Liczba postów: 677
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Jak zapewne wiecie, na płycie "Wojna Postu z Karnawałem" znajduje się utwór "Kuglarze", skądinąd bardzo ciekawy. Otóż rozróżniam w nim- może błędnie- trzy głosy- Gintrowskiego, Kaczmarskiego i ten trzeci. Otóż ciekaw jestem, czy ten trzeci głos w ogóle występuje, a jeśli tak, to do kogo on należy?
in montibus veritas
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Po pierwsze - nie ten dział
Po drugie - Łapiński :]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):Otóż ciekaw jestem, czy ten trzeci głos w ogóle występuje, a jeśli tak, to do kogo on należy? Nie no, Tomek... Rozwaliłeś mnie kompletnie... Naprawdę - ubawiłem się po pachy! :lol: :lol: :lol:
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):w nim- może błędnie- trzy głosy- Gintrowskiego, Kaczmarskiego i ten trzeci. Otóż ciekaw jestem, czy ten trzeci głos w ogóle występuje, a jeśli tak, to do kogo on należy? :-o :-o :-o :lol:
A nie było napisane na okładce płyty? :lol: :-o
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):A nie było napisane na okładce płyty? Pytanie tylko, czy ma się oryginał, czy też wypalało się ją w domowym piecu... :|
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Pytanie tylko, czy ma się oryginał, czy też wypalało się ją w domowym piecu... Ano tak, jak ktoś ma piraty to potem są takie kwiatki. :x
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Jakby Łapiński sie tu pojawił i poczytałby sobie to pewnie czułby sie niezmiernie doceniony i podbudowałoby to jego ego... :roll: (bez złośliwości)
Choćby piwo było z gówna nic mu smaku nie dorówna.
Reputacja:
0
Miejmy nadzieję, że nigdy nie przyjdzie mu tego czytać... Ale może Ann dyskretnie usunie feralny post... :|
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Miejmy nadzieję, że nigdy nie przyjdzie mu tego czytać... Ale może Ann dyskretnie usunie feralny post... Zbigniew Łapiński powiedziałby na to: "proszę mnie nie obrażać" :lol: On w ogóle nie ma pojęcia o komputerach i technice. Dlatego na pewno się nie pojawi. On ma w głowie muzykę...
Reputacja:
0
Nie wiem, nie znam osobiście Łapińskiego. Jak bedę na "Nadzieji" Kołobrzegu to może zapytam... Ale Twoja wersja coś nie trzyma sie kupy... Najpierw nie wiem nawet kto tam spiewa z Kaczmarskim i Gintrowskim a potem raptem wiesz że sie nie zna na kompach... oj! nie kłam!!! bo kłamstwo powoduje bezpłodność!!! (kolego mi mówił :roll: )
[ Dodano: 2005-07-26, 17:38 ]
Do Petrvs:
Sorki Petrvs!!! myślałem że Ty zacząłeś ten temat. jakoś tak wyszło!!!! Puśćmy to w niepamięć , ok? :lol:
Reputacja:
0
Agnus napisał(a):"Nadzieji" Ludzie, zlitujcie się... Daleko mi do puryzmu językowego, ale te byki tak sieką po oczach, że już nie mogę wytrzymać... W co drugim poście na temat festiwalu szaleją te dorodne byki, a czytanie takich postów to dla mnie istna corrida... :x
Reputacja:
0
Yyyyyy.... To tak tylko przez przypadek... Z pośpiechu... śpieszyłem sie do banku i oczywiście nie zdążyłem
Reputacja:
0
Agnus napisał(a):Do Petrvs:
Sorki Petrvs!!! myślałem że Ty zacząłeś ten temat. jakoś tak wyszło! Puśćmy to w niepamięć , ok? Ok, ok bo tak szczerze to już w ogóle nie zrozumiałem o co ci chodzi... :|
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Agnus napisał(a):"Nadzieji" Ludzie, zlitujcie się... Daleko mi do puryzmu językowego, ale te byki tak sieką po oczach, że już nie mogę wytrzymać... W co drugim poście na temat festiwalu szaleją te dorodne byki, a czytanie takich postów to dla mnie istna corrida... :x Ja widziałem już nawet "Nadzieii" :lol:
Pozdrawiam
Zeratul
P.S.
Agnus napisał(a):Nie wiem, nie znam osobiście Łapińskiego. Jak bedę na "Nadziei" Kołobrzegu to może zapytam... To Łapiński też będzie w Kołobrzegu :?: (o PG słyszałem)
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
ann napisał(a):Po pierwsze - nie ten dział
Po drugie - Łapiński A, to jednak Łapiński... Nie chciało mi się wierzyć. Dzięki.
Wiem, że nie ten dział. Sorry. Modem. :lol:
in montibus veritas
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):, to jednak Łapiński... Nie chciało mi się wierzyć. Dzięki.
:o Można spytać czemu? A myślałeś że kto? :o
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):A, to jednak Łapiński... Nie chciało mi się wierzyć. Tomasz nie przestaje mnie rozbawiać :lol:
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Tomasz nie przestaje mnie rozbawiać
Przez takie posty jak jego to forum jest przynajmniej dużą dawką wesołości i śmiechu.
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):A nie było napisane na okładce płyty?
Simon napisał(a):Pytanie tylko, czy ma się oryginał, czy też wypalało się ją w domowym piecu...
Petrvs napisał(a):Ano tak, jak ktoś ma piraty to potem są takie kwiatki. Itd, nie będę cytował wszystkiego i odpowiem zbiorczo.
Otóż Łapiński zawsze kojarzył mi się raczej z fortepianem i niekoniecznie brałem pod uwagę jego osobę, jeśli chodzi o wokal- więc jego obecność na okładce mówi (no, teraz: mówiła) mi tylko, że Łapiński gra tu na fortepianie...
Sugestie jakobym był przestępcą są więc niekoniecznie na miejscu, ze swojej strony sugeruję mniej podejrzliwości, uroda na tym zyska a i wrzody żołądka będą mniejsze...
Jak zawsze powtarzam, Kaczmarskiego znam przede wszystkim z kaset, szczególnie tych nieprzezroczystych, na których z rzadka pojawiały się opisy czegokolwiek... Zwykle chodziły one z literaturą niekoniecznie pierwszego obiegu. To taka mała dygresja.
Szczęśliwym posiadaczem antologii jestem od niedawna, niestety, a moja znajomość "teorii" (kto, gdzie, kiedy towarzyszył JK, gdzie były koncerty, gdzie co śpiewał itd...) jest słaba...
Gdybym mógł więc prosić o mniej agresywne i bardziej twórcze ataki... Byłbym bardzo zobowiązany.
Pozdrawiam
in montibus veritas
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):Przez takie posty jak jego to forum jest przynajmniej dużą dawką wesołości i śmiechu Ależ tak. Nie pisałem tego złośliwie - byłem "śmiertelnie poważny". :lol:
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):Tomek napisał/a:
, to jednak Łapiński... Nie chciało mi się wierzyć. Dzięki.
Można spytać czemu? A myślałeś że kto?
Cytat:Tomek napisał/a:
A, to jednak Łapiński... Nie chciało mi się wierzyć.
Tomasz nie przestaje mnie rozbawiać
Ukontentowani powyższym tłumaczeniem? Dopuszczacie już możliwość istnienia osób, które czegoś nie wiedzą?
Cieszę się, że macie dobre humory... Hehe.
in montibus veritas
Reputacja:
0
Cytat:Ukontentowani powyższym tłumaczeniem? Dopuszczacie już możliwość istnienia osób, które czegoś nie wiedzą?
Cieszę się, że macie dobre humory... Hehe.
Nie obraź się Tomku. To prawda miałeś prawo, ale bardzo fajnie nas o tym zawiadomiłeś i stąd ta dawka dobrego humoru. :lol: Zawsze można też poszukać na stronie - ale chciałem ci powiedzieć że Łapiński bardzo dużo i często śpiewał, a jak chcesz usłyszeć jego wspaniałe dokonania wokalne - posłuchaj Sarmatię. Tam Łapiński naprawdę zaskakuje interpretacjami i wykonaniem, aż nie do pomyślenia - jak nie on!
Pozdrawiam
Reputacja:
0
Tomasz - nie irytuj się. Naprawdę się ubawiłem. Nasze z Petrysem rozbawienie zgrało się ze zdziwieniem.
PS
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Tomasz - nie irytuj się. Naprawdę się ubawiłem. Nasze z Petrysem rozbawienie wzięło się ze zdziwienia.
PS
No bo Tomku - nie dziw się że takimi postami jak Twoje każdy będzie się dziwił. Ale jeszcze dużo przed Tobą - masz tyle do odkrycia! A wiesz - w wakacje każdy ma o wiele lepszy humor i bardziej jest skłonny do śmiechu - tak jak my w tym temacie.
Ukłony ode mnie!
PM
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
głowa mnie boli od waszych gadanin :lol: zart no ja widziałem pare utworów w których Łapiński spiewał i całkiem mi sie podobało.Zgadzam sie Petrvs ,,Sarmatia'' w jego wykonaniu też mnie zaskoczyła mile
pozdro
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Tomasz - nie irytuj się. Naprawdę się ubawiłem. Nasze z Petrysem rozbawienie zgrało się ze zdziwieniem.
Taaa, już jestem spokojny. Chyba jak zwykle... Wyglądało, jakbym był zdenerwowany? Chyba się starzeję... .
Ale fakt, nie lubię sugestii, że mam piracką antologię- za dużo zabuliłem i to ciągle boli
Pozdrawiam
in montibus veritas
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Tomek napisał(a):za dużo zabuliłem dużo czy za dużo,co?
Reputacja:
0
za dużo jak na mnie...
i za dużo, żeby przestać o tym myśleć
ale generalnie jestem zadowolony :lol:
in montibus veritas
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):nie lubię sugestii, że mam piracką antologię Nie pisaliśmy o antologii, jeno o płycie "Wojna Postu z Karnawałem", na której to znajduje się nagranie "Kuglarzy". Poza tym - wszystkie informacje na temat nagrań zawiera opis na okładce. Kiedy zadałeś takie pytanie - pierwsza myśl, jaka się nasuwa, jest taka, że nie masz owej okładki - a więc oryginalnego wydawnictwa.
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):Taaa, już jestem spokojny. Chyba jak zwykle... Wyglądało, jakbym był zdenerwowany? Chyba się starzeję... .
Starzejesz się stary, i ja się starzeję latami nie liczy się losu
Gdzieś się zapodziały młodzieńcze nadzieje... :roll:
Tomek napisał(a):za dużo jak na mnie...
i za dużo, żeby przestać o tym myśleć
ale generalnie jestem zadowolony
Oj kurczę, prawda musiałeś wydać majątek. 8) :lol: Ale to dobrze, poświęcenie dla sztuki... Brawo!
radziu_88 napisał(a):głowa mnie boli od waszych gadanin
To weź Apap. :lol:
Kurczę, ale ja wredny się robię... :lol:
|