Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
Mam taką małą prośbe odnoszącą sie do osób posiadających utwory Jacka Kaczmarskiego, które nie są umieszczone na płytach, które zostały wznowione, czy mogły by się podzielić tymi rarytasami??
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
no cóż, jestem przepadlisty interesuja mnie wszystkie piosenki Mistrza, które nie zostały wydane w wznowieniach... a jeśli chodzi o konkretne utwory... to głównie zależy mi na amiętnik znaleziony w starych nutach, Mistrz Hieronim von Axen, Świadkowie, Balllada o powitaniu, Mów mi to codzień, Górnicy,Młodych Niemców sen, Katyń, Rublow, Trole, Głową w mur, jeśli któryś z tych utworów znajduje sie na jakimś wznowieniu to przepraszam... a jeśli któryś z tych utworów jest w posiadaniu to barrrdzoooo prosze! :prosze: :prosze:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
A ja szukam od dawna piuosenki "Pompeja" - nie zostala chyba nigdy wydana oficjalnie, mam ja na kasecie, przegranej z wydania nieoficjalnego...
Ktos ma to cudo (cudo!!) w mp3?
Prosze?
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Pompeja II faktycznie nie została oficjalnie wydana. ale Pompeja jak najbardziej. Kiepsko szukałeś. Odsyłam do dyskografi. Na poczatek moze tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/programy/mury/mury.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... y/mury.php</a><!-- m -->
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
O!
O!
kurcze... nie wiem jakim cudem to przeoczylem...
Dzieki
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Jeżeli chodzi o "Głową w mur", to prawidłowy tytuł brzmi "Baran" i jest to piosenka z "Mojego zodiaku".
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
A więc tak:
"Pamiętnik znaleziony w starych nutach"- 25 lat później
"Świadkowie"- 25 lat później
"Mów mi to codzień"- gdzieś jest, ale nie wiem na jakiej płycie
"Katyń"- Live 1(mam i chyba nie da się teraz oficjalnie kupić)
"Rublow"- 25 lat później
Reputacja:
0
"Mów mi to codzień" - to tak naprawdę "Prośba" - jest na 25 lat później
"Katyń" - w troszkę innej wersji - jest na "Litanii", "Litania" jest w boxie Poza tym "Katyń" jest jeszcze na płycie dołączonej do tomiku "Tunel".
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Mam tomik "Tunel" i na dołączonej płycie nie ma piosenki "Katyń" ( Ciśnie się do Swiatła...). Może mówimy o innych piosenkach, albo jestem głucha.
Reputacja:
0
Sorry, mój błąd - a raczej Arta - faktycznei nie ma. Coś mi się pomyliło :roll:
Reputacja:
1
"Katyń" jest na Live 90.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):"Katyń" jest na Live 90.
Witam,
"Katyń" jest w składzie "Live'90", ale w wersji kasetowej. Czy ma ktoś utwory, których brakuje w wydaniu CD "Live" a są na kasecie ("Katyń", Źródło")? Interesowała by mnie tylko wersja audio CD, gdyż obie kasety "Live'90" posiadam, a że mają one już swoje lata, to troszkę żal mi jest je katować...
Pozdrawiam
Bartek
[i]"...lecz las jest nasz i łąki też są nasze!"[/i]
pitusbajdus
Niezarejestrowany
Witam wszyskich - jestem po raz pierwszy
Czytam, czytam i tak myślę otych unikatach.
Ja od roku szukam wg mnie najlepszeg utworu p. Jacka a mianowicie LITANIA.
Ale w wersji normalnej, nadanej w RWE w 1982 czy 83 , a nie z płyty litania bezsensownie jak dla mnie upiększonej różnymi instrumentami
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
jakimi instrumentami i z jakiej płyty?
a ja szukam utworu Jacka wg Wysockiego "Piosenka o radości życia". Kiedys to mialem na kasecie przegrywanej od kogos tam. Oprócz tego były tam piosenki Staszewskiego, Epitafium dla Boba Dylana i pare innych. Jesli ktos wie gdzie tego szukac, dajcie znac prosze. pzdrawiam. Janek
Reputacja:
1
Płyta "Litania" wydana w Australii, akompaniował tam zespół. Były syntezatory, smyczkowe instrumenty chyba, itp...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Na "Litanii" "Dylan", Staszewski i "Piosenka o radości życia??" Robię wielkie oczy i ze zdziwieniem stwierdzam, że na "Litanii" niczego podobnego nie mam...
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
Reputacja:
1
Igor, to była odpowiedź do wcześniejszego pytania o utwór Litania.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Gdzieś w czeluściach mojego dysku twardego znajduje się "Piosenka o radości życia". Jeśli chcesz, nie widzę przeszkódd, aby Ci ją przesłać. Potrzebuję tylko Twojego adresu e-mail i chwili wolnego czasu na odszukanie utworu.
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
janek napisał(a):... Epitafium dla Boba Dylana ...Janek Wydaje mi się, że JK zbyt lubił Dylana , aby żegnać go za życia.
Piosenka faktycznie miała tytuł "Epitafium dla Boba Dylana". W jednej z zapowiedzi Kaczmarski tłumaczy takie sformuowanie tytułu; niestety, nie pamiętam dokładnie Jego słów, więc nie będę cytować
Reputacja:
1
Potem Kaczmarski nazywał tę piosenkę "Dylan - pastisz", potem jeszcze po prostu "Bob Dylan".
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Nie potem, nie potem.
Tytuł "Bob Dylan" był pierwszym i najczęściej używanym przez Jacka tytułem.
Zauważ, Przemku, że najstarsze znane wykonanie tej piosenki pochodzi z roku 1986 (z przyjęcia u Woroszylskiego). I wtedy Jacek zapowiada ją jako "Bob Dylan".
KN.
Reputacja:
1
Masz rację, jednak ten tytuł poźniej się troszkę zmieniał w zapowiedziach Jacka, by w końcu pozostać w swej pierwotnej formie.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
super. chetnie przyjme mp3 na adres yaahoo(małpa)o2.pl. z gory dziekuje ! "jedno mnie martwi - chociaz ciesze sie ze zyje - komu za taka radosc podziekowac mam ? "
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ludzie prześłijcie na mój mejl "piosenkę o radości życia" i inne niepublikowane oficjalnie utwory, o ile takowe posiadacie. Z góry wielkie dzięki
[ Dodano: 2004-11-19, 11:08 ]
adres to <!-- e --><a href="mailto ynmarnotrawny@o2.pl">synmarnotrawny@o2.pl</a><!-- e -->. Dzięki raz jeszcze
Liczba postów: 315
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Adam Leszek napisał(a):Ludzie prześłijcie na mój mejl "piosenkę o radości życia" i inne niepublikowane oficjalnie utwory, o ile takowe posiadacie. Z góry wielkie dzięki
[ Dodano: 2004-11-19, 11:08 ]
adres to <!-- e --><a href="mailtoynmarnotrawny@o2.pl">synmarnotrawny@o2.pl</a><!-- e -->. Dzięki raz jeszcze
Chyba nie prosisz o mp3-ki... prawda?...
Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Reputacja:
1
Nie, na pewno nie, myślę że chciałby pliki wav z piosenkami:] Biedna jego skrzynka pocztowa...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 86
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
..a może od razu całe koncerty w wersji DVD :] :rotfl:
I pamiętaj - bo dana Ci pamięć:
Nie kłam sobie - a nikt ci nie skłamie.
|