Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
na ftpa wrzuciłem kantyczkę w bardzo złej wersji, ale zawsze jakieś.
jest w utworach nieautoryzowanych.
a wogóle witam wszystkich =)
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Wszyscy witają Ciebie :wink:
Tylko co "Kantyczka" z ftp-a ma wspólnego z koncertami?
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Myśle że chodzi o kantyczkę w wykonaniu TŁCH w Przemyskim zamku
Pozdr.
PP
Wenn ist das Nunstuk git und Slotermeyer?
Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwald gersput!
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Phete napisał(a):Myśle że chodzi o kantyczkę w wykonaniu TŁCH w Przemyskim zamku Tak też podejrzewałem - dlatego od razu nie przeniosłem
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Może przemianuję ten temat na "refleksje poprzemyskie"
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Czy ktoś mógłby mi podesłać tą piosenkę na maila..
Nie wytrzymam, a nie mam póki co dostępu do ftp'a
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
ja napisał(a):na ftpa wrzuciłem kantyczkę w bardzo złej wersji, ale zawsze jakieś.
jest w utworach nieautoryzowanych.
Jeśli mowa o tym ftpie listowym (do którego jeszcze nie mam dostępu, ale cierpliwie czekam ), to zdaję się, że istnieje niepisana (a może pisana) umowa o tym, że sprawy ftpa to sprawy Listy Dyskusyjnej a nie forum i chyba tego do tej pory się wszyscy trzymali, zatem odpowiednim miejscem na takie typu ogłoszenie byłaby Lista :?: :!:
Ps. Nie mniej na razie dołączam się do prośby Filipa o podesłanie mi również tego wykonania na maila, jako że jestem go bardzo ciekaw, a niestety nie posiadam jeszcze dostępu do ftp
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Reputacja:
0
Podejrzewam że Ja nie wiedział o tym, myślac że w Przemyślu było również wielu forumowiczów.
Piosenka cudowna
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Podejrzewam że Ja nie wiedział o tym, myślac że w Przemyślu było również wielu forumowiczów.
Piosenka cudowna ja wiedział, ale późno było i nie miał siły już na nic więcej ...
ktoś jeszcze chce na maila ???
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
ja napisał(a):ktoś jeszcze chce na maila
Ja, ja, ja ... poproszę Mail w profilu.
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Reputacja:
0
Ja również jeśli łaska abrada(at)o2.pl
Pozdr.
PP
Ja!...
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
O witaj! Fajnie że jesteś, dobrze że mówisz ja sobie tę piosenkę ściągnę z ftpa.
pozdro
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Ja też bym prosił.
<!-- e --><a href="mailto:michalfrackowski@wp.pl">michalfrackowski@wp.pl</a><!-- e -->
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Z góry proszę o nieśmianie się ze mnie, ale nie rozumiem o co chodz z ftp-em. Po pierwsze - co to jest? Z postów wynika, że ktoś zamieszcza jakiś plik dźwiękowy, a reszta może sobie ściągnąć, ale nie wszyscy. Czy dobrze rozumiem? Po drugie - co zrobić, żeby móc sobie z tego ftpa ściągnąć piosenkę? I po trzecie - dotarło do mnie, że lista dyskusyjna to nie to samo, co forum. Czy to prawda? Na czym polegają różnice? Mam nadzieję, że nie są to obraźliwie głupie pytania, na które odpowiedzi można wszędzie znaleźć i że ludzie dobrej woli oświecą mój umysł jaskiniowca komputerowego.
PS - póki co również proszę o tą kantyczkę na maila. Z góry dziękuję.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
ftp to serwer listy dyskusyjnej. By się do niego dostać trzeba być listowiczem i wysłać e-mail do administratorki ftp. Na forum o ftp się nie dyskutuje z takiegoż powodu, że nie mamy z Anią ochoty dyskutować z nikim co jest piractem a co nie. Po więcej informacji kieruj się na listę. Koniec tematu FTP.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Artur napisał(a):By się do niego dostać trzeba być listowiczem i wysłać e-mail do administratorki ftp. Wszystko prawda, tylko jedna mała poprawka: nie trzeba być listowiczem. Właśnie o to między innymi chodziło w tej tzw. awanturze o ftp, by dostęp doń miała nie tylko społeczność listowa, ale każdy miłośnik JK - także "nie zrzeszony".
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Witam wszystkich czyżby to było Jakubie to nagranie, które przegrywaliśmy w pociągu z dyktafonu Iwy przez mój szalik?? :lol: cudo :wink: też poprosiłabym na <!-- e --><a href="mailto:by_venena@interia.pl">by_venena@interia.pl</a><!-- e -->, jeśli mozna
pozdrawiam
rosa
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 881
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Ma ktoś spisany tekst tej piosenki :?: Nagranie jest jakie jest, a mnie sam koncert ominął w 98%, więc na żywo nie słyszałem...
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Podejdź do Petrvsa, on powinien mieć, w końcu Gintrolog
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Reputacja:
0
Chyba juz nie będzie potrzebne
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Podejdź do Petrvsa, on powinien mieć, w końcu Gintrolog Tekst nie jest trudny - ale Gintrowski wykonywał tę piosenkę na samą gitarę, a dopiero w Przemyślu usłyszałem to z aranżacją Tomka Susmęda na klawiszach i szczerze przyznam nawet w pierwszym odruchu nie skojarzyłem tej piosenki, aż Kamcio musiał mi przypomnieć... niemniej kapitalnie im to wyszło...
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):Tekst nie jest trudny - ale Gintrowski wykonywał tę piosenkę na samą gitarę, a dopiero w Przemyślu usłyszałem to z aranżacją Tomka Susmęda
Na ftp jest nagranie "Kantyczki" z 1980 roku mniej więcej - zaaranżowanej na gitary i fortepian.
Na marginesie: większość listowiczów i forumowiczów - ludzi, którzy otrzymali dość dawno możliwość swobodnego dostępu do ftp, nie znało "Kantyczki" - mimo, że piosenka ta znajduje się na Serwerze od bardzo dawna. Ciekawe czemu prawie nikt się nią nie zainteresował? Czemu prawie nikt jej nie znał?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Dzięki
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Na marginesie: większość listowiczów i forumowiczów - ludzi, którzy otrzymali dość dawno możliwość swobodnego dostępu do ftp, nie znało "Kantyczki" - mimo, że piosenka ta znajduje się na Serwerze od bardzo dawna. Ciekawe czemu prawie nikt się nią nie zainteresował? Czemu prawie nikt jej nie znał? Może dlatego że wyście ją tak ( nie zawaham się powiedzieć) genialnie odświeżyli
Pozdr.
PP
Ja!...
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Na ftp jest nagranie "Kantyczki" z 1980 roku mniej więcej - zaaranżowanej na gitary i fortepian.
Na marginesie: większość listowiczów i forumowiczów - ludzi, którzy otrzymali dość dawno możliwość swobodnego dostępu do ftp, nie znało "Kantyczki" - mimo, że piosenka ta znajduje się na Serwerze od bardzo dawna. Ciekawe czemu prawie nikt się nią nie zainteresował? Czemu prawie nikt jej nie znał? To zjawisko zaobserwowałem wielokrotnie. Ludzie prosili mnie o nagrania, materiały, dosłownie wiercili dziurę w brzuchu. Kiedy w kilka miesięcy po udostępnieniu im tych materiałów pytałem o wrażenia, okazywało się, że w ogóle nie zapoznali się z tymi nagraniami! Weźmy choćby Kuglarzy i wisielców. Ścieżka dźwiękowa była kiedyś na starym ftp, a i na nowym znajduje się już od paru tygodni. A jednak kiedy w Przemyślu Fizol śpiewał Iskry i łzy do własnej muzyki, okazało się, że nikt nie zna tego tekstu, bo nikt (lub prawie nikt) Kuglarzy i wisielców nie słuchał.
Nie piszę tego, by wyszło, że ludzie są głupi i beznadziejni. Wręcz przeciwnie - ja to jakoś tam nawet rozumiem. Kiedy przebiegnie się swój codzienny tor przeszkód, często na nic nie starcza już sił i czasu. Ludzi, którzy żyją swoją pasją (w tym wypadku twórczością JK) jest w gruncie rzeczy niewielu.
I dlatego właśnie bezcenne są takie imprezy jak ta w Przemyślu. Bo jak się już tam jest, to się swoje codzienne tory przeszkód zostawia na boku (choćby na dzień czy dwa). No i wtedy każdy z nas otwarty jest na "odkrycie" Kantyczki czy Iskier i łez. I o to właśnie chodzi, prawda?
KN.
Reputacja:
0
KN. napisał(a):Ścieżka dźwiękowa była kiedyś na starym ftp, a i na nowym znajduje się już od paru tygodni. Tylko, żeby było wszystko jasne: ja nie formułuję zarzutu pod jakimkolwiek adresem. Widać taka jest prawidłwość, że najwyżej ceni się dobra, których się nie posiada - czyli dobra cudze.
KN. napisał(a):No i wtedy każdy z nas otwarty jest na "odkrycie" Kantyczki czy Iskier i łez. I o to właśnie chodzi, prawda? Muszę przyznać, że ja pod tym względem działam nieco inaczej - swoje Kantyczki odkrywam w zaciszu domowym. Kwestia metody i przyzwyczajeń
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Ja chciałbym tylko złożyć gratulacje Trio Łódzko - Chojnowskiemu za GENIALNĄ aranżację! Brawa!
Reputacja:
0
KN. napisał(a):Kiedy przebiegnie się swój codzienny tor przeszkód, często na nic nie starcza już sił i czasu. To m. in. ja dopytywałem się kiedyś o KiW - ściągnąłem to, ale dokładnie tak jak pisze KN nie mam kiedy tego posłuchać w całości. To nie jest materiał, który sobie można włączyć "pod" gotowanie czy sprzątanie - do tego trzeba siąść i w skupieniu przesłuchać. Ja słucham z doskoku - jestem w połowie, a trwa to już ze 2 tygodnie. Takie są realia po prostu.
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Ja chciałbym tylko złożyć gratulacje Trio Łódzko - Chojnowskiemu za GENIALNĄ aranżację! Brawa! ty przecież spałeś na koncercie z fizolem, to skąd wiesz?
Ale swoją drogą prawda - bardzo dobre wykonanie. :beer:
pozdrawiam
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):ty przecież spałeś na koncercie z fizolem, to skąd wiesz? Powtarzam raz setny.. zamknięte oczy nie oznaczają spania! Wbrew pozorom pamiętam wiele
Pozdrawiam
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
petrvs napisał(a):ty przecież spałeś na koncercie z fizolem, to skąd wiesz? e e e ja to tez slyszalem!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
|