06-16-2005, 06:50 PM
Informacje ze strony twórcy tej modyfikacji forum:
A więc:
Pozdrawiam
Zeratul
Cytat:Level: poziom usera jest oparty na ilości postów przez niego napisanych.Uwzględniając powyższe informacje da się łatwo wyjaśnić Twoje, MacB wątpliwości:
HP: reprezentuje aktywnosc usera. max hp oparte jest na levelu,
obecne hp oparte jest na tym jak często user postuje.
MP: pokazuje jak szybko user postuje. Max mp jest oparte na levelu,
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje się
Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac następny level.
A więc:
MacB napisał(a):Swoją drogą to takie jasne do końca nadal nie jest, bo ja wprawdzie osiągnąłem 100% w konkurencji "szybkość odpisywania" - OK, ale taka Ann (którą od razu "sprzawdziłem" w świetle odpowiedzi jakiej udzieliła w podobnym temacie) i Jej 24% wynik w tej konkurencji ma się nijak do moich obserwacji .Jak widać maksymalny wskaźnik "postowalności" oparty jest na "zaawansowaniu" użytkownika, więc Ann musi pisać znacznie "szybciej", by osiągnąć taki poziom jak Ty (początkujacy użytkownik )
MacB napisał(a):A do jakiego stopnia wtajemniczenia brakuje Jej 95%?? - "Artysty"?? A mnie? Jeszcze 63% i będę...."Moderatorem"? Oczywiście mam świadomość, że mój - jak to się tu mówi - RANG dostałem duuuuuużym awansem, ale z tabeli owych rangów wynika chyba, że wszyscy kiedyś będziemy.... "Warchołami" ! :lol:Otóż (żeby było ciekawiej ) "poziom zaawansowania" (wyświetlany na dole - "Poziom") nie przekłada się bezpośrednio na rangi forumowe stworzone przez adminów (zresztą, jak nietrudno się domyślić, rangi te są specyficzne dla "naszego" forum, natomiast poziomy zaawansowania są takie same dla wszystkich forów opartych na tym skrypcie). Wskaźnik EXP dotyczy "Poziomu", który z kolei przekłada sie na inne statystyki (HP i MP).
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]