Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Hej.Może ktoś z Was mi pomoże.Od dłuższego czasu szukam nagrań z 1 "FPP".mimo,że od Festiwalu minęły 24 lata,to jak dotąd,w oficjalnym obiegu nie ukazało się nic.Janusz Deblessem prezentował kiedyś w "Gitarą i piórem" kilka nagrań-płytę "wyłapał" na Allegro-może posiadać tego materiału zaglada tu-proszę o kontakt.
wzamian moge podrzucić pierwszą wersję "Raportu ...."Przemka Gintrowskiego,tą z 1982 r.Ta,wydana oficjalnie,jest nieźle "okrojona"....
Czekam na odzew.
Zbyszek
"... Ile pytań we mnie a ile
pustych miejsc przy słowie odpowiedź
W ilu dróg zanurzyłem się pyle
By i tak nie móc trafić ku sobie...." (W.Belon)
"Twoje włosy wymagają przycięcia"...
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
:-o :-o :-o
Nie sądziłem że doczekam tej chwili, kiedy na to forum zawita ktoś z Ełku. Przeżyłem szok w tym momencie. Witam cię serdecznie!
Co do tego festiwalu to zdaje się nawet na tej stronie była kiedyś prowadzona aukcja, ale już nie ma, popatrz tutaj <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dolinaradosci.pl/dolinaradosci/main.htm">http://www.dolinaradosci.pl/dolinaradosci/main.htm</a><!-- m --> może uda ci się coś skombinować.
Pozdrawiam
PM
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Witam sprzysiezony! Ja nie mam wprawdzie żadnych informacji na ten temat,ale tknięty zwykła ciekawością pytam - czy Twój nick jest związany z piosenką Wolnej Grupy Bukowina pt. Sprzysiężeni?
Pozdrawiam!
Liczba postów: 677
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):Nie sądziłem że doczekam tej chwili, kiedy na to forum zawita ktoś z Ełku. Przeżyłem szok w tym momencie. Witam cię serdecznie! Hehe, Petrus, witaj w klubie... Wstrząśnięci, nie zmieszani... A ja byłem wstrząśnięty parę dni temu znacznie bardziej...
in montibus veritas
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):Hehe, Petrus, witaj w klubie... Wstrząśnięci, nie zmieszani... A ja byłem wstrząśnięty parę dni temu znacznie bardziej... Ale ja nie pamiętam czegoś takiego.. Napisałem tu prawie 900 postów, byłem jeszcze kiedyś na starym forum i do licha nie pamiętam, żebym widział kogokolwiek z Ełku. A namawiałem już wiele osób. To jest prawdziwe święto!
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
No a jak,pewnie że święto.Ja miałem takie same wrażenie i teraz z Ełku tak samo.
pozdro
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Panowie, Mazury rosną w siłę. Niedługo (za kilka, kilkanaście lat) zdominujemy forum :-) A do tego czasu trzeba ściągać coraz to nowych ludzi, oby tylko "sensownych". Pozdrawiam krajanów i resztę forum po dłuższej nieobecności
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Kamil napisał(a):Panowie, Mazury rosną w siłę. Niedługo (za kilka, kilkanaście lat) zdominujemy forum :-) A do tego czasu trzeba ściagać coraz to nowych ludzi, oby tylko "sensownych". Pozdrawiam karajanów i resztę forum po dłuższej nieobecności hehe ba,że rosną  codziennie dochodzą nowi ochotnicy :lol:
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):hehe ba,że rosną codziennie dochodzą nowi ochotnicy :lol: Ale Rogoźno i tak jest górą
A tak poza tym lekki :ot: się robi - proponuję założenie tematu: "Proletariusze Warmii i Mazur łączcie się" w stosownym dziale :wink:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Zeratul, dzięki za odwalenie za mnie czarnej roboty 
A teraz - wracać do tematu, bo inaczej... ::banned::
Reputacja:
0
Petrus,dzięki za namiar na stronkę.Ja ze swojej strony 'wymusiłem" na Deblessemie obietnicę,że w którejś z najbliższych audycji puści coś ze swojej płyty;chyba warto przytulic ucho do głośnika w nocy z niedzieli na poniedziałek  .....
Acha,jeszcze jedno-może ktoś z Was ma namiar na akustyka z 1 FPP? Gość mieszka w Olsztynie.Może Dałby się namówić i Udostępniłby coś ze swego archiwum?....
Mistszu-fakt,mój nick ma "wiele wspólnego" z piosenką Wojtka Belona 
Pozdrawiam zasłuchanych w twórczości nieobojętnej....
Zbyszek.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
sprzysiezony napisał(a):Hej.Może ktoś z Was mi pomoże.Od dłuższego czasu szukam nagrań z 1 "FPP".mimo,że od Festiwalu minęły 24 lata,to jak dotąd,w oficjalnym obiegu nie ukazało się nic. Jak to się nie ukazało? Ukazało się. Trzypłytowy album z piosenkami z I Festiwalu Piosenki Prawdziwej był nawet dystrybuowany przez stare forum (był podany namiar do człowieka, który sprzedawał te płyty). Tą drogą nabyłem ten album. Kosztował bodajże 50 zł plus koszty wysyłki. Ostatnio widziałem ten album w Szklarskiej Porębie na stoisku z płytami podczas Festiwalu Piosenki Turystycznej, a więc album ten ciągle jest dostępny choć zapewne niełatwo na niego trafić. Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
W poniedziałek album był dostępny w Gdyni za 49 zł na stoisku z pamiątkami Solidarności na imprezie z okazji 25 lecia. Mieli tego sporo. Więc "szukajcie a znajdziecie"
Będziemy zatem rozszarpywać schedę
Słów przemyślanych, myśli przebolałych
Każdy dla siebie, każdy podług siebie
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Wyzej wymienione plytki sa wydawane przez AKWEN DRUK, gdanska firme, wlasnosc zwiazku "S".
Byly wyczerpane ale w zwiazku z 25a rocznica zostaly wznowione (wznowione bez zmian). W kiosku AKWENDRUKu obok bramy Stoczni Gdanskiej widzialem (oprocz dlugopisow, nalepek, toreb, etc) tydzien temu ten potrojny album za 50 zlotych, a takze wersje 1CD (2 dodatkowe piosenki, nieobecne na wersji 3CD) za 25 czy 30.
Nie przesadzajmy. Mozna sie do tego dorwac. A AKWENDRUK ma nawer witryna sa Sieci.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Thomasie, gdzieś był jak Cię nie było? Już myslałem, że Cię to jądro ciemności pochłonęło :wink: . Pozdrawiam
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Potwierdzam, ze plyty sa do dorwania - nie mowie ze latwo, ale posiadam obie wersje.
Sprzysiezony, moge Cie prosic o kontakt na <!-- e --><a href="mailto  am@mds.pl">sam@mds.pl</a><!-- e -->? Bardzo mnie zaciekawiles ta pelniejsza wersja kultowego "Raportu z oblezonego miasta"...
Reputacja:
0
Ktoś tego potrzebował, no to jest:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=67602731">http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=67602731</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Fakt,ukazały się,ale "okrojone".Brak nagrań Zbyszka Sekulskiego  ...."kicha"
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Posyłam Ci gazetę, która o wszystkim kłamie....O to Ci chodzi?
Też mi tego najbardziej brakuje na oficjalnych czterech (!) płytach, ale mam to nagranie. Skontaktuj się ze mną na priv.
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Aktualnie dostępne na Allegro : <!-- m --><a class="postlink" href="http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=71456116">http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=71456116</a><!-- m -->
I cena wywoławcza jaka atrakcyjna...
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
sprzysiezony napisał(a):cha,jeszcze jedno-może ktoś z Was ma namiar na akustyka z 1 FPP? Gość mieszka w Olsztynie.Może Dałby się namówić i Udostępniłby coś ze swego archiwum?.... Czy po czterech miesiącach coś drgnęło? Sam jestem zainteresowany (a i podtrzymuję swoją wcześniejszą deklarację nt. Z. Sekulskiego)
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Ten album byl juz wystawiany tydzien temu. Ale wtedy wywiesil go z cena 150 PLN i nikt nie kupil...
Nie moge sie nadziwic :
nie ma wiec na tym forum (badz na liscie) nikogo z Trojmiasta czy okolic, komu chcialoby sie wpasc do kiosku przed Stocznia lub do siedziby „S“ zeby kupic te plyty (zostaly wznowione z okazji 25ej rocznicy, po 30 i 50 zlotych) dla tych co nie maja a szukaja
? ? ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dzwoniłem do Akwen Gdańsk twierdzą, że w Kiosku kolo Stoczni jest tylko wydanie 3 płytowe (zamówiłem 49 zł)
ale nadal poszukuję wydania jednopłytowego...
Wysłałem e-mail do Solidarności, ale coś nie odpisują.
Reputacja:
0
swadyz napisał(a):Sprzysiezony, moge Cie prosic o kontakt na <!-- e --><a href="mailto am@mds.pl">sam@mds.pl</a><!-- e -->? Bardzo mnie zaciekawiles ta pelniejsza wersja kultowego "Raportu z oblezonego miasta"... Jeżeli chodzi o pełną wersję "Raportu.." to swego czasu był o tym temat na forum Gintrowskiego... Posiadam tą wersję - gdyby ktoś sobie życzył - na priv.
pozdrawiam
PM
|