Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
piotru - to nie było do Ciebie. Wiem, że napisałeś to samo, ale wydawało mi się, że i z naszych- administratorskich klawiszy - paść to powinno  Dlatego też powtórzyłam to - może nieco innymi słowami  - co napisałeś 
Dopiero teraz - bo cały dzień nie miałam dostępu do kompa
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
ann napisał(a):Jedynie 3 (obecnie 5) ostrzeżenia blokowały możliwość pisania. Nie myl tego ze zbanowaniem Exclamation Ono następuje po 6 ostrzeżeniach. No dobrze, niech będzie, że 3 ostrzeżenia blokowały możliwość pisania. Zatem powiedz mi, co - przykładowo - można było zrobić, żeby dostać jeszcze kolejne 3 ostrzeżenia? I cozrobił Duch, że zarobił kolejne 3 ostrzeżenia?
piotru napisał(a):Art postąpił teraz bardzo pojednawczo. Owszem! Zgadzam się! Przynajmniej Sowizdrzał zostanie potraktowany sprawiedliwie.
piotru napisał(a):Regulamin nie był precyzyjny, nastąpi doprecyzowanie i szlus! Oby.
piotru napisał(a):Temat chyba był jasno przedyskutowany i roztrząsanie kolejnych dywagacji i dygresji Olaffa od głównego tematu jest już tylko typowym pieniactwem i strzępieniem jęzora ( klawiatury) po próżnicy. Ale ja mam taką rangę, że wręcz nie wypada się nie pieniaczyć ;-)
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Zatem powiedz mi, co - przykładowo - można było zrobić, żeby dostać jeszcze kolejne 3 ostrzeżenia?I cozrobił Duch, że zarobił kolejne 3 ostrzeżenia? Mając 3 ostrzeżenia (obecnie 5) można jeszcze pisać w shoutboxie. Tam też można sobie załsużyć na ostrzeżenie. Przykładem niech będzie Duszek i jego obietnice włamania się na forum i skasowania go. Na dowody woleliśmy nie czekać.
olaff22 napisał(a):Ale ja mam taką rangę, że wręcz nie wypada się nie pieniaczyć A wiesz... możemy coś na to poradzić.
Reputacja:
0
ann napisał(a):A wiesz... możemy coś na to poradzić. Sami żeście taką rangę mi dali. No to teraz cierpcie 
Co do ewentualnych pomysłów na nową, proszę mnie nie degradować do rangi... Kaczmarologa
Już wolę zaszczytne miano Banity! Będę miał przynajmniej "swoje chlubne poniżenie"
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):sami żeście taką rangę mi dali. No to teraz cierpcie Nie obiecuj, bo się zbłaźnisz!
Reputacja:
0
ann napisał(a):Nie obiecuj, bo się zbłaźnisz! A co ja obiecałem? Że będę warcholił dalej?
Toż to moja powinność, prawda? Ranga zobowiązuje, czyż nie?
Ja się tylko staram sumiennie wywiązywać ze swoich trudnych warcholskich obowiązków 
Moderator moderuje, administrator administrauje,
"stolarz stoły buduje, krawiec szyje ubrania",
a warchoł - warcholi!
Zresztą, Najmilejsza Ann, z historii czyli ze studiów wiesz dobrze, że marna władza ma marną opozycję a władza z krwi i kości - opozycję ciętą a pracowitą!
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Ale ja mam taką rangę, że wręcz nie wypada się nie pieniaczyć Masz rację Olaffie, ale pieniactwo i warcholstwo jest fascynujące i nawet zabawne, kiedy służy do rozruszania dyskusji. Ja osobiscie też czasem lubię czepiać się szczegółów i wypowiadać niekoniecznie przemyślane ostre sądy. Ale jeśli warcholstwo i pieniactwo staje się niemal codziennością, robi się nudne, zamienia się w malkontencką upierdliwość, do tego niezamierzoną lub wręcz przeciwnie (??), bezinteresowną złośliwość.
A tak na marginesie: czy nie zastanawia Cię, że wśród całkiem licznego grona zarejestrowanych forumowiczów tak niewielu ma w ogóle jakiekolwiek ostrzeżenia?
Biorąc pod uwagę nieuzasadnione złośliwości i upierdliwości niektórych osób :wink: - nie bierz tego do siebie, naprawdę!- admini raczej są wyjatkowo pobłażliwi w tym konkretnym temacie.
Gdybym to ja miał tę "nieograniczoną" władzę, juz dawno bym niektórych opieprzył na kolorowo i to publicznie.
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
No a już naprawdę trzeba mieć chody u Adminów, żeby pod kogoś regulamin zmieniali.
KN.
Reputacja:
0
piotru napisał(a):ię, że wśród całkiem licznego grona zarejestrowanych forumowiczów tak niewielu ma w ogóle jakiekolwiek ostrzeżenia? Weź pod uwagę, że stosunkowo niewielu forumowiczów zarejestrownych w ogóle bierze udział w dyskusjach. To znaczy okazjonalnie udziela się sporo osób, ale stałą aktywność przejawia niewielu.
Tak samo jest na Liście - jest na niej koło setki osób a w dyskusjach bierze udział z dziesięciu może. A raczej brało, bo z tego, co się orientuję w chwili obecnej Lista "jeszcze płynie, lecz kra już nad nią zamarza"
Do tego należy też pamiętać o dawnych animozjach i symatiach, które sprawiają, że jedni dostają ostrzeżenia za każde złamanie regulaminu a inni - mimo iż ewidentnie regulamin złamali (obrażając ludzi lub oskarażając absurdalnie) ostrzeżeń jakoś nie mają i raczej mieć nie będą.
piotru napisał(a):Ale jeśli warcholstwo i pieniactwo staje się niemal codziennością, robi się nudne, zamienia się w malkontencką upierdliwość, do tego niezamierzoną lub wręcz przeciwnie (??), bezinteresowną złośliwość. Cóż, to są dwie strony warcholskiej profesji. Nie zawsze może być kolorowo, wesoło i ciekawie.
A tak na marginesie, dla mnie sprawa ostrzeżeń w ogóle jest śmieszna. Bo z góry wiadomo, ze nie wszyscy je dostaną.
Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, w której admini zachowują zimną sprawiedliwość w postępowaniu, gdy np. jakiś starszy wiekiem, rangą i doświadczeniem forumowicz dostaje kociego rozumu i zaczyna dla przykładu rugać niewybrednym słowem innego forumowicza, za co przecież należałoby mu się ostrzeżenie!
No wyobraź sobie, że np. - uchowaj Boże - pan Staszek mówi do forumowicza XY
- Ty...ch....je... wy.laj na bambus....k....sku....wiały...
Wyobrażasz sobie, że Art daje panu Staszkowi ostrzezenie? Ja nie! ;-)
KN. napisał(a):No a już naprawdę trzeba mieć chody u Adminów, żeby pod kogoś regulamin zmieniali. Oni to zrobili z własnej inicjatywy! Niebardzo miałem ich czym przekupić a sympatią nie darzą mnie chyba szczególną ("i nie dziwię się raczej"  ).
Snadź może nie pode mnie ta zmiana była.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Wyobrażasz sobie, że Art daje panu Staszkowi ostrzezenie? Ja nie! Nie kojarzę, kto to Pan Staszek, ale jeśli ów pan tak by napisał pod mojm adresem, nie pozostałbym mu dłuzny, ale zrobiłbym to raczej na priv i obrugałbym Arta też na priv, ze nie banuje takiego chamstwa. Na pewno nie roztrząsałbym tego na forum przez kilka dni, wierz mi!
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
piotru napisał(a):Nie kojarzę, kto to Pan Staszek, Stanisław Elsner Załuski - człowiek co recytuje wiersze na "Głupim Jasiu. Jest zarejestrowany na tym forum.
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Petrvs napisał(a):człowiek co recytuje chyba raczej "człowiek, który recytuje"
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
No to Pan Staszek musiał by być strasznie "pod wpływem" :wink: , żeby takie niecne słowa przytoczone przez Olaffa wypowiedzieć publicznie, albo ów XY musiałby faktycznie nań zasłużyć  . Pomijając absurdalność przykładu, myślę, że nawet w tym przypadku Art "wykonałby" ostrzeżenie, choć ze względu na zasługi i dotychczasową nienaganną służbę Pan Staszek byłby upomniany w bardzo delikatny i dyplomatyczny sposób.
Pomimo różnych narowów Olaffie, Art wydaje mi się znacznie bardziej reformowalny, niż Ty. Choć miał parę wpadówek na forum i niefortunnych zagrań, miał też kilka nad wyraz mądrych posunieć. Zbyt surowo chyba go oceniasz w tym wzgledzie.
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):chyba raczej "człowiek, który recytuje" Ups - racja. Stylistycznie się walnąłem :oops: za dużo przed kompem siedzę i już mi się miesza troszkę to co piszę.
Reputacja:
0
piotru napisał(a):myślę, że nawet w tym przypadku Art "wykonałby" ostrzeżenie, choć ze względu na zasługi i dotychczasową nienaganną służbę Pan Staszek byłby upomniany w bardzo delikatny i dyplomatyczny sposób. Czyżby? Polecam <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1674">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1674</a><!-- m -->
Ja myślę, że nie byłby upomniany!
Zgadnij dlaczego?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś złożył petycję o swój dział.

M.
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Czyżby? Polecam <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1674">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1674</a><!-- m -->
Ja myślę, że nie byłby upomniany!
Zgadnij dlaczego? Niewątpliwie próżność Pana Stasia rozpiera, ale czy tylko on, Olaffie nos zadziera pod sufit :wink: ? Podany link i dyskusja tam wcale mnie nie przekonuje, ze Art siedziałby cichutko, gdyby wiadoma osoba "przegieła pałę". Fakt, że u osoby "zasłuzonej" toleruje się pewne - nazwijmy to - fanaberie, nie znaczy, ze znosi sie je z zasady i zawsze. masz Olaffie jakieś kompleksy, czy jak? Mam wrażenie, że Twój przydomek jest wyjatkowo delikatny i raczej kiepsko oddaje Twój charakter. W realu jesteś taki sam, jak na forum? :?
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś złożył petycję o swój dział.

M. NIE STRASZ
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Reputacja:
0
adme napisał(a):NIE STRASZ Adme, złamałaś Regulamin Forum! Punkt 3. mówi jasno "Nie KRZYCZ na forum. Userzy na forum i tak Cię zobaczą." Jak być może wiesz, wg zasad tzw. netkiety pisanie z capsem jest uznawane za krzyk.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
to była sytuacja wyjątkowa... 
niemniej przepraszam