Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Początki z Kaczmarskim
Właściwie to jestem coraz mniej przekonany do tego typu produkcji... Kiedyś, dawno temu, to żeby coś zdobyć trzeba było kombinować, nagrać, przegrać- a teraz wystarczy iść, wywalić ze dwie stówki i jest... Moje pierwsze kasety nagrywałem kilka tygodni sztukę- kto coś nagrał, ten rozdawał... Eh, zgubna siła pieniądza...
MacB napisał(a):A pamiętasz może, co było grane wówczas w Romie? Oprócz "Requiem..." ma się rozumieć
Z nowych wówczas piosenek były grane tylko dwie: "Requiem rozbiorowe" i "Tren spadkobierców". Pozostałe to były piosenki z ich wspólnego repertuaru. Program minitrasy koncertowej AD 1999 wyglądał mniej więcej następująco:

Modlitwa o wschodzie Słońca
Krajobraz po uczcie
Cesarz
Somosierra
Zesłanie studentów
Wigilia na Syberii
Dziady
Wiosna 1905
Autoportret Witkacego
Dylemat
Mur
Karmaniola
Syn marnotrawny
Poranek
Wojna postu z karnawałem
Ja
Źródło
Kantyczka z lotu ptaka
Powrót
Requiem rozbiorowe
Tren spadkobierców
Epitafium dla Sergiusza Jesienina

KN.
plus jeszcze mury na bis-byly na pewno, byc moze faktycznie zamienilem w pamieci dwa epitafia-bo jesienina bylo, a wysockiego nie jestem pewien.
pozdr
ps. mam pytanie przy okazji: wiadomo ze koncerty te byl nagrywany-czy ktos z was wie moze cos o ich pozniejszej emisji? tzn czy oprocz wieczoru bardow nadano kiedys wiecej muzyki a mniej wywiadu?
k. napisał(a):plus jeszcze mury na bis-byly na pewno, byc moze faktycznie zamienilem w pamieci dwa epitafia-bo jesienina bylo, a wysockiego nie jestem pewien.
Takich koncertów jak w Romie było w sumie 6 (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław i Gdańsk). W Romie były 2 koncerty. Między koncertami były niewielkie różnice repertuarowe, więc mogło być tak, ze raz jakąś piosenkę śpiewali, a innym razem nie.
k. napisał(a):ps. mam pytanie przy okazji: wiadomo ze koncerty te byl nagrywany-czy ktos z was wie moze cos o ich pozniejszej emisji? tzn czy oprocz wieczoru bardow nadano kiedys wiecej muzyki a mniej wywiadu?
Z tego co mi wiadomo, to nigdy nie nadano innej kompilacji niż "Wieczór bardów".

KN.