Liczba postów: 314
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
michalf napisał(a):Zwracam się do pana Armageddy z prośbą o pohamowanie się. Temat służy do wyrażania opinii o wierszu, a nie kłocenia się z innymi i wyrażania ogólnych stwierdzeń nie mających wiele wspólnego z tematem.
Jeśli chcecie kontynuować tę dyskusję, proponuję założenie osobnego tematu. Może być nawet w tym dziale, jako że zahacza o temat tworzenia. Nie chciałbym przez off topic i kłótnie zamykać tego tematu, bo tym samym zamknę możliwość wyrażania opinii o wierszu. Jednak jeśli dyskusja będzie się rozwijać w tym kierunku co dotychczas, uznam to za konieczne. Zwracam się do pana moderatora o rozpatrzenie też kwestii tego, że to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru. Dlatego, prosiłbym o obiektywne choć trochę, zauważenie nie tylko mojej winy. Amen.
Fizol, Wojaczek napisał coś genialnego, zresztą dla mnie większość jego wierszy jest genialna . Uwielbiam tego gościa. Nie widzisz jak ironiczny jest ten wiersz? Poza tym, dlaczego wstawiasz to, a nie np. Ostatnią modlitwę bohaterów, albo (jeżeli czepiasz się tych ironicznych wierszy) - Notatki do opisu Janusza Stycznia (bodajże taki tytuł, mogłem coś pokręcić w pierwszych słowach)?
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Armagedda napisał(a):dla mnie większość jego wierszy jest genialna . podpisuje sie pod tym takze lapami i nogami
Armagedda napisał(a):Nie widzisz jak ironiczny jest ten wiersz? widze troche si na wojaczku znam( a moze to pewien rodzaj pasji??)
Armagedda napisał(a):(jeżeli czepiasz się tych ironicznych wierszy) wcale sie nie czepiam, podalem go jako inny przyklad swobodnego zapisu mysli (napisalem tak zwe wczesniejszym poscie i chcialem pokazac). i jedynym odniesieniem do tematu jest tu czesciowo styl w jakim to jest napisane.
nie czepiam sie Wojaczka, przeciez nawet nie umiem postawic przecinka jak on, wiec co sie bede czepia l
pozdraiwam
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Reputacja:
0
NO! :beer: :beer: :beer:
Wybacz, odebrałem to jako "to jest beznadziejne, śmiejcie się z tego", więc rozumiesz chyba moją reakcję, co?
Reputacja:
0
brrr...jakbym kiedykolwiek powiedzial ze wojaczek jest slaby to bym chyba sie zapil potem na smierc
Armagedda napisał(a):rozumiesz chyba moją reakcję, co? rozumiem, nieporozumienia sa glowna przyczyna konfliktow
za Tobą ja,
Liczba postów: 106
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Armagedda napisał(a):to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru. Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą.
Tryumf, to tryumf - to tylko jest istotne -
Ty i tylko ty - bo jesteś łotrem!
Liczba postów: 390
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
fizol napisał(a):jestem ciekawy co o tym sadzicie Dla mnie ciężkie, beton pęka normalnie.
fizol napisał(a):Po pięćdziesiąte ósme:
Przemyśleć zagadnienia poezji A to już dla mnie awykonalne...
Reputacja:
0
Don_Pedro napisał(a):Armagedda napisał(a):to NA MNIE naskoczono, i to np. niejaki Don_Pedro wyskoczył do mnie z mordą, a takich rzeczy pomijać nie mam zamiaru. Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą. Ciiii, nie nauczono cię milczeć, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia?
Liczba postów: 390
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Armagedda napisał(a):Ciiii, nie nauczono cię milczeć, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia? Na moje oko to Don_Pedro ma coś do powiedzenia... A ty jak ci dają dobre rady to przestaw się z nadawania na odbiór, masa pożytku z tego jest
Reputacja:
0
Odpowiem ci tak:
ArmageddaDlatego, prosiłbym o obiektywne choć trochę, [b napisał(a):zauważenie nie tylko mojej winy[/b]. Amen. don_pedro napisał(a):Oczywiście, przy tym cię obraziłem i zmieszałem z... "gównem". Jesteś oczywiście niewinny - to, np. niejaki Don_Pedro jest winny, to pewnie Szaman i każda inna osoba, która cię upomniała w sposób KULTURALNY! Proponuję tobie zastanowić się nad sobą. don_pedro napisał(a):Wiesz co - prostak jesteś. Ciekaw jestem od czego zaczynałeś "poetyczny geniuszu", co?
Jeżeli naczytałeś się takich wierszy, to przestań je czytać, albo zachowaj się kulturalnie w krytyce! Tak sobie myślę, że powinieneś napisać kilka wierszy z wielokropkami, bo do nich jak najbardziej pasujesz. (...) To nie pisz. don_pedro napisał(a):Cóż - ciebie trzeba zostawić w izolacji. Nie warto z tobą gadać - sam się kąp w, jak ty to ujmujesz, "gównie". Powodzenia... I to mnie tutaj się nawołuje do kultury?
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Panowie, jeszcze raz uprzejmie proszę, nie obrzucajcie się błotem (dość często powtarzanego tu słowa nie powtórzę). O kulturze osobistej rozmawiajcie w Hyde Parku, a temu tematowi pozwólcie się realizować w kwestii poezji. Kieruję te słowa nie tylko do pana Armageddy, ale również do wszystkich, którzy chcieliby kontynuować ów wątek. To nie jest do tego miejsce i mam nadzieję, że się z tym zgadzacie.
Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Reputacja:
0
michalf napisał(a):Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia. mi sie to wlasnie w wojaczku podoba. i to ze pokazuje swiat brutalnie i momentami wulgarnie ale prawdziwie. ale to off topic i jak komus bedzie zalezec to zalozy w "innych"
za Tobą ja,
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
michalf napisał(a):Co do Wojaczka: podoba mi się. Bardzo ciekawy sposób ujęcia. A do mnie jakoś nie trafia :|
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A do mnie jakoś nie trafia grrr niedobrze, choc o gustach sie nie dyskutuje ;/
za Tobą ja,
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
fizol, zastanów się co Ty piszesz. Przecież chłopak ma prawo do swojego zdania i może mu się coś nie podobać.
BTW - do mnie tez nie trafia :]
Reputacja:
0
No oczywiscie ze ma prawo i tylko szkoda, ze mu sie nie podoba ale nic w tym zlego ze sie komus (TObie i Jemu np.)nie podoba. Wslasnie to "niedobrze" bylo w tym sensie ze "szkoda". pasuje?
za Tobą ja,
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Skoro o gustach się nie dyskutuje to po co cały ten dział, gdzie ludzie wyraząją swoją opinię? Zresztą co to za "szkoda" nie podoba się i już, o tym już się nie powinno dyskutować.
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Zresztą co to za "szkoda" nie podoba się i już, o tym już się nie powinno dyskutować. wydaje mi sie ze jezeli mi sie podoba to moge poweidziec ze szkoda ze komus innemu nie.imho
za Tobą ja,
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
:ot: Ciekawie wygląda dyskusja, ale proszę wrócić na właściwe tory, tzn. raczej oceniać twórczość, a nie czyjąś ocenę.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Powiedzieć i napisać można wszystko tylko po co?
Wiele to (albo nic) nie wnosi do dyskusji, a pozatym nie rozumiem tego troche, równie dobrze ktoś komu się nie podoba może swierdzić: "szkoda ze mu się podobają takie wierszyki".
Dyskutowałbyś na ten temat...? Takie uwagi są moim zdaniem pozbawione sensu, a szczególnie gdy nie sa poparte żadnymi argumentami.
[ Dodano: 18-06-2005, 19:23 ]
Sorry, michalf
Ps. Mi też się nie podoba.
|