Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O mój Boże
Ten tekst napisałem już dosyć dawno temu, jednak jakoś go po prostu lubię. Został okrutnie zjechany przez pewnego krytyka - redaktora, któremu go pokazywałem i dlatego chciałbym wiedzieć co o nim myślicie. Nie myśle, że jest super, ale nie wydaje mi sie też taki całkiem zły... może w przyszłości wrzucę coś świeższego, bo chciałbym zasięgnąć kilku rad na temat warsztatu, albo coś... miłego czytania być może.
P.S. Jednocześnie chciałbym również nadmienić, że w pierwowzorze zamiast "najczarniejszych" widniało "niewyspanych".Zapewne ma to znaczenie, że w takiej wersji było to czytane przez krytyka - redaktora. Co do reszty, to nawet budowę pozostawiłem bez zmian.

"O mój Boże"

Kiedy jestem tak samotny - tak, jak teraz
Kiedy wieczór jest markotny jak cholera
Kiedy księżyc sen rozdaje i zabiera
Wtedy zawsze melancholia mnie rozbiera

Kiedy żniwiarz najczarniejszych, boskich nocy
Też by chciał choć raz się wyspać, lecz nie może
Kiedy anioł nienawiści strzela z procy
Tak bym chciał znów w Ciebie wierzyć
O mój Boże.
Odpowiedz
cóż nie jestem osobą która zna się do końca na pisaniu wierszy,możesz to zobaczyć w temacie ,,Wideń'' to mój uśmiejesz się :lol: ale dobra wracając do tematu moim zdaniem w jednym miejscu zabrakło rymu chcociaż i tak pewnie się myle,podoba mi się 2 zwrotka Smile
mi sie ogólnie podoba jest Confusedpoko:
Odpowiedz
ok dzieki za comment.
a tak by the way - wiesz c znaczy 88?! to celowe czy tylko od daty wziete?
Odpowiedz
myśle że od daty urodzenia to wziął a wierszyk ciekawy choć bez fajerwerków Big Grin

Pozdr.

PP
Wenn ist das Nunstuk git und Slotermeyer?
Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwald gersput!
Odpowiedz
88 wziąłem dla siebie bo przy mailu musiałem jakąs liczbe wybrać więc padło na rok urodzenia Smile

pozdro
Odpowiedz
Tomasz napisał(a):a tak by the way - wiesz c znaczy 88?! to celowe czy tylko od daty wziete?
a co to znaczy? z ciekawości...
Odpowiedz
acha no to spox. wtakim badz razie z czystym sumieniem - pozdro! Big Grin

[ Dodano: 2005-08-05, 17:22 ]
wyjasnienie 88: ósmą literką w alfabecie (bez polskich znaków) jest "h". 88 jest wiec dosc popularnie uzywane w kregach nazistowskich i nie tylko jako skrót od haj hitler!!!
Odpowiedz
Tomasz napisał(a):wyjasnienie 88: ósmą literką w alfabecie (bez polskich znaków) jest "h". 88 jest wiec dosc popularnie uzywane w kregach nazistowskich i nie tylko jako skrót od haj hitler!!!
rany,czego to ludzie nie wymyslą... Tongue
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):cóż nie jestem osobą która zna się do końca na pisaniu wierszy
Ile razy to jeszcze powtórzysz?
Odpowiedz
Big Grin to już był ostatni raz ann obiecuje
i wybaczcie mam niską samoocene :lol:
przepraszam :prosze:

pozdro
Odpowiedz
Moim zdaniem ciekawe. Całkiem fajnie ujęte, ale chyba troszkę kombinowane...
Odpowiedz
niestety dla mnie za duzó patosu no i rymy częstochowskie. końcowka byłaby chyba mocniejsza gdyby wyciac "o mój"

Pozdrawiam
Agata
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości