Liczba postów: 109
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
fizol napisał(a):ja jestetm na szczescie chyba calkowicie odmienny od tego nurtu - staly w uczuciach, ambitny w literaturze i poezji...a wy co sadzicie o waszych rowiesnikach??czy to naprawde nieudane czy wrecz stracone pokolenie??»
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Dobre
ps. a jak to się stało, że zostałaś nagle Kaczmarologiem ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Kochany Przemku!
Grabi kaczmarologiem nie została nagle (skąd Ci to w ogóle przyszło do głowy?). Kaczmarologizm Grabi rozwijał się, jak się domyślam, od lat. Sprzyjała mu Grabiowska ciekawość świata, analityczny umysł i niechęć do zadowalania się prostymi "tak" lub "nie".
KN.
Reputacja:
1
Przyszło mi do głowy, bo nagle taki tytuł się pojawił przy jej nicku.
A zwróciłem na to uwagę, bowiem wziąwszy pod uwagę iż wiedza Grabi nie jest większa od wielu (no może nie bardzo wielu, ale pewnej jakiejś grupy) ludzi na Liście u których kaczmarologizm także się od wielu lat rozwija, to Ciebie jednak powinno się awansować wyżej, tylko nie ma już jak...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Przyszło mi do głowy, bo nagle taki tytuł się pojawił przy jej nicku. No, lepiej późno niż wcale, nie?
Przemek napisał(a):A zwróciłem na to uwagę, bowiem wziąwszy pod uwagę iż wiedza Grabi nie jest większa od wielu (no może nie bardzo wielu, ale pewnej jakiejś grupy) ludzi na Liście u których kaczmarologizm także się od wielu lat rozwija, to Ciebie jednak powinno się awansować wyżej, tylko nie ma już jak... Nie rozumiem związku przyczynowo-skutkowego: wiedza Grabi nie jest większa od wielu... to KN powinno się awansować wyżej.
BTW:
1. Wiedza Grabi nie jest większa od bardzo niewielu ludzi, których znam, w tym skupionych w naszym listowo-forumowym środowisku.
2. Mnie już ktoś tutaj nazwał Naczelnym Kaczmarologiem (NK albo KN - jak kto woli), ale w kontekście raczej pejoratywnym.
KN vel NK.
Reputacja:
1
No ja uważam że związek przyczynowo skutkowy jest. Skoro Twoja Krzysiu wiedza jest zdecydowanie większa od kogokolwiek na forum i na liście, to każde przyznanie tytułu który Ty posiadasz powino być dokładnie uzasadnione. Powinny być jakieś w miarę obiektywne kryteria w tej kwestii i nie chodzi o spełnianie jakichś konkretnych wymogów, ale o sensowne uzasadnienie decyzji. Wszak niewiele osób zna Grabi, która dość rzadko się odzywa na liście i na forum, więc uzasadnienie byłoby wskazane moim zdaniem.
Co do wiedzy, to trzeba by okreslić o jaką wiedzę chodzi, ale odnoszę wrażenie że jednak stosunkowo dużo osób posiada wiedzę zblizoną do Grabi, czy MacB. Ale to moje subiektywne odczucie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):No ja uważam że związek przyczynowo skutkowy jest. Skoro Twoja Krzysiu wiedza jest zdecydowanie większa od kogokolwiek na forum i na liście, to każde przyznanie tytułu który Ty posiadasz powino być dokładnie uzasadnione. No mówię, że ktoś "życzliwy" nazwał mnie tu Naczelnym Kaczmarologiem. (tu: wink).
Przemek napisał(a):Powinny być jakieś w miarę obiektywne kryteria w tej kwestii i nie chodzi o spełnianie jakichś konkretnych wymogów, ale o sensowne uzasadnienie decyzji. Przemku! Jakie obiektywne kryteria możesz mieć na myśli? Kaczmarologów jest w tej chwili czterech, a o kaczmarologizm pozostałych dwóch jakoś nie pytałeś...
Przemek napisał(a):Wszak niewiele osób zna Grabi, która dość rzadko się odzywa na liście i na forum, więc uzasadnienie byłoby wskazane moim zdaniem. Wiesz, uzasadniać wszystko można, a i tak mądrym to na nic, a głupi... wiesz co.
Ja powiem tak: dla mnie przyznanie Grabi rangi kaczmarologa jest logicznie oczywiste. Prezentuje Ona wybitną znajomość twórzości JK, a co ważniejsze, potrafi tę twórczość pięknie i celnie interpretować.
Przemek napisał(a):Co do wiedzy, to trzeba by okreslić o jaką wiedzę chodzi, ale odnoszę wrażenie że jednak stosunkowo dużo osób posiada wiedzę zblizoną do Grabi, czy MacB. Ale to moje subiektywne odczucie... W żadnym wypadku nie mogę się z Tobą zgodzić. O ile Maciek sam poczuwa się do otrzymania rangi (rangu, ranga?) awansem (choć chyba nikt nie wątpi, że należało Mu się!), to Grabi zasługuje IMHO na ten tytuł jak nikt inny na tym forum!
KN vel NK.
Reputacja:
1
KN. napisał(a):Ja powiem tak: dla mnie przyznanie Grabi rangi kaczmarologa jest logicznie oczywiste. Prezentuje Ona wybitną znajomość twórzości JK, a co ważniejsze, potrafi tę twórczość pięknie i celnie interpretować. Co do umiejętności interpretacji twórczości Jacka całkowicie zgadzam się z Tobą, co do znajomości twórczości też. Szkoda tylko, że tej wiedzy i umiejętności nie prezentuje publicznie, a przydałoby sie i na liście i na forum... :/
KN. napisał(a):W żadnym wypadku nie mogę się z Tobą zgodzić. O ile Maciek sam poczuwa się do otrzymania rangi (rangu, ranga?) awansem (choć chyba nikt nie wątpi, że należało Mu się!), to Grabi zasługuje IMHO na ten tytuł jak nikt inny na tym forum! No i ja nie mogę się całkowicie z Tobą zgodzić. Jeżeli Maciek otrzymał tytuł kaczmarologa po znajomości, to jest to bez sensu i podważa wagę tego tytułu. Maciek ma ogromne zasługi dla integracji naszego środowiska i to jest oczywiste, ale nie ma związku z wiedzą "kaczmarologiczną". Jak admini chcieli go uhonorować dla zasług powinni pomyśleć nad inną formą lub extra tytułem. Oczywiście Maciek mógł dostać tytuł także za swą wiedzę, bo jeżeli takie kryteria przyjmiemy jak w przypadku Grabi, to jak najbardziej także zasługuje na ten tytuł i nie ma mowy o awansie.
Co do Grabi to nie mam nic przeciwko temu by była kaczmarologiem, ale powinno być uzasadnienie tego, dlaczego admini postapili tak a nie inaczej. Z tym stwierdzeniem że zasłuzyła jak nikt inny na tym to troche IMHO przesadziłeś, ale IMHO.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Z tym stwierdzeniem że zasłuzyła jak nikt inny na tym to troche IMHO przesadziłeś, ale IMHO. No to się tutaj różnimy. Chociaż:
Przemek napisał(a):Co do umiejętności interpretacji twórczości Jacka całkowicie zgadzam się z Tobą, co do znajomości twórczości też. No to w końcu jakie jest Twoje stanowisko?
Pozdrawiam,
KN.
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Jak admini chcieli go uhonorować dla zasług powinni pomyśleć nad inną formą lub extra tytułem. no ba mogli Mu na przyklad dac "warchola"
pozdrawiam
k.
ps.ja bym Przemku nie draznil Grabi-bo zdaje sie jej wladza jest teraz bardzo duza
Reputacja:
1
k. napisał(a):ps.ja bym Przemku nie draznil Grabi-bo zdaje sie jej wladza jest teraz bardzo duza Grabi władza nie zdeprawuje, tego można być absolutnie pewny
KN. napisał(a):No to w końcu jakie jest Twoje stanowisko? Moje stanowisko jest takie, że wszelkie ruchy związane z przyznawaniem tytułów należy uzasadniać. Zwłaszcza w sytuacji gdy osoba obdarowana tytułem może być nieznana większości uzytkowników forum.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
k. napisał(a):Przemek napisał(a):Jak admini chcieli go uhonorować dla zasług powinni pomyśleć nad inną formą lub extra tytułem. no ba mogli Mu na przyklad dac "warchola" W sumie chyba macie rację. "Kaczmarologiem" dorównującym wiedzą o Mistrzu wielu forumowiczom wcale się nie czuję. Rzeczywiście, o ile pozostali w pełni na ten tytuł zasługują, to ja chętnie się go zrzeknę (i bez żadnych podtekstów - to co piszę, piszę szczerze).
Pamiętam, że zapisując się na nowe forum spytałem AA czy już nie jestem "członkiem grupy" (był taki dopisek kiedyś) i....tyle. Dostałem tytuł "Kaczmarologa" pewnie za inne rzeczy, a nie za głęboką wiedzę o JK. BTW - wysyłając kilkadziesiąt postów dziennie (nawet pozbawionych treści) chyba też można się wspiąć po szczeblach kariery forumowej i dojść do.....właśnie "Kaczmarologa" i teoretycznie nic można o Mistrzu nie wiedzieć
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
dla jasnosci - mam nadzieje niepotrzebnie - napisze ze ja oczywsicie nie kwestionuje rangi Macka i smialem sie raczej z rozwazan Przemka na temat tego jakby tu kazdego uhonorowac w odpowiedni sposob.
nawiasem nie zgadzam sie takze z pogladem ze trzeba argumentowac kto co dlaczego dostal-natomiast zgadzam sie ze jak cos sie komus zabiera to milo by bylo zaznaczyc dlaczego.
swoja droga pewna wada rangi "kaczmarolog" jest fakt iz oprocz swojego symbolicznego charakteru ma ona rowniez znaczenie i co gorsze zapewne duza czesc czlonkow tego forum moglaby zostac uznana za kaczmarologow (oczywiscie zaleznie od skali). zatem warto podkreslic ze ranga ta przyznawana jest raczej jako symboliczne podkreslenie czyjegos wkladu niz jako znak wybitnej znajomosci tworczosci JK przy czym nie chcialbym zebyscie uznali ze kwestionuje wybitna jej znajomosc tych ktorzy range te posiadaja
pozdrawiam
ps. mnie jakos zawsze raczej dziwi fakt ze niektorzy tego odznaczenia nie posiadaja niz fakt iz komus bylo dane range te osiagnac.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
MacB napisał(a):BTW - wysyłając kilkadziesiąt postów dziennie (nawet pozbawionych treści) chyba też można się wspiąć po szczeblach kariery forumowej i dojść do.....właśnie "Kaczmarologa" i teoretycznie nic można o Mistrzu nie wiedzieć Niezupełnie (delikatnie mówiąc ) :wink:
Otóż rangi takie jak: Kaczmarolog, Artysta, Administrator, Moderator, Warchoł czy Banita (swoją drogą ciekawe zestawienie :wink są rangami specjalnymi. Inaczej mówiąc: przyznawane są przez adminów za specjalne "zasługi" (zależnie od rangi ) i nie można ich otrzymać drogą "wspinania się po szczeblach kariery forumowej" (najwyższą rangą uzyskiwaną w tym trybie jest Tytan).
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Żeby nie było wątpliwości (jak często mawia jeden z moich wykładowców ) - nie mam nic przeciwko przynaniu rang Grabi i Tobie (z pewnością wiecie wiecej ode mnie )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Niezupełnie (delikatnie mówiąc )
...(najwyższą rangą uzyskiwaną w tym trybie ["wspinaczka" - przyp. mój] jest Tytan). O widzisz! I tego nawet nie wiedziałem. Od zawsze mówiłem, że czuję się jak "dożywotni głupi Jasio"
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Hehe. Swoją drogą - cały czas mnie śmieszy "ranga" przedszkolak obok mego imienia. Ale nie będę zabiegał o żadne specjalne rangi, choć pewnie mógłbym. Rozumiem, żem przedszkolaczek w znaczeniu ilości postów od momentu zarejestrowania.
Pozdrawiam.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
k. napisał(a):mnie jakos zawsze raczej dziwi fakt ze niektorzy tego odznaczenia nie posiadaja a kogo proponujesz?
MacB napisał(a):I tego nawet nie wiedziałem. O Maćku - a może wiesz przypadkiem, co jest z moim kolanem, bo strasznie mnie boli
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Przemek do KN napisał(a):to Ciebie jednak powinno się awansować wyżej, tylko nie ma już jak... Proponuję rangę specjalną dla KN: Centralny Urząd Miar i Wag.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
a może Wielki Inkwizytor?
Reputacja:
0
ann napisał(a):O Maćku - a może wiesz przypadkiem, co jest z moim kolanem, bo strasznie mnie boli Jak to nie wiem? - gonalgia! *
-----------------------
*mam nadzieję, że się nie pogniewasz za tak gruby żart? - piszę to na wypadek gdyby naprawdę Cię to kolano bolało ::console::
Reputacja:
0
Maćku - to nie jest chyba temat na forum, a przynajmniej nie na to ale boli i cholera żaden z trzech lekarzy nie powiedział co to, tylko przywalali coraz mocniejsze leki przeciwbólowe
|