Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplement do boxu
Suplement na Merlinie Wink
Odpowiedz
Mam szczera nadzieje, ze cena zmaleje.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):Mam szczera nadzieje, ze cena zmaleje.
Juz zmalała. Trzy dni temu kosztował 146 Wink
Ale na większy spadek ceny bym nie liczyła dSmile
Odpowiedz
Trudno - najwyzej nie bede jadl przez tydzien...
Smile
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Jest jeszcze szansa zaciągnięcia pożyczki u rodziców Tongue
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
ann napisał(a):Ale na większy spadek ceny bym nie liczyła dSmile
Jestem ciekaw jak to podzielą na allegro, czy 3 RWE razem czy osobno też Wink
Odpowiedz
Suplement na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.stereo.pl">www.stereo.pl</a><!-- w --> kosztuje 125 zł.
Odpowiedz
Cytat:Utwory:
1. Radio Wolna Europa Vol.1
2. Radio Wolna Europa Vol.2
3. Radio Wolna Europa Vol.3
4. Radio Wrocław
5. Rarytasy i Niespodzianki
6. Dodatki / Wersje z kaset magnetofonowych i inne/
7. Wiersze
A dokladniej ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):
Cytat:Utwory:
1. Radio Wolna Europa Vol.1
2. Radio Wolna Europa Vol.2
3. Radio Wolna Europa Vol.3
4. Radio Wrocław
5. Rarytasy i Niespodzianki
6. Dodatki / Wersje z kaset magnetofonowych i inne/
7. Wiersze
A dokladniej ?
Suplement
wystarczy czasem zerkać na stronę Wink
Odpowiedz
Bea napisał(a):Suplement na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.stereo.pl">www.stereo.pl</a><!-- w --> kosztuje 125 zł.
No to rewelacja, ale ja już zamówiłem w Merlinie. Jak się policzy przesyłkę, to mi wyjdzie to samo. W Merlinie mam gratis.
Odpowiedz
piotru napisał(a):No to rewelacja, ale ja już zamówiłem w Merlinie. Jak się policzy przesyłkę, to mi wyjdzie to samo. W Merlinie mam gratis.
W stereo też masz za darmo przesyłkę jeśli odbierasz u nich (w Warszawie). A w Merlinie to jest gratis chyba przy zamówieniu powyżej 150 zł. Czy tak?
Odpowiedz
Bea napisał(a):A w Merlinie to jest gratis chyba przy zamówieniu powyżej 150 zł. Czy tak?
Tak. Chyba że: klik Wink
Odpowiedz
Bea napisał(a):Suplement na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.stereo.pl">www.stereo.pl</a><!-- w --> kosztuje 125 zł.
Ale czy to aby o tego Kaczmarskiego chodzi?
Cytat: Suplement (Box)

˜ Jacek Kaczmarski
Muzyka : Pop/Dance
:'
Odpowiedz
MJ napisał(a):Ale czy to aby o tego Kaczmarskiego chodzi?
Nie, o innego :wredny:
Zgłoś im ten błąd i tyle.
A tak na marginesie - zauważyłeś jak klasyfikowane są utwory Jacka w bazie Freedb? Bardzo często takie dziwolągi się pojawiają.
Odpowiedz
Przecież powszechnie wiadomo, że Kaczmarski, Okudżawa i tym podobne ramoty to Folk :rotfl:
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Co powiecie na taką kategorię?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://allegro.pl/item92600397_jacek_kaczmarski_pochwala_lotrostwa.html">http://allegro.pl/item92600397_jacek_ka ... ostwa.html</a><!-- m -->
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Nie moge sie dopatrzyc "Ballady zebraczej"... Zle szukam czy nia ma jej w suplemencie ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Nie moge sie dopatrzyc "Ballady zebraczej"... Zle szukam czy nia ma jej w suplemencie ?
Przecież jest na Bankiecie...

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):Przecież jest na Bankiecie...
I na "Litanii i innych piosenkach" Smile
Odpowiedz
Aaaaaaaa... faktycznie Big Grin

(tez juz zamowilem i na wszelki wypadek zaczne sypiac w skrzynce na listy... Wyglada bardzo-bardzo interesujaco. Brawo dla Kompilatora Naczelnego...)
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Nie moge sie dopatrzyc "Ballady zebraczej"... Zle szukam czy nia ma jej w suplemencie ?
W odpowiedzi na to pytanie wyręczył mnie już Szymon, ale powiem Ci szczerze, że ten problem napędza mi sporego stracha - kiedy zaczynam się zastanawiać czy nie przeoczyłem danej piosenki. Ballada żebracza ma w tej materii spore zasługi, ponieważ nie ma jej na kasetowym wydaniu Bankietu, więc że jest na płycie muszę sobie specjalnie przypominać.

KN.
Odpowiedz
No coz, duzo do sluchania, nie zawsze czlowiek pamieta co i gdzie jest, co gdzie bylo. Martwilem sie tez o « Ballade o powitaniu » i dopiero po pewnym czasie przypomnialo mi sie ze jest na « Carmagnoli »…

Zawsze mozna sie spierac na temat wyborow, kolejnosci utworow czy szaty graficznej. Ale najwazniejsze jest chyba to ze rownie « niszowe » wydanie ukazuje sie na tyluz plytach ! I mam nadzieje ze prawdziwi milosnicy beda to czesciej kupowac niz kopiowac !

By the way : czy buszujac w archiwach RWE miales okazje przesluchac koncert trojcy z pazdziernika 1981 ? I jesli tak to co o tym sadzisz ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Zawsze mozna sie spierac na temat wyborow, kolejnosci utworow czy szaty graficznej. Ale najwazniejsze jest chyba to ze rownie « niszowe » wydanie ukazuje sie na tyluz plytach ! I mam nadzieje ze prawdziwi milosnicy beda to czesciej kupowac niz kopiowac !
Jak to ostatnio często bywa - z miłą chęcią podpisuję się pod tymi światłymi słowy Thomasa!

Pozdrawiam nadzwyczaj serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):By the way : czy buszujac w archiwach RWE miales okazje przesluchac koncert trojcy z pazdziernika 1981 ? I jesli tak to co o tym sadzisz ?
Niestety, nie miałem okazji słuchać tego koncertu. W archiwum RWE musiałem skoncentrować się na wyborze najlepszych technicznie wersji utworów do płyt 1-3. Na przesłuchiwanie innych materiałów ze względów czasowych nie mogłem sobie pozwolić.

KN.
Odpowiedz
Przepraszam za moja ignorancje, ale jaka jest przewaga zakupu w merlinie lub stereo nad pojsciem do sklepu?
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
nie wiadomo, kiedy to wydawnictwo pojawi się w sklepach.
Odpowiedz
czasami taniej
Odpowiedz
A u mnie na wsi nie ma zadnych empikow.
Co prawda w maju wybieram sie na zakupy do stolYcy ale mam nadzieje za zamawiajac teraz bede mogl sobie wczesniej posluchac. I ze nie bede sie martwil ze w maju okaze sie ze caly naklad rozdrapali (a swoja droga, ciekawe ile tego wytlocza w pierwszym rzucie...) .
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Przepraszam za moja ignorancje, ale jaka jest przewaga zakupu w merlinie lub stereo nad pojsciem do sklepu?
Na pewno dostaniesz (a w sklepach to różnie bywa) i to w dodatku z dostawą do domu Wink
Odpowiedz
Pytanie mam takie - czy Box i Suplement zawierają już wszystkie piosenki Kaczmara albo wykonań piosenek z jego tekstami? Chodzi mi o to, żeby mieć chociaż po jednej wersji każdej piosenki (bo rozumiem że nieoficjalnych nagrań jeszcze cały wór...), ale czy mając oba antologiczne wydania będę już miał chociaż wszystkiego po jednym egzemplarzu?
Zauważyłem że brakuje Kredki Kramsztyka na przykład (coz tego, że PG? Pieśń o śnie i inne piosenki też PG wykonuje). Nie znam wszystkich piosenek Kaczmara więc pytam się: czy są jakieś tytuły, których nie ma na boxie i nie będzie na Suplemencie?
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz