10-10-2007, 01:17 PM
Simon napisał(a):Stworzył je Mikołajczak - Kondrak "tylko" zaśpiewał.Moje niedopatrzenie...

...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
o dziewczynie
poeta milczy...
Edward Stachura
|
10-10-2007, 01:17 PM
Simon napisał(a):Stworzył je Mikołajczak - Kondrak "tylko" zaśpiewał.Moje niedopatrzenie... ![]() ![]()
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie poeta milczy...
10-10-2007, 05:40 PM
Noszę się z zamiarem włączenia kilku "Stedów" do repertuaru Triady. Być może sięgną po jakieś utwory z tego wydawnictwa. Póki co - nie zapisywałem niczego w wordzie.
Ale z tego, co pamiętam - to dość banalne akordowo rzeczy.
10-11-2007, 09:22 AM
Simon napisał(a):Ale z tego, co pamiętam - to dość banalne akordowo rzeczy.dlatego liczę na Ciebie ![]()
...o wierzb warkoczach
10-11-2007, 10:58 AM
Mat napisał(a):dlatego liczę na CiebieHehe, tak to jest jak młodzież przez całe swoje gitarkowe życie jedzie na śpiewnikach albo tabach. Nic tylko - dajcie akordy, podajcie taby. Nic samemu, nic samemu. A potem, jak trzeba rozklepać banalną piosneczkę na dwóch akordach - czarna dziura. :rotfl: Nie bierz tego do siebie, to refleksja natury ogólnej na temat pokolenia "tabulaturowców". ![]()
10-12-2007, 06:15 PM
Simon napisał(a):Nie bierz tego do siebie, to refleksja natury ogólnej na temat pokolenia "tabulaturowców".Chyba raczej powinienem wziąć to do siebie i coś z tym zrobić co by nie być nikczemnym tabulaturowcem ![]() ![]()
...o wierzb warkoczach
10-13-2007, 03:52 PM
Mat napisał(a):nikczemnym tabulaturowcemTo nie nikczemnośc jeno swoiste kalectwo. Mat napisał(a):jakbyś miał czas to podeślij chwytyNajpierw musiałbym sobie przypomnieć piosenki, wieki temu ich słuchałem. Z tych, które pamiętam jako tako, chciałbym zrobic z Triadą "Gdziekolwiek" i "Nie rozdziobią nas..."
10-13-2007, 04:07 PM
Simon napisał(a):Z tych, które pamiętam jako tako, chciałbym zrobic z Triadą "Gdziekolwiek" i "Nie rozdziobią nas..."czekam z niecierpliwością na nagrania ![]()
...o wierzb warkoczach
10-13-2007, 04:20 PM
Mat napisał(a):czekam z niecierpliwością na nagraniaNie myślałem o nagraniach. A może skorzystam z kompozycji Gałązki, nie wiem jeszcze.
10-13-2007, 08:22 PM
Simon napisał(a):To nie nikczemnośc jeno swoiste kalectwo.Ograniczanie się?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
10-13-2007, 11:11 PM
gredler napisał(a):Ograniczanie się?Zdecydowanie. Zawsze twierdziłem, że należy próbowac samemu. Zacząć od rozpisywania prostych rzeczy, z czasem dojśc do bardziej złożonych.
01-04-2009, 12:16 PM
przestałem nakręcać zegar
niech wszystko ustanie niech się zatrzyma słońce niech wieczność stanie się faktem już błyska idą deszcze może jutro pójdą precz tylko dusza nieustanny bohater niepokoju nerw napięty jak bat by skoczyć w nicość I stała się faktem. Jeszcze wywiad.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
01-04-2009, 12:21 PM
Tam nas powiedzie gdy nadejdzie czas
Gdzie Potęgowa teraz jest to raj Tam urządzimy wtedy wielki bal Hej! Potęgowa, hej! Witek i ja I ci co zmarli lub co zginą z nami Bracia kamraci z drogi pod chmurami Spotka się nas na balu kupa luda Ech ! - jak zadudni niebieska tancbuda. [`]
01-04-2009, 12:43 PM
Byli tacy co się rodzili,
byli tacy co umierali, byli także i tacy którym to było mało. O feudalna właścicielko naszych dni i nocy, łasico cmentarna, zjadaczko ostatniego potu naszych dni i nocy, panno tatarska, zazdrosna wszystkich narzeczono, mącicielko wody, lubieżna kusicielko, grzybie piwniczny, jadzie mityczny, wczesna trucicielko, założycielko rodu Borgia, muzo getta, arko z kości, bramo z kości, wieżo z kości, różo z kości, rdzo trawestująca, palmo niecierpliwości, w ogonie pawia ukryta ciemna maszynerio, do pół masztu opuszczona niechybna bandero, iskry i morskich latarni gasicielko, szumie głuchy, Ty, co zboża powalasz dojrzałe i oziminy wiotkiej piękną niewiadomą - - kto Ci dał do ręki ostrą broń zwyczajna Ty wariatko ?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
01-04-2009, 01:17 PM
Moje łzy
jak okruchy chińskiej porcelany tona wirując powoli
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
01-14-2009, 07:42 AM
Poezja Steda w nowej odsłonie.
http://www.dziennik.pl/kultura/article29...chury.html
07-24-2009, 03:07 PM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wyborcza.pl/1,75475,6853373,Trzecia_droga_Stachury.html">http://wyborcza.pl/1,75475,6853373,Trze ... chury.html</a><!-- m -->
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|