Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trio Łódzko-Chojnowskie - strona www
Ręce opadają...
Miśku, twierdzisz, że 90% piosenek JK jest złych, ponieważ cechuje je wada zwana tautologią. Absolutnie nie zgadzam się z Twoją subiektywną oceną.

Pozdrawiam tradycyjnie
zbych napisał(a):Ręce opadają...
Dobrze, ze tylko ręce...
zbych napisał(a):twierdzisz, że 90% piosenek JK jest złych...
Ależ skąd :!:
zbych napisał(a):...ponieważ cechuje je wada zwana tautologią
Nie :!: Cechuje je tautologia jako taka (w tym rozumieniu, jakie podałeś poprzednio:
zbych napisał(a):Kiedy wykonawca śpiewając o czymś intensywniejszym znaczeniowo sam też podnosi głos, czyli fragment o motylku śpiewa cicho, a o rewolucji głośno
...albo - kontynuując - pieśń o obławie śpiewa w galopującym rytmie, a "Romans historiozoficzno-erotyczny..." artykuuje z uśmiechem (przecież to słychać), "Zbroję" - ile Bozia dała siły w płucach, ale "Muszelki" już nie - A NIE NA ODWRÓT. Ale ja nie pisałem o tym jako o wadzie...
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Miśku, przekręcasz. Napisałem „ręce opadają”. Nie napisałem „tylko ręce opadają”.

Dalej też jest niedokładnie.
(Np. spróbuj sobie wyobrazić „Obławę” śpiewaną wolno i cicho. Spróbuj sobie wyobrazić stosowny fragment „Łazienek” śpiewany wolno i cicho. Gdzie to ewentualnie byłoby interpretacyjnie sensowne i wykonalne.)
Ale nie wydaje mi się uczciwe, żeby „Łazienki” miały być wykorzystywane w moich przykładach przeciw JK lub odwrotnie, więc ze swojej strony ograniczę te ze złośliwości poczęte dygresje.
Jeśli chodzi o śpiewanie "Obławy" wolno, proponuję sobie przypomnieć wspominane już gdzieś tegoroczne Opole Smile
Postanowiłem odświeżyć temat Smile gdyż mam pytanie do Tria (tzn. wystarczy, że jedna osób udzieli mi informacji Smile ):
Tomasz Susmęd napisał(a):"Spleen" jest juz dawno nagrany. Pozostaje tylko kwestia wrzucenia go na strone. Mam nadzieje, ze nastapi to niebawem.

Informacja ta została podana gdzieś w czerwcu, zatem czy istnieje szansa, że zostanie ta piosenka (i ew. jakieś inne w wykonaniu Tria) pojawi się na stronie :?: :!: Przesłuchałem "Łazienki zimą" - bardzo mi się podobały i, że się tak wyrażę mam ochotę na więcej ... a niestety nie przewiduję możliwości w najbliższym czasie obecności na koncercie (smutna szara rzeczywistość Sad ), poza tym mp3 ma tę zaletę, że można słuchać kiedy się chce Smile
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
adam_now napisał(a):czy istnieje szansa, że zostanie ta piosenka (i ew. jakieś inne w wykonaniu Tria) pojawi się na stronie
Istnieje! Piosenka będzie na pewno. Problem polega chwilowo na tym, że jedyne nagranie, które nadawałoby się na stronę, ma błędy powstałe przy zgrywaniu materiału na nośnik. Nie dysponujemy natomiast taśmą-matką, bo tą ma Centrum Kultury w Skierniewicach, gdzie piosenkę nagraliśmy. Trzeba więc będzie poczekać jeszcze trochę na okazję ponownego zarejestrowania piosenki podczas jakiegoś występu.
adam_now napisał(a):(i ew. jakieś inne w wykonaniu Tria)
Inne nagrania także się pojawią na 99%. Tylko tutaj pojawia się problem praw autorskich. Otóż, co jakiś czas rozmaici "życzliwi" ludzie podpytują nas o to, czy aby na pewno wywiązujemy się ze wszystkich obowiązków wynikających z Ustawy o Prawie Autorskim. Ci sami "życzliwi" innych wykonawców JK jakoś o sprawy PA nie nagabują. W każdym razie chcielibyśmy, aby Pani Alicja udzieliła nam pisemnej zgody na umieszczenie na stronie kilku piosenek JK w naszym wykonaniu. P. Alicja wstępnie wyraziła już aprobatę. Pozostaje kwestia ustalenia listy utworów, które w dziale "Audio" się pojawią. Tą listę przekażemy p. Ali i będziemy oczekiwać jej piesemnej akceptacji. Po otrzymaniu takowej, umieścimy pliki na stronie.
Mam nadzieję, że pewne wzbogacenie działu audio nastąpi wraz z przeniesieniem strony na nowy serwer i umieszczenie w domenie art.pl. Domena już jest, serwer też. Przeniesienie i zmiany powinny nastąpić - jak mniemamy - niebawem.

pozdrawiam z szacunkiem

Paweł Konopacki
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
olaff22 napisał(a):Przeniesienie i zmiany powinny nastąpić - jak mniemamy - niebawem.

Dziękuje bardzo za informację :!: Liczę, że będzie to naprawdę niebawem, oraz że jak tylko to nastąpi stosowne info pojawi się choćby i w tym temacie Smile (tzn. po prostu że nie omieszkacie się tym pochwalić Smile )
Witajcie.
Pragnę poinformować o przeniesieniu strony na nowy serwer i nadaniu jej nowego adresu. Strona będzie od teraz obecna pod domeną : <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trio.art.pl">www.trio.art.pl</a><!-- w -->
Z kolei kontakt z zespołem możliwy będzie pod adresem <!-- e --><a href="mailto:zespol@trio.art.pl">zespol@trio.art.pl</a><!-- e -->
a z administratorem (Grabi) pod adresem <!-- e --><a href="mailto:administrator@trio.art.pl">administrator@trio.art.pl</a><!-- e -->

Zapraszamy zatem ponownie do odwiedzin strony i udziału w koncertach!
Pozdrawiam
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Tomku jak to załatwiliście a stronie o Gintrowskim nie wyszło?

[ Dodano: 2005-10-25, 15:44 ]
Muszę linka do was uaktualnić.
Załatwiał to mój znajomy informatyk, niestety nie znam szczegółów technicznych.
Linka uaktualnij, z góry dzięki.
Pzdr
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
olaff22 napisał(a):Mam nadzieję, że pewne wzbogacenie działu audio nastąpi wraz z przeniesieniem strony na nowy serwer i umieszczenie w domenie art.pl
Gratuluję nowego adresu :brawo: Czy można w takim razie liczyć wkrótce na kolejne utwory dostępne do ściągnięcia :?: Smile
Ja również gratuluję całemu zespołowi. Confusedpoko: tym bardziej że sam wiem, że załatwienie takiej domeny graniczy niemalże z cudem i bez znajomości ani rusz. Big Grin Niemniej fajnie - wreszcie wasza stronka będzie chodziła szybko i sprawnie i oby jak najwięcej osób przez to dowiedziało się o waszej twórczości i zaangażowaniu z jakim śpiewacie piosenki JK- czego wam życzę. Smile

serdecznie pozdrawiam Big Grin
PM
Śpieszę wyjaśnić. Otóż nasz nowy serwer nie obsługuje plików mp3, dlatego piosenki pozostały na poprzednim serwerze - spine i borykają się z takimi problemami, jak wcześniej strona. Podejrzewam że to przejściowe, ale szczegóły będzie znała Grabi.
Pozdrawiam
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
krotki test wsrod uprzejmych znajomych:

u mnie 60 KB/ sek, ok 30 sek pierwsza i ok minuty druga się ściągały.
Jeden człowiek z zewnątrz: 18 minut , 20 minut.
drugi: mniej niż minuta jedno i drugie.

Więcej osób o tej porze na gadu nie było.

Gdyby ktos oprocz 2HD miał problem byłabym wdzięczna za info. Bo jak do tej pory nikt się nie skarżył, ale moze ja tak groźnie wyglądam i wszyscy się mnie boją ?

Pozdrawiam!
Grabi
Pierwsza.
średnia prędkość - 47,491 KB/s
czas - 1 min 9 sekund

Druga.
średnia prędkość - 46,698 KB/s
czas - 1 min 50 sekund

2DH - może sieć Ci tak chodzi? :]
Grabi napisał(a):ale moze ja tak groźnie wyglądam i wszyscy się mnie boją ?
No, z avatarka (nota bene pięknego) dość groźnie spoglądasz Big Grin
Znajdzie się słowo na każde słowo
adam_now napisał(a):Liczę, że będzie to naprawdę niebawem, oraz że jak tylko to nastąpi stosowne info pojawi się choćby i w tym temacie
Podnosze z dawana już zarzucony temat piosenek umieszczanych na naszej stronie.

Zgodnie z obietnicą informuję z radością, że pisemna zgoda Pani Alicji właśnie dotarła do Witka Łuczyńskiego.
W ten sposób najistotniejszy warunek zamieszczenia na stronie większej ilości piosenek w naszym wykonaniu został spełniony.
Umowa z p. Alicją mówi o zamieszczeniu fragmentów utowrów. Czyli coś za coś - piosenek będzie więcej, ale nie będą to wersje pełne.
W najbliższym czasie zainteresowane osoby będą mogły ściągnąć pliki z <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trio.art.pl">www.trio.art.pl</a><!-- w -->

pozdrawiam!
To bardzo fajnie! A już wiecie konkretnie co zamieścicie czy to bedą niespodzianki? Big Grin
Petrvs napisał(a):A już wiecie konkretnie co zamieścicie czy to bedą niespodzianki?
Raczej wielkich niespodzianek nie będzie. 8 piosenek, bo na tyle mamy pozwolenie, zamieścimy niebawem.
Paweł Konopacki napisał(a):Raczej wielkich niespodzianek nie będzie. 8 piosenek, bo na tyle mamy pozwolenie, zamieścimy niebawem.

Więc czekamy Smile
A jak będzie z "Ostatnią mruczanką"? Też tylko fragment? To byłaby wielka szkoda, bo piosenka jest przednia (choć kiedy usłyszałem ją po raz pierwszy w studiu, to miałem - delikatnie mówiąc - mieszane uczucia).
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Paweł Konopacki napisał(a):Umowa z p. Alicją mówi o zamieszczeniu fragmentów utowrów. Czyli coś za coś - piosenek będzie więcej, ale nie będą to wersje pełne.
W najbliższym czasie zainteresowane osoby będą mogły ściągnąć pliki z <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trio.art.pl">www.trio.art.pl</a><!-- w -->

pozdrawiam!
Zastanawiam się, po co zamieszczać na stronie, wykonania na przykład takiej ARKI NOEGO? Zupełnie tak, jakby nie było oryginalnych nagrań... :/ Co innego, Wasze kompozycje jak choćby ŁAZIENKI ZIMĄ, które osobiście bardzo lubię.

Kuba
Kuba, proszę, nie wywalaj tego [quote="cytowana_osoba"] z początków cytatów. Już któryś raz poprawiam Wink