Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unikalne nagrania mp3
Proszę o przesłanie piosenki "Kantyczka z lotu ptaka" lub podanie jakiś namiarów!!! Błagam o pomoc!
I proszę jeszcze o "Antylitanię na czasy przejściowe".
Polecam płyty "Wojna post z karnawałem" oraz "Pokolenie" (seria "Złota kolekcja")
Ludzie, ja wiem, ze piractwo kwitnie, ale - do cholery - nie badzcie tak tępi, żeby tu się do tego przyznawać. kiedyś Admini to zwalczali. Większość ( jeśli nie wszystkie) z tytułów w tym temacie "padłych" zostały wydane w boksie. Co innego, jeśli ktoś szuka jakiegoś białego kruka, zwłaszcza z RWE.
A już prośby w stylu "dajcie wszystko, co macie" to po prostu bezczelność. A tak pogadać, poumizgiwać się :wink: , wykazać troche cierpliwości i inicjatywy! TROCHE POZORÓW I DYPLOMACJI!
Wszak dyplomacja włada wszystkim dziś - co żyje...Wink Prawda?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Moje zdanie jest takie: dopóki Jacek żył, nie bawiłem się w piractwo. Po jego śmierci to w zasadzie wszystko jedno, najwyżej okradne nieco firme fonograficzną, która okrada MNIE wołając sobie ileśtam kasy za płyte która jest warta góra 1% ceny sklepowej przy masowej produkcji... (płyta 30 złotych - produkcja to jakieś 30 groszy)
Elrondzie, obecnie okradasz Kosmę, Patrycję i Alicję, którzy odziedziczyli zgodnie z wolą Jacka prawa majatkowe do jego utworów i nagrań. Jeżeli tak szanowałeś, być może kochałeś Mistrza, to uszanuj również tych których On kochał... Nie okradniesz najwyżej firmy fonograficznej, tylko najbliższych Jacka Kaczmarskiego.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
No moze faktycznie lekko przesadziłem, sorry.
A ja mam pytanie, a właściwie prośbę, czytałem, co tu pisaliści o wymianie mp3, ale jak bym prosił, nie o piosenkę ale o zapowiedź przed piosenką "coś Ty" z płyty mimochodem

email <!-- e --><a href="mailto:lukasz579@wp.pl">lukasz579@wp.pl</a><!-- e --> z góry dzięki
hej! ma ktoś ANTyLiTaNię i KaNTyCZKę Na CZaSy PRZeJŚCioWe??? proszę o przesłanie - bardzo proszę...!!!

<!-- e --><a href="mailto:monia2005@o2.pl">monia2005@o2.pl</a><!-- e -->
Radzę kupić "Wojnę postu z karnawałem". Są tam obydwie te piosenki... Jest tu zasada nie przesyłania oficjalnych nagrań.
Moniu - na Twoje pytanie juz udzieliliśmy odpowiedzi.
..to ja po proszę cały box najlepiej w formacie mpc.. i jeszcze z okładkiami w .jpg.. fajnie by było jakby był spakowany rar'em..
od razu też proszę o zamknięcie tego posta (słowo "mp3" chyba działa hipnotyzująco) he he :-)
I pamiętaj - bo dana Ci pamięć:
Nie kłam sobie - a nikt ci nie skłamie.
Przemek napisał(a):Elrondzie, obecnie okradasz Kosmę, Patrycję i Alicję, którzy odziedziczyli zgodnie z wolą Jacka prawa majatkowe do jego utworów i nagrań. Jeżeli tak szanowałeś, być może kochałeś Mistrza, to uszanuj również tych których On kochał...

To Inka i Ewa nic nie dostały?? Przepraszam, może zbyt bezczelnie pytam. Ale sprawa testametu to dość poważna kwestia.
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
Igorze, dostały te osoby które powinny dostać, czyli te osoby które kochał najbardziej. Nie widzę w tym nic nic nienormalnego. Dla mnie to oczywiste i jak najbardziej prawidłowe.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Kochany Swiety Mikolaju,
Bardzo prosze ! Bardzo prosze ! Bardzo blagam ! Bardzo blagam ! Chcialbym bym dostac od Ciebie woz strazacki ! Bardzo prosze ! Bardzo prosze ! Bardzo blagam ! Bardzo blagam ! Juz trezci rok Cie o to prosze ! Prosze ! Blagam ! Prosze !
Koniecznie
Bardzo prosze
Moniu

Drogi Moniu,
Twoje nalegagania sa meczace, ale zebys mi wybaczyl mi te trzy lata spoznienia, Tej nocy podloze ogien pod dom w ktorym spisz i w ten sposob bedziesz mial szanse na wszystkie mozliwe samochody strazackie.
Dobranoc Moniu. Spij spokojnie.
Swiety Mikolaj
pitusbajdus napisał(a):Witam wszyskich - jestem po raz pierwszy
Czytam, czytam i tak myślę otych unikatach.
Ja od roku szukam wg mnie najlepszeg utworu p. Jacka a mianowicie LITANIA.
Ale w wersji normalnej, nadanej w RWE w 1982 czy 83 , a nie z płyty litania bezsensownie jak dla mnie upiększonej różnymi instrumentami

Chodzi Ci o wykonanie tylko przy akompaniamencie gitarowym? To ja mam tę wersję, przegrana z kasety, a puszczaną bodajże w RWE.

Mi równiez bardziej podoba się ta wersja niż ta z syntezatorami.
"Choć tyle wiemy własnym doświadczeniem:
W nas jest Raj, Piekło -
I do obu - szlaki."
Litania jest też na płycie dołączonej do Tunelu
mam takie pytanie... czy gdzies na jakiejs plycie byl publikowany utwor Powolanie św. Mateusza?
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Nie. Ten utwór nie był nigdzie publikowany, ale wiem, że istniała do niego muzyka.
Sporo swoich starszych piosenek Jacek grał w Wolnej Europie. Tej nie grał, ponieważ jest w niej błąd merytoryczny (sic!).
Otóż z tekstu wynika, że Mateusz to mężczyzna siedzący za stołem ze spuszczoną głową (jest taki na obrazie).

"Mateusz twoja kolej — nie podnosi głowy
Jakby zastygł z wbitymi w twardy blat palcami".

W rzeczywistości na obrazie Caravaggia Mateusz to młody chłopiec, na którego skierowany jest snop światła.

KN.
Krzysztof Nowak napisał(a):W rzeczywistości na obrazie Caravaggia Mateusz to młody chłopiec, na którego skierowany jest snop światła

Jest Pan pewien? Jeśli już, to w rzeczywistości "błąd merytoryczny" jest zupełnie inny... Ale nie musi się Pan snobować na znawcę Caravaggia no i tych różnych chrześcijańskich mitów...

S.
Nie snobuję się na ww wiedzę, proszę Pana.
Oczywiście jak zwykle ma Pan rację! Św. Mateusz to mężczyzna z brodą, na lewo od jasno oświetlonego młodziana. W każdym bądź razie nie postać wzięta przez JK za Mateusza.

KN.
Chyba założę osobny wątek o tym Mateuszu...

S.
No i w końcu się okazało, że wszystkie ww interpretacje są poprawne! Nie wiadomo bowiem która postać jest w intencji Caravaggia św. Mateuszem na jego obrazie.

Obie podane przez siebie interpretacje zaczerpnąłem z literatury nt. dzieł sztuki. Sam - jak już wspomniałem - nie snobuję się na wiedzę w tym zakresie i jej po prostu nie mam.

KN.