrzeba co najmniej 16 zawodni(czek)ków. Przy okazji chciałbym ogłosić mały konkurs na nazwę naszej drużyny. Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł ? Nazwa powinna być krótka, dźwięczna i najlepiej - wiązać się z Jackiem Kaczmarskim. Proszę piszcie o wszystkich swoich refleksjach na temat tej imprezy, zadawajcie pytania itp.
Jeśli kogoś dziwi moje zaangażowanie w tę sprawę to jest po prostu tak, że poproszono mnie bym o całej sprawie poinformował w sieci i zbierał wszystkie ewentualne zgłoszenia, komentarze, uwagi i koordynował to co się dzieje w tym temacie w sieci. Ponieważ idea bardzo mi się podoba, chętnie się zgodziłem. Pozdrawiam wszystkich licząc na odzew.

lodbrok
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Mi się pomysł podoba Smile. A nazwę to najmniejszy problem będzie pewnie Smile.
Odpowiedz
:brawo: za pomysł Big Grin Jeśli będzie można to się piszędo drużyny Big Grin
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Pewnie, że można. A nawet trzeba! Smile
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Pewnie, że można. A nawet trzeba!
to się piszę Big Grin tylko ja mam własną koszulkę i z nazwiskiem Tongue ale dostosuję się do wszystkch. Chyba że możnaby zrobić takie koszulki z nazwiskami/nickami dla wszytskich grajacych. Co wy na to?
za Tobą ja,
Odpowiedz
Myślę, że za wcześnie na to. Jest to też dosyć ryzykowne. Gdybyś bowiem Ty z jakichś powodów nie mógł zagrać, to ja nie wiem czy ktoś by chciał wystąpić z napisem Fizol na plecach :rotfl:
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Gdybyś bowiem Ty z jakichś powodów nie mógł zagrać,
z jakichś...:lol:
lodbrok napisał(a):ja nie wiem czy ktoś by chciał wystąpić z napisem Fizol na plecach
kto by nie chciał??Tongue:>
za Tobą ja,
Odpowiedz
fizol napisał(a):z jakichś
Myślałem np. o kontuzji Big Grin
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):czy ktoś by chciał wystąpić z napisem Fizol na plecach
Ja bym chciał. Wink
Ale, rzeczywiście - pomysł z nickami na koszulkach (jak już zbierzecie całą drużynę) jest w mojej opinii dobry.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Myślałem np. o kontuzji
Chyba kontuzji wątroby... Smile
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Ja raczej nie zagram, ale co do nazwy drużyny, to może "Tytani" :lol:
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Ok Michalfie, przyjmuję Twój głos. W swoim czasie opublikuję wszystkie zgłoszone propozycje i może jakieś głosowanko sobie zrobimy Smile . Pozdrawiam
Odpowiedz
2DH napisał(a):Ja już się z tego co pamiętam pozytywnie zadeklarowałem, a na nazwę proponuję "Barbarzyńcy" Big Grin
Tyle, że to ma być mecz przyjaciół Jacka Kaczmarskiego, a nie Jerzego Czecha...Smile

Kuba
Odpowiedz
Pomysł bardzo ciekawy. Nie wiem czy uda mi się w ogóle przybyć na Festiwal (chciałbym bardzo!), ale mam propozycję nazwy drużyny Wink

Arrow Amanci Panny "S" :rotfl:
Odpowiedz
Taka nazwa już została zgłoszona przez kogoś innego. Myśl dalej 2DH Smile !
Odpowiedz
Niektórzy piszą nawet na priv stąd nie wszystkie pomysły pojawiają się publicznie Smile . Ale oczywiście przyjdzie czas na ich opublikowanie. Twoje nowe propozycje, oczywiście skrupulatnie notuję. Rzeczywiście, takich jeszcze nikt nie zgłosił. Pozdrawiam
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Część z Was już wyraziła chęć udziału w tym meczu, ale oczywiście wszyscy, którzy jeszcze mają ochotę wystąpić mogą się zgłaszać.
Muzyka Jacka Kaczmarskiego i mecz piłki nożnej - spełnienie marzeń :!: W związku z tym ja też się pisze na mecz - wszystko zrobię, każdą robotę rzucę, ale takiej okazji nie opuszczę Smile Co do nazwy, popieram 2DH "Rozbite oddziały" to na pewno podniesie morale :lol:
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Odpowiedz
Mam kilka propozycji - nie wiem czy były już wymieniane czy nie ale zawsze nie szkodzi powtórzyć:

- Kuglarze
- Pijani Poeci
- Bankierzy
- Ofiary
-Prości ludzie
- Dęby
- Goryle
- Głupie Jasie ? :x
- Ślepcy
- Rycerze Okrągłego Stołu (boiska ? )
- Osły podnoszące straszny rwetes :lol:
- Szulerzy
- Ambasadorowie...

koniec inicjatywy twórczej... potem może wymyślę więcej Big Grin

ukłony
PM Big Grin
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Pijani Poeci
o to to to dSmile
Odpowiedz
2DH napisał(a):Zupełnie nie pojmujesz głębi myśli Big Grin
Jest to skrót myślowy oznaczający:"Rozbite po świecie oddziały sympatyków Jacka Kaczmarskiego"
Eeeeeeee ... za trudne i "głębokie" to jak dla mnie Tongue Ale "Pijani Poeci" Petrvsa też brzmi ciekawie :lol:
Odpowiedz
Hhhehhe dzięki dzięki

Mi się jeszcze podoba "Osły podnoszące straszny rwetes" - i zabawnie i metodologicznie jeśli chodzi o drużynę piłkarską. I wcale nie obraźliwie a z poczuciem humoru. :lol:
Odpowiedz
2DH napisał(a):Trzeba by jeszcze pomyśleć o kadrze naszych cheerleaderek. Ann piszesz się?
Może lepiej nie Tongue
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Mam kilka propozycji - nie wiem czy były już wymieniane czy nie ale zawsze nie szkodzi powtórzyć:

- Kuglarze
- Pijani Poeci
- Bankierzy
- Ofiary
-Prości ludzie
- Dęby
- Goryle
- Głupie Jasie ? Mad
- Ślepcy
- Rycerze Okrągłego Stołu (boiska ? )
- Osły podnoszące straszny rwetes
- Szulerzy
- Ambasadorowie...

koniec inicjatywy twórczej... potem może wymyślę więcej Very Happy
Petrvs zmiłuj się :wink: . Chyba wystarczy, daj szansę innym. Osły w tej wersji na pewno odpadają bo nie wystarczy miejsca na koszulce :lol: .
Odpowiedz
Nie zauważyłem wcześniej, ale Ofiary to też świetna nazwa - to tak niby dla zmylenia przeciwnika :lol:
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Petrvs zmiłuj się Wink . Chyba wystarczy, daj szansę innym. Osły w tej wersji na pewno odpadają bo nie wystarczy miejsca na koszulce
Chciałem błysnąć kreatywnością, :roll: a tu mnie ganią za oryginalne nazwy :lol: W takim razie jak nie "osły" to chociaż "Ofiary..." :lol: Bo jak wygramy to będzie w porządku a jak przegramy to zawsze nas nazwa tłumaczy... :lol:
Odpowiedz
Ja bym proponował "Entropia" Smile Nazwa jeddnostki chaosu według mnie pasuje jak znalazł :wink:
Yet we lost though, again...
Odpowiedz
Cały pomysł - świetny. Ja też chcę! Ja też! Smile
A najlepiej chyba - pijani poeci Smile
A jako,że sam uczestniczyłem w paru podobnych meczach to wiem,że zamiast powerrade czy isostara serwuje się zwykle Mocny Full w czasie przerwy Smile daje kopa Big Grin
Odpowiedz
OK Mistszu. Zgłoszenie przyjęte. W swoim czasie będą zapewne szczegółowe komunikaty. Pozdrawiam Smile .
Odpowiedz
Bardzo fajny pomysł :jupi: :brawo:
Co do nazwy to lepiej wy decydujcie,ale na gracza to ja się chętnie zgłaszam Smile :]

pozdrawiam
Odpowiedz
ie wiem co Wy na to, ale ja też gram Wink
serio, serio
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Odpowiedz