Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"...Zamknięty rozdział..."
michalf napisał(a):Zwracam się do pana Armageddy z prośbą o pohamowanie się. Temat służy do wyrażania opinii o wierszu, a nie kłocenia się z innymi i wyrażania ogólnych stwierdzeń nie mających wiele wspólnego z tematem.
Jeśli chcecie kontynuować tę dyskusję, proponuję założenie osobnego tematu. Może być nawet w tym dziale, jako że zahacza o temat tworzenia. Nie chciałbym przez off topic i kłótnie zamykać tego tematu, bo tym samym zamknę możliwość wyrażania opinii o wierszu. Jednak jeśli dyskusja będzie się rozwijać w tym kierunku co dotychczas, uznam to za konieczne.
Zwracam się do pana moderatora o rozpatrzenie też kwestii tego, że to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru. Dlatego, prosiłbym o obiektywne choć trochę, zauważenie nie tylko mojej winy. Amen.

Fizol, Wojaczek napisał coś genialnego, zresztą dla mnie większość jego wierszy jest genialna Wink. Uwielbiam tego gościa. Nie widzisz jak ironiczny jest ten wiersz? Poza tym, dlaczego wstawiasz to, a nie np. Ostatnią modlitwę bohaterów, albo (jeżeli czepiasz się tych ironicznych wierszy) - Notatki do opisu Janusza Stycznia (bodajże taki tytuł, mogłem coś pokręcić w pierwszych słowach)?
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Odpowiedz
Armagedda napisał(a):dla mnie większość jego wierszy jest genialna .
podpisuje sie pod tym takze lapami i nogamiTongue
Armagedda napisał(a):Nie widzisz jak ironiczny jest ten wiersz?
widze troche si na wojaczku znam( a moze to pewien rodzaj pasji??)
Armagedda napisał(a):(jeżeli czepiasz się tych ironicznych wierszy)
wcale sie nie czepiam, podalem go jako inny przyklad swobodnego zapisu mysli (napisalem tak zwe wczesniejszym poscie i chcialem pokazac). i jedynym odniesieniem do tematu jest tu czesciowo styl w jakim to jest napisane.

nie czepiam sie Wojaczka, przeciez nawet nie umiem postawic przecinka jak on, wiec co sie bede czepia lBig Grin

pozdraiwam
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
NO! Wink :beer: :beer: :beer:

Wybacz, odebrałem to jako "to jest beznadziejne, śmiejcie się z tego", więc rozumiesz chyba moją reakcję, co? Smile
Odpowiedz
brrr...jakbym kiedykolwiek powiedzial ze wojaczek jest slaby to bym chyba sie zapil potem na smierc Tongue
Armagedda napisał(a):rozumiesz chyba moją reakcję, co?
rozumiem, nieporozumienia sa glowna przyczyna konfliktow Tongue
za Tobą ja,
Odpowiedz
Armagedda napisał(a):to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru.
Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą.
Tryumf, to tryumf - to tylko jest istotne -
Ty i tylko ty - bo jesteś łotrem!
Odpowiedz
fizol napisał(a):jestem ciekawy co o tym sadzicie
Dla mnie ciężkie, beton pęka normalnie.
fizol napisał(a):Po pięćdziesiąte ósme:
Przemyśleć zagadnienia poezji
A to już dla mnie awykonalne...
Odpowiedz
Don_Pedro napisał(a):
Armagedda napisał(a):to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru.
Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą.
Ciiii, nie nauczono cię milczeć, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia?
Odpowiedz
Armagedda napisał(a):Ciiii, nie nauczono cię milczeć, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia?
Na moje oko to Don_Pedro ma coś do powiedzenia... A ty jak ci dają dobre rady to przestaw się z nadawania na odbiór, masa pożytku z tego jest Tongue
Odpowiedz
Odpowiem ci tak:

ArmageddaDlatego, prosiłbym o obiektywne choć trochę, [b napisał(a):zauważenie nie tylko mojej winy[/b]. Amen.
don_pedro napisał(a):Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą.
don_pedro napisał(a):Wiesz co - prostak jesteś. Ciekaw jestem od czego zaczynałeś "poetyczny geniuszu", co?
Jeżeli naczytałeś się takich wierszy, to przestań je czytać, albo zachowaj się kulturalnie w krytyce! Tak sobie myślę, że powinieneś napisać kilka wierszy z wielokropkami, bo do nich jak najbardziej pasujesz. (...) To nie pisz.
don_pedro napisał(a):Cóż - ciebie trzeba zostawić w izolacji. Nie warto z tobą gadać - sam się kąp w, jak ty to ujmujesz, "gównie". Powodzenia...
I to mnie tutaj się nawołuje do kultury?
Odpowiedz
Panowie, jeszcze raz uprzejmie proszę, nie obrzucajcie się błotem (dość często powtarzanego tu słowa nie powtórzę). O kulturze osobistej rozmawiajcie w Hyde Parku, a temu tematowi pozwólcie się realizować w kwestii poezji. Kieruję te słowa nie tylko do pana Armageddy, ale również do wszystkich, którzy chcieliby kontynuować ów wątek. To nie jest do tego miejsce i mam nadzieję, że się z tym zgadzacie.

Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
michalf napisał(a):Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia.
mi sie to wlasnie w wojaczku podoba. i to ze pokazuje swiat brutalnie i momentami wulgarnie ale prawdziwie. ale to off topic i jak komus bedzie zalezec to zalozy w "innych"
za Tobą ja,
Odpowiedz
michalf napisał(a):Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia.
A do mnie jakoś nie trafia :|

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):A do mnie jakoś nie trafia
grrr niedobrze, choc o gustach sie nie dyskutuje ;/
za Tobą ja,
Odpowiedz
fizol, zastanów się co Ty piszesz. Przecież chłopak ma prawo do swojego zdania i może mu się coś nie podobać.
BTW - do mnie tez nie trafia :]
Odpowiedz
No oczywiscie ze ma prawo i tylko szkoda, ze mu sie nie podoba Smile ale nic w tym zlego ze sie komus (TObie i Jemu np.)nie podoba. Wslasnie to "niedobrze" bylo w tym sensie ze "szkoda". pasuje?Wink
za Tobą ja,
Odpowiedz
Skoro o gustach się nie dyskutuje to po co cały ten dział, gdzie ludzie wyraząją swoją opinię? Zresztą co to za "szkoda" nie podoba się i już, o tym już się nie powinno dyskutować.
Odpowiedz
fizol napisał(a):Zresztą co to za "szkoda" nie podoba się i już, o tym już się nie powinno dyskutować.
wydaje mi sie ze jezeli mi sie podoba to moge poweidziec ze szkoda ze komus innemu nie.imho
za Tobą ja,
Odpowiedz
:ot: Ciekawie wygląda dyskusja, ale proszę wrócić na właściwe tory, tzn. raczej oceniać twórczość, a nie czyjąś ocenę.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Powiedzieć i napisać można wszystko tylko po co?
Wiele to (albo nic) nie wnosi do dyskusji, a pozatym nie rozumiem tego troche, równie dobrze ktoś komu się nie podoba może swierdzić: "szkoda ze mu się podobają takie wierszyki".
Dyskutowałbyś na ten temat...? Takie uwagi są moim zdaniem pozbawione sensu, a szczególnie gdy nie sa poparte żadnymi argumentami.

[ Dodano: 18-06-2005, 19:23 ]
Sorry, michalf Wink

Ps. Mi też się nie podoba.
Odpowiedz