Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncert Lao Che w TVP
Witam!

Przeglądałem program telewizyjny na wp.pl i znalazłem taką oto pozycję:

"Piosenki powstania warszawskiego Koncert zespołu Lao Che poniedziałek 01.08.2005 21:50 TVP 1
Koncert Lao Che zawierający utwory z drugiej płyty zespołu pt. "Powstanie warszawskie" wydanej w marcu 2005 r. Występ zarejestrowano 18 czerwca 2005 r. na terenie Muzeum Powstania Warszawskiego w ramach imprez towarzyszących obchodom 61. rocznicy powstania. Grupę tworzą: Mariusz Denst, Hubert Dobaczewski, Michał Jastrzębski, Rafał Borycki, Filip Różański, Kuba Pokorski i Maciek Dzierżanowski.
30min Polska 2005"

<!-- m --><a class="postlink" href="http://wp.pl">http://wp.pl</a><!-- m -->

Swoją drogą wiem z wątku "What are you listening..." że na forum będą zainteresowane.
Nie wiem czy polecam czy nie, okaże się Wink

Pozdrawiam.
Słuchaliśmy z Artem jednego utworu (Zrzuty) - możemy polecić Smile
Z ciekawością obejrze bo nie Ty jedna już polecałaś Wink

Ps. A może ktoś się przyłączy do mojej akcji wysyłania maili do TVP z prośbą o Muminki :lol: (ja wysłałem Wink )

Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):A może ktoś się przyłączy do mojej akcji wysyłania maili do TVP z prośbą o Muminki (ja wysłałem )
A na jaki adres wysyłać?
To skandal, żeby nie było Muminków!
in montibus veritas
poszukam i wkleję Wink
Wracając do koncertu- ogladaliście? Nie był taki zły, ale wejście mieli, jak dla mnie, troszkę zbyt niespokojne... Ale może jestem tylko niedzisiejszym zgredem? :lol:
in montibus veritas
Niby był ok,ale po tym co o tym słyszałem - oczekiwałem czegoś więcej,lepiej... Ale ogólnie był fajny!
Ja prawdę mówiąc stwierdzam, ze CD jest bardziej sugestywne - mniej wykopu, a więcej refleksji, bardziej dopracowane - co w sumie wynika z innej specyfiki materiału live/studio - i nie wszystko do mnie przemawiało tak jak z płyty. Być może ideałem byłby 45-minutowy "teledysk" z materiałem dźwiękowym ze studia podłożonym pod zdjęcia archiwalne, które mogliśmy oglądać. :?:

Skadinąd opracowanie wizualne koncertu i praca kamer (i przejścia kolor/sepia & porysowana taśma) bardzo mi się podobało. Smile
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Nie słuchałem CD, ale możesz mieć rację... Brakowało mi tego słowa- trochę za dużo było "wykopu"... Smile
in montibus veritas
Wracamy do czasów cenzury. Teraz podlizujemy się niemcom i anglikom więc wycięto te co bardziej sugestywne kawałki (Zrzuty "Słuchaj Londyn, nam nie trzeba audycji - my żądamy amunicji!", Barykada "już setny świński blondyn z trupią główką polazł ziemię gryźć" etc.), 1939/Przed Burzą "BIJ SZKOPÓW! - MŚCIJ BRACI!" itd.) a nie lubimy się z ruskimi to pozwolili emitować np. taki Czerniaków, noż paranoja.
A Lao Che zagrał CUDOWNY koncert na Przystanku Woodstock. Wśród publiczności masa Niemców... I ogromne zrozumienie z ich strony...
Pozdrawiam!
"jedynkowy" koncert mam na vhsie. na Woo Lao pokazało co potrafi- dali naprawdę rewelacyjny koncert wg. mnie Big Grin pozatym w "Powstaniu..." chodzi o historię, nie o uprzedzenia, więc uważam, że nikt nie powinien czuć się urażony...

rosa
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->