Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Natknąłem się przypadkiem
Natknąłem się przypadkiem siedząc w internecie na taką stronę

<!-- m --><a class="postlink" href="http://student.wsp.krakow.pl/~jwozni/naszakt.htm">http://student.wsp.krakow.pl/~jwozni/naszakt.htm</a><!-- m -->

Co o tym myśleć? Ten gość jest troszkę mało zorietnowany, :x chociażby wnioskując po opisie "Litanii" ale może wiecie coś więcej odnośnie tego koncertu o którym pisze?

Pozdrawiam
to moze nie to, ale chyba z tej samej serii. zapowiedz mistrza:
olaff22 napisał(a):I
J a c e k K a c z m a r s k i:
Dobry wieczór Państwu, dobry wieczór wam wszystkim! Dzisiejsze nasze spotkanie będzie składało się z dwóch części. W pierwszej zaśpiewam siedemnaście najnowszych piosenek napisanych w ciągu ostatniego pół roku. Składają się one na program „Miedzy nami”, który ukaże się – mam nadzieję - na płycie i kasecie w maju. Potem, w czasie przerwy, służę rozmową, podpisem, uśmiechem. A w drugiej części postaram się zaśpiewać wybór, arbitralny wybór piosenek z mojej dwudziestoletniej, dwudziestojednoletniej działalności publicznej, tzw., jak to się mówi po polsku, ever greeny. Mam nadzieję, że trafię w Wasze sympatie, oczekiwania i gusta. Niestety, ponieważ napisałem około tysiąca piosenek a musiałem wybrać kilkanaście, więc sam musiałem się zdecydować na to, co śpiewać. Ale, prawdopodobnie, jeśli miałby ktoś jakieś życzenia, to może znajdzie się tu w ściągawkach, to z rozkoszą spełnię te życzenia
G ł o s z s a l i:
- A będzie „nasza klasa”?
J a c e k K a c z m a r s k i:
A „Naszej klasy” nie mam w ściągawkach. Ale możesz przyjść i zaśpiewać.
Program ‘Między nami” składa się z 17 piosenek pisanych w ciągu ostatniego pół roku. Wspólnym mianownikiem jest właśnie sytuacja bycia pomiędzy, którą każdy z nas w jakimś okresie życia ma okazję doświadczyć na własnej skórze, bycie pomiędzy nadzieja a zwątpieniem, pomiędzy groteską i absurdem a poszukiwaniem sensu, między życiem a śmiercią. Otwiera ten program utwór pod tytułem „Motywacja”.
daty sa nawet w miare zbiezne
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
o litanii pisze mniej wiecej prawde-ta plyta byla do kupienia na koncertach jeszcze w 2000 lub w 2001 -sam mialem ja w rekach ale niestety nie mialem pieniedzy Sad
c'est la vie Sad
pozdrawiam
ps. naturalnie jego relacja jest bardzo subiektywna ale taki juz jej urok.
szkoda ze nie dziala juz zaden z linkow ;/
za Tobą ja,
Skąd ta zapowiedź JK, Fizolu?

KN.
z zapisu olaffa w temacie o zapowiedziach (dlatego jest jako cytat)
za Tobą ja,
fizol napisał(a):z zapisu olaffa w temacie o zapowiedziach (dlatego jest jako cytat)
wypowiedź jest spisna z kasety, na której jest nagrany koncert "Między nami" z 22 kweitnia 1998 roku. Jesli ktoś sobie życzy, mogę kasetkę podesłać

A co wtej zapowiedzi jest nie tak?

PS:
już mam to w mp3 więc Ci co się zgłosili, zaraz dostaną Wink
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Skąd ten koncert, kto nagrywał, czy dobra jakość? Ewentualnie chętnie skorzystam z kasety.

KN.
Między nami z akompaniamentem samej gitary? Ciekawe Smile

Pozdrawiam.

M.
olaff22 napisał(a):już mam to w mp3 więc Ci co się zgłosili, zaraz dostaną
a ja też mogę? :roll:

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości