Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Znawcom twórczości Mistrza nie przysporzy trudności rozwiązanie krzyżówki nr 41 z lipcowej "Rozrywki Magazyn".
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
A moze podasz pytanie, bo nie każdy poleci kupować krzyżówkę
Reputacja:
0
Pytanie? Ja o nic nie pytałem, nie ma tam żadnej definicji, na którą szukam odpowiedzi na forum, ale krzyżówka ta jest jolką, gdzie każdy z odgadywanych wyrazów jest jednocześnie tytułem piosenki JK.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
a w ten sposób . To co innego, zrozumiałem, że jedno z haseł w jakiejś krzyżówce jest tytułem
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
A można jakiś skan, jakby ktoś miał? :roll:
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
2DH, w opisie do krzyżówki napisano, że ujawniono wszystkie litery Ł i Ś. W Twoim pliku ich nie ma... Zapomniałeś o nich czy gdzieś znikły po drodze :wink: ?
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
U mnie są .Pozdrawiam.
Reputacja:
0
Nic się nie stało. I tak wykonałeś kawał dobrej roboty! Ja już mam ten numer Rozrywki, więc jak Art wróci z wakacji do dorzuci się to w postaci na stronę do ciekawostek.
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Hehe, nie taka prosta ta krzyzówka... Myślałem że będzie łatwiej Oczywiście do zrobienia, ale miałem nadzieję że mniej będzie trzeba główkować
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
kilka dni temu wysłałem skan rozwiązanej krzyżówki do ann- myślałem, że już gdzieś jest na stronie... ;/
Reputacja:
0
Admini są na wakacjach. Cierpliwości
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Sposób układania tej krzyżówki budzi wątpliwości. Znajdują się tam piosenki (tytuły) mniej znane, nawet - przeciętnemu słuchaczowi - praktycznie w ogóle nie znane, a dla kontrastu taki kwiatek jak... BARANEK. Zupełnie, jakby autor się jednak w twórczości JK nie orientował.
Stawiam sto dolarów, że jakiś pan (albo pani) odwrócił sobie wszystkie okładki z boxu i wybierał, aby tylko pasowało.
Pozdrawiam,
M.
Reputacja:
0
Bryce - mam skan. Na stronie będzie po 1 sierpnia. Na razie odpoczywamy
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Tak apropos wiedzy z zakresu "Kaczmarski Jacek"... Co jakiś czas w teleturnieju "Najsłabsze ogniwo" padają pytania dotyczace cytatów z piosenek JK.
Dziś np. było pytanie o to kogo idą pokonać chrześcijanie w piosence "Cromwell".
Pozdrawiam wakacyjnie, ale nie słonecznie
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
tak czy inaczej ta krzyżówka jest całkiem niezłą zabawą...przynajmniej dla mnie była
"Przed wszystkim cofaj się przezornie,
Nic nie jest tym, czym miało być.
Groźne - co zdaje się bezbronne,
Siła się umie w słabym skryć."
Liczba postów: 663
Reputacja:
0
nie wiem czy nadal na stronie jest test napisany bodaj przez Pawla? to bylo naprawde ciezkie wyzwanie (podobno nawet dla Jacka? )
pozdrawiam
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
2DH napisał(a):No to teraz niech jakiś zdolny człowiek aby urozmaicić foumowiczom okres bezczynności na forum jaki zapanował przy okazji sezonu wakacyjno-urlopowego stworzy własną krzyżówkę z haseł okołojackowych. Albo lepiej niech każdy spróbuje zrobić taką krzyżówkę a ustalune jury oceni je pod względem merytorycznym i estetycznym :lol:
A komu się chce...! Chyba że nagrody będą za pierwsze miejsce :lol: ale i to wątpię... :lol:
Pozdrawiam
Reputacja:
0
Autor krzyżówki nr 51 z wrześniowej "Rozrywki Magazyn" również inspirował się twórczością J. Kaczmarskiego. (Skan już rozwiązanego zadania wysłałem do ann, w nadziei, że znajdzie się on również w dziale "Ciekawostki".)
Jeśli mógłbym wpłynąć na drobne korekty strony, to proponuję, aby po wejściu w dział ciekawostek i kliknięciu na link "krzyżówki" pojawiał się nagłówek "krzyżówki", a nie- "wizytówki". Zadanie, skan którego wysłałem poprzednio było wprawdzie zadaniem nr 41, ale w Magazynie lipcowym, czyli siódmym , a nie czterdziestym pierwszym, stąd moja propozycja, aby zmienić zapis na - "krzyżówka nr 41 z "Rozrywki Magazyn" nr 7/2005".
Reputacja:
0
Skan otrzymałam, zamieścimy gdy tylko znajdziemy troszkę czasu :]
Co do błędów - już nam zwrócono uwage (w innym dziale ). Będzie poprawione :]
|