Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
witam was czy wiecie kto i kiedy stworzył tę cudną stronę? czy ktoś wie jakiego wyznania był mistrz jeśli wogóle ? co myślał o naszym papierzu? i nie myślcie że pytam niepoważnie ale interesuje mnie jaki nosił nr buta?i jeśli żył gdy ta srona już była to czy coś na jej temat powiedział?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Odpowiedzi na Twoje pytania w kwestii JK już gdzieś były (no, może z wyjątkiem numeru buta :| ) - poszukaj trochę.
W kwestii strony zapytaj Artura - twórcę i administratora.
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Na przyszłość - staraj się tworzyć tematy wątków, które coś mówią o ich treści - w skrócie: "?????" nie jest dobrym tematem :twisted:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
ja tak tylko w sprawie papieRZa :lol:
Pozdr. serdecznie i szczerze
PP
Wenn ist das Nunstuk git und Slotermeyer?
Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwald gersput!
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Ale Alosza pytał o stosunek J.K. do papieża a nie do wiary. Bo to chyba jednak zupelnie inne sprawy...
A wątek "papieski" na forum był już poruszany. Można go znaleźć tutaj:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1082">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1082</a><!-- m -->
Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Aloszo, napisz, dlaczego interesuje Cię numer buta? Bo bez tej informacji jednak podejrzewam, że pytasz niepoważnie. Nic na to nie poradzę.
Oczywiście niczego nie zyskasz podając taką informację, albowiem z góry uprzedzam, że Ci na to pytanie nie odpowiem, bo nie wiem. Do tego stopnia nie wiem, że nie wiem, czy chcę wiedzieć, skoro dotychczas nie wiedziałem, że nie wiem.
Pozdrawiam
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Pierwsza wersja strony powstała w sierpniu 1999 roku. Obecnie jest to jej piąta wersja.
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Alosza pytania z całą pewnością oryginalne, choć widać z nich że jeszcze niewiele uwagi poświęciłeś zawartości tej "cudnej strony". Kiedy już trochę czasu tu spędzisz (przy przeglądaniu zawartości strony, a nie na forum ), znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. No może poza numerem buta. Na moje oko to była 42-ka.
Ostatni element Twojego pytania: "i jeśli żył gdy ta srona już była to czy coś na jej temat powiedział?" świadczy jednak, że sobie - subtelnie to ujmując - jaja robisz. W nagłówku strony, widocznym w każdym dziale, także na tym formu jest dedykacja JK - gotowa odpowiedź udzielona przez samego Mistrza
Życzę samych radości z poznawania tej zacnej strony.
Będziemy zatem rozszarpywać schedę
Słów przemyślanych, myśli przebolałych
Każdy dla siebie, każdy podług siebie
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Alosza napisał(a):kto i kiedy stworzył tę cudną stronę? Jakbyś poszukał na stronie albo forum to byś wiedział, że Artur. Datę masz wyżej.
Alosza napisał(a):czy ktoś wie jakiego wyznania był mistrz jeśli wogóle ? Patrz post Kraśnego
Alosza napisał(a):co myślał o naszym papierzu? Cytat:W Watykanie Papież drąży
Boski aspekt całokształtu.
Nie pozwala przerwać ciąży,
Która jest efektem gwałtu.
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
ann napisał(a):Alosza napisał(a):co myślał o naszym papierzu? Cytat:W Watykanie Papież drąży
Która jest efektem gwałtu. No ale co z tego wynika? Niewiele chyba... Ja sam ciekaw jestem odpowiedzi na to pytanie... Bo zdaje się,że ten temat był poruszony tu z okazji publikacji Łysiaka. Ale o ile mnie pamięć nie myli,to nikt nie dał jednoznacznej odpowiedzi,popartej wywiadem,czy czymś takim...
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):ann napisał(a):Alosza napisał(a):co myślał o naszym papierzu? Cytat:W Watykanie Papież drąży
Która jest efektem gwałtu. No ale co z tego wynika? Niewiele chyba... A mnie się wydaje, że z tego wynika całkiem sporo
Reputacja:
1
Może inaczej - może wynikać,ale nie musi
No bo można ten fragment zinterpretować na kilka stron A4,ale wcale nie będzie pewności,że to,powiedzmy,oficjalne stanowisko Kaczmarskiego.
Bo tak - Kaczmarskiemu zdarzało się krytykować papieży (Marcin Luter choćby),zdarzało się polemizować z JPII (Rechot Słowackiego przykładowo),ale co myślał o naszym Papieżu bez otoczki poetycko - wierszowanej. Czy uważał Go za wielkiego człowieka,czy zupełnie przeciwnie? Czy doceniał Jego rolę w przemianach politycznych,czy uważał,że jest "przereklamowany"? Na te pytania ten fragment nie daje chyba jednoznacznej odpowiedzi ;P
Reputacja:
2
2DH napisał(a):Mogła też po prostu nie podobać mu się polityka prowadzona przez Watykan, a dotycząca między innymi poruszonego przez niego problemu aborcji, natomiast osobiście przeciwko papieżowi nic specjalnego nie mieć. A jak chcesz oddzielić politykę od "polityka"? I to "polityka", który nie ma nikogo ponad sobą i nie musi zawierać kompromisów.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi dziękuję za zjadliwość niektórych wypowiedzi(mogę przesłać na adres zaświadczenie o dysgrafii) wolę jednak od osobistych wycieczek czytać merytoryczne odpowiedzi.Odpowiedzi typu sprawdź to sobie bo kiedyś to było na forum w żeczy samej mnie nie interesuje.Jeśli znasz odpowiedź to nie pouczaj drogi profesorze tej cudnej strony ale udziel odpowiedzi.Niektórzy wydaje tak wybitnymi postaciami na forum że niemal nie dotykają ziemi unoszą sie ponad nią nie potrzebują butów bo ziemi nie dotykają.Dlatego rażą ich pytania o nr. buta natomiast poza jego twórczością którą mnie poraził interesuje mnie on jako człowiek z jego wadami zaletami i całą jego przyziemnością.
Pytam o wszystko co jego prywatne- bo do tego co zaśpiewał i napisał mogę dotrzeć sam.
Ann po co podajesz nr GG skjoro nie odpowiadasz na pytania?
Pozdrawiam was a tym którzy stworzyli strone - dziękuję za nią.Ale pamiętajcie że ustawiają ją jako startową i Ci którzy nie wiele wiedzą o J.K a chcą wiedzieć dużo. :| :|
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Skoro Cię interesuję życie Jacka Kaczmarskiego to zupełnie nie rozumiem tego ze nie chce Ci się zrobić nic zeby się czegoś o nim dowiedzieć...
Chcesz zebyśmy Ci wywiady na mail przysyłali, co byś sobie poczytał..?
Pozatym czemu my mamy odpowiadać skoro na stronie jest pełno wywiadów i tam sam JK odpowiada na stawiane przez Ciebie pytania?
Nie rozumiem takiej postawy.. chce coś wiedzieć, ale nie chce mi się poszukać.
Pozdrawiam
[ Dodano: 22-09-2005, 08:52 ]
Jeśli chcesz coś wiedzieć naprawdę, to nie zrazi Cię przekopywanie tematów.. a forum i strona to skarbnice wiedzy o Jacku Kaczmarskim...
Reputacja:
1
No wiesz Alosza - o wiele bardziej niż numer buta,by chyba numer kołnierzyka mówił o Kaczmarskim - jakim był człowiekiem i w ogóle... Albo obwód łydki - to by była dopiero skarbnica informacji
A tak poważnie - z niektórymi Twoimi spostrzeżeniami się zgodzę.
Chciałbym podziękować Krasnemu,że odpowiedział na moje pytanie podając tytuł książki i stosowny fragment. Bo Ty Filipie,podejrzewam,odesłałbyś mnie,żebym sobie poczytał książki Kaczmarskiego,to się dowiem.
Filip P. napisał(a):Jeśli chcesz coś wiedzieć naprawdę, to nie zrazi Cię przekopywanie tematów.. a forum i strona to skarbnice wiedzy o Jacku Kaczmarskim... Filip P. napisał(a):Skoro Cię interesuję życie Jacka Kaczmarskiego to zupełnie nie rozumiem tego ze nie chce Ci się zrobić nic zeby się czegoś o nim dowiedzieć... Coś jednak zrobił - założył ten temat. Bo jakby rozwinąć Twoje myślenie Filipie,to trzeba by zlikwidować internet - "najszybsze" źródło informacji... Niech trzeba będzie jechać wołami tydzień do biblioteki oddalonej o 200km,żeby tam przerzucić kilkanaście półek zapełnionych nieskatalogowanymi książkami,napisanymi po łacinie. Bo tylko najwytrwalszym dostęp do informacji...
Oczywiście tu mocno przesadzam,ale moim zdaniem to forum jest także po to,żeby odpowiadać na takie pytania,jakie zadał Alosza (przynajmniej ich większość ;/ ). I żeby te odpowiedzi nie były w stylu - to gdzieś tu jest,poszukaj sobie.
Filip P. napisał(a):Chcesz zebyśmy Ci wywiady na mail przysyłali, co byś sobie poczytał..?
Pozatym czemu my mamy odpowiadać skoro na stronie jest pełno wywiadów i tam sam JK odpowiada na stawiane przez Ciebie pytania? Nie wiem jak Alosza,ale ja bym chętnie dostał taki wywiad gdzie Kaczmarski mówi o Papieżu (ale tak więcej - nie dwa trzy zdania). Byłbym zobowiązany,gdybyś mi taki przesłał Filipie. Jest ich na pewno tak pełno,że to żaden problem...
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Alosza napisał(a):Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi dziękuję za zjadliwość niektórych wypowiedzi(mogę przesłać na adres zaświadczenie o dysgrafii) wolę jednak od osobistych wycieczek czytać merytoryczne odpowiedzi.Odpowiedzi typu sprawdź to sobie bo kiedyś to było na forum w rzeczy samej mnie nie interesuje. A nas niezbyt interesuje odpowiadanie dwa razy na te same pytania :|
Filip dość dobrze wyraził także moje stanowisko w tej sprawie 8)
A jeśli już naprawdę nie chce Ci się kliknąć szukaj, to tu masz listę tematów poruszających interesujące Cię kwestię (niestety niektóre skończyły się awanturą ):
Rzeczpospolita kłamców. Salon
Ulotka z Kielc
Chrzest Jacka!
Tematy są dość obszerne. Jeżeli nie znajdziesz w nich odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, wtedy możesz zapytać o nie (już konkretnie) na forum.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Alosza napisał(a):Odpowiedzi typu sprawdź to sobie bo kiedyś to było na forum w żeczy samej mnie nie interesuje Alosza napisał(a):Ann po co podajesz nr GG skjoro nie odpowiadasz na pytania? Przeczytaj regulamin :]
A swoją drogą - nie wiedziałam z kim rozmawiam
Reputacja:
2
ann napisał(a):A swoją drogą - nie wiedziałam z kim rozmawiam Słuszna uwaga, większość z was się nie przedstawia. :|
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):Oczywiście tu mocno przesadzam,ale moim zdaniem to forum jest także po to,żeby odpowiadać na takie pytania,jakie zadał Alosza (przynajmniej ich większość ). I żeby te odpowiedzi nie były w stylu - to gdzieś tu jest,poszukaj sobie. Drugi i trzecie raz odpowiadać na te same pytania? Tak sie składa ze jak czegos z forum potrzebuję to klikam na "szukaj" i znajduję wszystko. Rezczywiście przesadziłeś, bo wcale nie jestem zwolennikiem dłubania w książkach.. Ale ktoś kto pierwszy raz odpowiadał na różne pytania związane z JK musiał wyczytać te informację w ksiażkach, lub odbyć wiele rozmów. Wydaje mi się ze w porównaniu z tym, poszukanie sobie tematu na forum to drobnostka... Tym bardziej ze można użyć wyszukiwarki..
Nigdzie bym Cię nie odsyłał... Jakbym wiedział wszystko na dany temat chętnie bym się podzielił.. ale na forum toczyły się całe dyskusję na pytania dotyczące życia JK i każdy coś tam dorzucał.. Gdybym znał tytuł interesującej Cię ksiażki, z przyjemnością bym Ci pomógł. Co do papierza, nie znalazłem takiego wywiadu, natomiast jeśli ktoś jest ciekawy itp... to napewno poszuka. Gdyby nie ludzka ciekawość, i chęć wynajdywania coraz to nowych materiałów, na stronie nie było by nic nowego.. a jednak jest.
Reputacja:
1
Oczywiście masz w dużym stopniu rację Filipie. Ja sam odnalazłem te wszystkie informacje, za wyjątkiem papieża właśnie i dlatego tak ten temat ciągnę,za co przepraszam. Ale jak by ktoś coś wiedział - bardzo chętnie poczytam
Ale nie wszyscy wiedzą o wyszukiwarce,nie każdy umie ją sprawnie wykorzystać (np. ja :oops: ),więc nie można zaraz objeżdżać czyjejś postawy - pytającej. Ponoć nie ma głupich pytań,są tylko głupie odpowiedzi.
Acz jak sobie przypomnę to o numer buta... :twisted:
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):zdarzało się polemizować z JPII (Rechot Słowackiego przykładowo), ekhmmm...delikatnie mówiąc, dość jednostronna i monotonna była to polemika.
Krasny napisał(a):Wydaje mi sie ze Mistrz docenial role jp2 w przemianach politycznych Z szacunku dla zmarłego papieża, moglibyś pisać z wielkich liter Jego imię i nazwisko czy też inicjały.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 390
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Tjaaa... naprościej kogoś pojechać... A moze człowiek jest tzw. nowicjuszem jeśli chodzi o zabawy z kompjuterem i tym ciekawym tworem znanym jako globalna sieć? Może najpierw by tak zbadać trochę jak się sprawa ma, a potem ewentualnie zjechać kogoś za lenistwo itepe? Sam znam rzecz z doświadczenia, zadawałem kiedyś tak banalne pytania ludziom, a oni mimo wszystko odpowiadali cierpliwie (no, może z kilkoma wyjątkami).
Reputacja:
2
Posty nie na temat zostały przeniesione tu
Reputacja:
0
Alosza napisał(a):czy ktoś wie jakiego wyznania był mistrz jeśli wogóle ? - Nie jestem katolikiem, nie jestem członkiem żadnego kościoła. Religia jest sprawą prywatną pomiędzy mną a Absolutem. Celowo nie używam tu słowa Bóg, ponieważ Bóg kojarzy się w Polsce ze starszym panem, który gdzieś tam unosi się w przestrzeniach, co jest oczywiście absurdalne. Istnieje Coś takiego jak Tajemnica, Absolut, Coś, co jest niezgłębialne. To jest dla mnie przede wszystkim silnym napędem twórczym, ale również rodzajem drogowskazu etycznego, co się wiąże z odpowiedzialnością człowieka za samego siebie.
Trojan A., Gram dla siedmiu procent, "Cogito", 28 II 2000, s. 5.
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam!
Może to będzie trochę off, ale nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić. A rzecz dotyczy tego, z czym JK musiał się stykać ze strony dziennikarzy. Cytat za branżowym czasopismem "PRESS"
Co pan czuje, jak śpiewa?
- Jednego pytania nie zapomnę. Było najgłupsze, jakie w życiu usłyszałem. Dziennikarz zapytał mnie kiedyś: "Co pan czuje, jak pan śpiewa?" Po prostu mnie zatkało - opowiada Andrzej Poniedzielski, poeta, satyryk i pieśniarz. - O szczególnym przypadku dziennikarskiej niefrasobliwości opowiadał mi mój przyjaciel Jacek Kaczmarski (myślę, że Jacek nie będzie miał nic przeciwko temu, że to powtarzam) - kontynuuje Poniedzielski. - Otóż przed jednym z koncertów podszedł do Jacka dziennikarz i spytał, czy mógłby porozmawiać o jego twórczości. "W porządku - odpowiedział Jacek. - Ale może wcześniej zechce pan wysłuchać mojego koncertu" - zaproponował dziennikarzowi, by ułatwić mu zadanie. Po koncercie dziennikarz podszedł do Jacka i spytał: "Zacznijmy od początku. Kto panu pisze teksty?".
pzdr - kangur
Ty, który słuchasz jak się słucha baśni
Albo wyblakły odczytujesz napis
Nie wierzysz... Uśmiech twoją twarz rozjaśnił
Bo tyś się dawno już z tej studni napił.
Reputacja:
0
kangur napisał(a):Cytat za branżowym czasopismem "PRESS A można jeszcze o bibliografię prosić? d
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Krzysztof Chrzanowski
"Głupie pytania" PRESS nr 12/2002
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.press.pl/archiwalia/">http://www.press.pl/archiwalia/</a><!-- m -->
mam nadzieję, ze wystarczy
pzdr - kangur
Ty, który słuchasz jak się słucha baśni
Albo wyblakły odczytujesz napis
Nie wierzysz... Uśmiech twoją twarz rozjaśnił
Bo tyś się dawno już z tej studni napił.
Reputacja:
0
Pewnie, że wystarczy. Dzięki d
|