Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kochanowski
Siedzę i próbuję i nic nie mogę wymyślić. Jak zagrać element, który pojawia sie np. w końcówce pierwszych dwóch taktów (to "zakończenie" e-molla)? Niby nie ma tam żadngo dziwadła, ale nie jestem w stanie za nic osiągnąć tego brzmienia.
Dzięki za pomoc.
Odpowiedz
Trzeba zejść szybko na h-moll robisz taki przeskok. Nie trudne ale trzeba poćwiczyć. Big Grin
Odpowiedz
haha Petrvs ja doipero zaczynam sie uczyc wogóle grac i mnie place bola jak nie wiem co Smileale co trzeba sie uczyc.powoli mury zaczynam jarzyc.pozdro
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):ja też ciwcze i juz mnie wszytsko boliSmile ale co trzeba ćwiczyc.co do mnie to juz powoli murów zaczynam sie uczyc lol pozdrówki

To bardzo dobrze, ucz się, ucz. Big Grin Ta przejściówka w sumie nie jest taka trudna. Tak jak mówię, wszystko wymaga czasu. Smile
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):
radziu_88 napisał(a):ja też ciwcze i juz mnie wszytsko bol iSmile ale co trzeba ćwiczyc.co do mnie to juz powoli murów zaczynam sie uczyc lol pozdrówki
To bardzo dobrze, ucz się, ucz. Big Grin Ta przejściówka w sumie nie jest taka trudna. Tak jak mówię, wszystko wymaga czasu. Smile
Tu istnieje jakaś alternatywna rzeczywistość, czy Petrvs odpowiada na post z innego wątku? :-o (no chyba, że Petrvs kliknął cytowanie zaraz po pojawieniu się postu radzia_88 , a ten od razu go zmienił - to by tłumaczyło brak informacji typu: "ostatnio zmieniany przez...")

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Musiał zmienić post bo ja go cytowałem na pewno w tym temacie. :o :lol:
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Musiał zmienić post bo ja go cytowałem na pewno w tym temacie. :o :lol:
Proponuję więc wyrazić zdecydowany sprzeciw w przypadku tak niecnych praktyk :wink:
(swoją drogą ciekawe, co skłoniło radzia_88 do tak gruntownej zmiany treści (a właściwie doboru słów :lol: ) postu? :o )

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Proponuję więc wyrazić zdecydowany sprzeciw w przypadku tak niecnych praktyk
(swoją drogą ciekawe, co skłoniło radzia_88 do tak gruntownej zmiany treści (a właściwie doboru słów ) postu? )
Pewnie znowy coś zagmatwał i chciał poprawić - jak zauważyłeś radzio88 ma tendencje do pisania wspak tego co się powinno mówić wprost :lol: Jest tu nowy - dajmy mu narazie czas się się zaklimatyzuje troszkę Big Grin

Pozdrawiam
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Trzeba zejść szybko na h-moll robisz taki przeskok. Nie trudne ale trzeba poćwiczyć. Big Grin
Hmm. Taki przeskok? Jakoś dalej nie mogę tego brzmienia uzyskać. Chyba muszę to po prostu zobaczyć.
Dzięki w każdym razie.

[ Dodano: 2005-07-24, 22:25 ]
Udało się!!! Hurra!!!!
Odpowiedz
Musiało się udać. Tylko musisz szybko zejść z tego h-molla jak również szybko na niego wskoczyć. Cała filozofia. Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości