07-28-2005, 06:01 PM
Byliśmy na Powązkach. W niedzielę i dziś...
PS. Oglądać w kolejności od niedzieli (od końca )
Zdjęcia grobu
|
07-28-2005, 06:01 PM
Byliśmy na Powązkach. W niedzielę i dziś...
07-28-2005, 06:08 PM
Wiesz, moim zdaniem te zdjecia jednak nie oddaja ISTOTY RZECZY.
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka Poetycznego...stąd mię częsciej wita Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
07-28-2005, 06:15 PM
za dobrze wyszły?
07-28-2005, 06:19 PM
Zdecydowanie. Nie widac na nich, ze
1)skaly pekaja 2)plyta jest krzywa 3)napis jest wydrukowany. ::jump::
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka Poetycznego...stąd mię częsciej wita Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
07-28-2005, 06:26 PM
adme napisał(a):1)skaly pekaja:-x Przperaszam, moze ja tu zartu nie zrozumialem, naprawde napis wydrukowanmy i skaly pekaja? To zart prawda?
07-28-2005, 06:40 PM
Pojedz na Powazki i sprawdz
07-28-2005, 06:45 PM
*szlachcic stał chwile w milczniu, nagle porwał obiema rękami do łba i chwytajac sie za podgolona czupryne zawołał* Gorze mi, gorze... Jęsli to prawda com sie dowiedział na tym sejmiku to... *tu głos mu w gardle uwiązł, chwycił za wiszącą przy boku karabele i wysyczał przez zacisniete zeby* Zdrada Mosci panowie, zdrada najprawdziwsza, bigosowac zdrajców, pacholików o ten pomnik nie dbajacych!
07-28-2005, 06:48 PM
ann napisał(a):Byliśmy na Powązkach. W niedzielę i dziś...Wreszcie pomnik jest. Tez bylem w niedziele i zrobilem identyczne zdjecie jak Wy, ale mialem tylko komurke wiec wyszlo raczej slabe. Ale dobrze, ze jest juz nagrobek. Jak Wam sie podoba ten projekt? Pozdrawiam. PS. Czy bedziecie na Powazkach jeszcze jutro?
07-28-2005, 06:49 PM
Tomasz Łomnicki napisał(a):o ten pomnik nie dbajacych!Ten pomnik ma maksymalnie 4 dni (w niedzielę go jeszcze nie było). Chyba jest jeszcze nie skończony. A to, co pisze adme to prawda... Ten napis... jest (chyba) jakoś nadrukowany. Dotykaliśmy go... jest całkiem płaski. Trochę tam uprzątnieliśmy z adme, ale idąc nie wiedzieliśmy, że już jest pomnik. Tak byśmy go trochę umyli. GSz napisał(a):PS. Czy bedziecie na Powazkach jeszcze jutro?jutro będziemy w Kołobrzegu d Ale jak się wybierasz to gdybyś mógł przemyj trochę płytę, bo delikatnie mówiąc jest trochę brudna.
07-28-2005, 06:56 PM
ann napisał(a):[Ale jak się wybierasz to gdybyś mógł przemyj trochę płytę, bo delikatnie mówiąc jest trochę brudna.Postaram sie oczywiscie. Zycze milych wrazen w Kolobrzegu i chlodnej bryzy od morza, bo podobno ma byc goraco.
07-28-2005, 07:54 PM
Jak sie wybierasz to daj znac na gg albo maila, bo my z Iwa sie najprawdopodobniej tez jutro wybieramy
07-30-2005, 04:31 PM
A są może gdzieś pełniejsze zdjęcia pomnika, takie "dokumentacyjne" żeby można było się z nim zapoznać nie będęc w Warszawie (co prawda w poniedziałek będę przezeń przejeżdżał, ale małe szanse na odwiedzenie Powązek to tylko przejazd), ew. wykonałby kiedyś coś takiego ktoś z miejscowych lub odwiedzających?
Zły i niedobry, człowiek.
07-30-2005, 11:07 PM
Wedlug projektu (pierwszego) Dwie Skaly mialy byc polaczone szescioma strunami. Najgrubsza oczywiscie na dole...
adme, co znaczy, ze skaly pekaja? ze sie rozpadaja...? a nie sa popekane, bo "tak ma byc"? Pozdrowienia! Jak wroce 30 sierpnia, to moze dam rade odwiedzic Jacka, to sam zobacze, ale chcialbym wiedziec.
[color=red][i]... wciąż dokucza trwały zez - duszy z ciałem ...[/i][/color]
07-31-2005, 06:38 AM
Chciałem spytać gdzie są zdjęcia, ale okazało się, że widać je dopiero po zalogowaniu.
Znajdzie się słowo na każde słowo
07-31-2005, 07:49 AM
Czy ma ktoś z Was dokładniejsze zdjęcia? Nie będę w najbliższych miesiącach w Warszawie, a chciałabym zobaczyć napisy... Co do techniki, bo ktoś z Was pisał, że litery jakby nadrukowane :wink: może sa wytrawione, albo naświetlone? Wtedy byłoby właśnie tak gładko. :wink:
07-31-2005, 06:44 PM
vit napisał(a):Wedlug projektu (pierwszego) Dwie Skaly mialy byc polaczone szescioma strunamiI będą (albo nawet już są ). strzalka napisał(a):Co do techniki, bo ktoś z Was pisał, że litery jakby nadrukowaneLitery (podobno) są wykute i wylane ołowiem. vit napisał(a):a nie sa popekane, bo "tak ma byc"?raczej nie.
08-05-2005, 01:36 PM
ann napisał(a):Doprawdy...?A nie wygladaja...strzalka napisał(a):Co do techniki, bo ktoś z Was pisał, że litery jakby nadrukowaneLitery (podobno) są wykute i wylane ołowiem. ann napisał(a):Nawet na pewno nie.vit napisał(a):a nie sa popekane, bo "tak ma byc"?raczej nie. Co znaczy "zdjecia dokumentacyjne"? Nie wiem, czy jeszcze dzis uda mi sie pojsc na Powazki, ale jesli nawet nie to niedlugo pojde, moge zdjecia porobic...
08-05-2005, 05:59 PM
adme napisał(a):Doprawdy...?A nie wygladaja...dlatego napisałam - podobno
08-05-2005, 06:02 PM
to chyba jakiś stop by musiał być, przecież ołów paznokciem można wgnieść...
08-05-2005, 06:05 PM
Bylam na grobie przed chwila, Ojciec Moj Szanowny powiedzial ze to moze byc ten olow (??), strun - melduje poslusznie - jeszcze nie ma, dziur na struny takoz. Wroce z wyjazdow jakos 22 to sprawdze
08-14-2005, 08:23 PM
Był już może ktoś? Skończyli?
08-24-2005, 02:36 PM
mialamdzis isc ale nie wyszlo bd jutro
08-28-2005, 09:16 PM
Byłem dziś rano na grobie, nie pamiętając projektu (wydaje mi się, ze był chyba tu przedstawiany????) trudno ocenić, czy pomnik jest gotowy. Strun nie ma, ale prostota formy, sam pomysł robią wrażenie.... Nie odbieram też napisu jak czegoś wydrukowanego....
Dla mnie wybór tej formy jest bliski Jackowi i jego poezji ... Jeżeli forma się zmieni ciekaw jestem nowych zdjęć
08-28-2005, 09:21 PM
Ja też dziś byłem.
Mi się podoba, literki niezłe, nastawiałem się na coś okropnego a tu nie, bardzo fajnie zrobione, szczególnie podpis JK. Jedyne co boli to krzyż który leży za pomnikiem, jak dla mnie (i nie tylko) powinien on stamtąd zniknąć. Strun chyba nie będzie, bo w kamieniu nie ma żadnych znaków pod jakiekolwiek zakłębienia. Co uważam za dobre rozwiązanie bo mnie specjalnie nie przekonywały. Pozdrawiam [ Dodano: 28-08-2005, 23:23 ] Ps. Byłeś w Warszawie i się z nami nie spotkałeś?
08-28-2005, 09:29 PM
Dokładnie wszytsko potwierdzam,ten krzyż to tak troche dziko,ale ogólnie mi też sie podoba.No właśnie nie spotkałeś?
pozdro
08-29-2005, 05:41 AM
Filip P. napisał(a):Strun chyba nie będzieFilip, struny będą, bo w zamyśle autorskim dwie skały mają być połączone właśnie strunami... Pomnik nie jest skończony i wiele się wokół niego jeszcze zmieni.Tak więc trochę cierpliwości, naprawdę... pozdr.
08-29-2005, 08:18 AM
hmmm troszke mi to nie pasuje, ale cóż...
Wszak "łączy je w głebi niewidoczny korzeń" i to będzie mały rozjazd z fragmentem wiersza.
09-15-2005, 05:44 PM
Adme i jak to tam wygląda?
09-15-2005, 06:36 PM
Jest tak samo jak było - przynajmniej kiedy byłam ostatnio. Tyle że zdjęli krzyż, więc teraz wygląda już całkiem absurdalnie, bo nic nie zamyka przestrzeni. Jutro albo w weekend podjadę zobaczyć, jak sprawy (skały) stoją.
09-15-2005, 09:01 PM
Co wygląda absurdalnie? Ten pomnik?
Oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny, ale z kolei powiem - korzystając z tego właśnie prawa - że przyczepiłaś się do tego pomnika bez sensownego powodu. Najpierw pisałaś, że skały są podrapane, a litery marnie wykonane. Teraz piszesz, że wygląda absurdalnie. Czy mogła byś jakoś to uzasadnić? KN. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|