Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No to mam pytanie - suplement
Informacje ze strony twórcy tej modyfikacji forum:
Cytat:Level: poziom usera jest oparty na ilości postów przez niego napisanych.

HP: reprezentuje aktywnosc usera. max hp oparte jest na levelu,
obecne hp oparte jest na tym jak często user postuje.

MP: pokazuje jak szybko user postuje. Max mp jest oparte na levelu,
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje się

Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac następny level.
Uwzględniając powyższe informacje da się łatwo wyjaśnić Twoje, MacB wątpliwości:
A więc:
MacB napisał(a):Swoją drogą to takie jasne do końca nadal nie jest, bo ja wprawdzie osiągnąłem 100% w konkurencji "szybkość odpisywania" - OK, ale taka Ann (którą od razu "sprzawdziłem" w świetle odpowiedzi jakiej udzieliła w podobnym temacie) i Jej 24% wynik w tej konkurencji ma się nijak do moich obserwacji Big Grin.
Jak widać maksymalny wskaźnik "postowalności" oparty jest na "zaawansowaniu" użytkownika, więc Ann musi pisać znacznie "szybciej", by osiągnąć taki poziom jak Ty (początkujacy użytkownik Wink )
MacB napisał(a):A do jakiego stopnia wtajemniczenia brakuje Jej 95%?? - "Artysty"?? Wink A mnie? Jeszcze 63% i będę...."Moderatorem"? Wink Oczywiście mam świadomość, że mój - jak to się tu mówi - RANG dostałem duuuuuużym awansem, ale z tabeli owych rangów wynika chyba, że wszyscy kiedyś będziemy.... "Warchołami" ! :lol:
Otóż (żeby było ciekawiej Wink ) "poziom zaawansowania" (wyświetlany na dole - "Poziom") nie przekłada się bezpośrednio na rangi forumowe stworzone przez adminów (zresztą, jak nietrudno się domyślić, rangi te są specyficzne dla "naszego" forum, natomiast poziomy zaawansowania są takie same dla wszystkich forów opartych na tym skrypcie). Wskaźnik EXP dotyczy "Poziomu", który z kolei przekłada sie na inne statystyki (HP i MP).

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
No, ale w tym zamkniętym był link. Trzeba było tam... Proszę Was.
Zeratul wpisz to samo tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=718">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=718</a><!-- m -->
Smile

zamykamy ::offtopic2::