05-21-2005, 10:41 PM
Czy ktoś ma jakieś informacje, kiedy może wyjść suplement do boxu i co może zawierać?
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Suplement do boxu
|
05-21-2005, 10:41 PM
Czy ktoś ma jakieś informacje, kiedy może wyjść suplement do boxu i co może zawierać?
Ci co zginęli idą w bohatery
05-21-2005, 11:08 PM
Michale! Przed chwilą w innym wątku odpowiedziałem częściowo na Twoje pytania.
W suplemencie znajdzie się około 120 utworów, których nie ma na żadnej płycie wchodzącej w skład boxu "Syn marnotrawny". O terminie zrealizowania tego przedsięwzięcia nie chciałbym na razie mówić, bo nie jestem do tego upoważniony, jak również trudno w tym momencie mówić o konkretnej dacie. Na dziś wiadomo, że suplement będzie wydany. Prace trwają. Pozdrawiam, KN.
05-23-2005, 11:10 AM
KN. napisał(a):Prace trwają a w jakim sa stanie??liczymy ze bardzo zaawansowanym
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
05-25-2005, 05:42 PM
No, no, no! Jeśli Krzysztofie rzeczesz prawdę i tylko prawdę, to jako zywo będzie to supergratka. Znam masę utworów z tzw. nieoficjalnych nagrań, ale nie wiem, czy uzbierałoby się ich aż 120. A biorąc pod uwagę, ze będzie to bez szumów z nagrań "z rękawa" to już zaczynam przebierać kopytkami. Mam nadzieję, że to w tym roku!
Już składam żonce zamówienie na prezent gwiazdkowy :wink:
05-25-2005, 09:22 PM
piotru napisał(a):A biorąc pod uwagę, ze będzie to bez szumów z nagrań "z rękawa" to już zaczynam przebierać kopytkami. Mi to właśnie średnio pasuje... Owe nagrania przez te szumy mają swój piękny klimat, a odszumione to jakoś tak sucho brzmią... Przynajmniej w moim odczuciu.
Kiedyś ELROND
05-25-2005, 09:46 PM
fakt maja klimat nieprzeceniony, ale jednak czasmi sie ciezko takiego czego slucha;/
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
05-25-2005, 09:50 PM
Jak sie zna słowa to już z przwyczajenia jakoś wychodzi to ze rozumiesz.
Próbowałem kiedyś to i owo z kasety przegrane odszumić, ale po pierwszym utworze dałem sobie siana. Tu już nie było to.
05-26-2005, 10:13 AM
Ja nie mówię o tych nagraniach, które mają niewielkie szumy, bo powstawały niemal oficjalnie w małych salkach. To faktycznie ma wielki urok. Mówię o nagraniach takich, jak robione z RWE, kiedy czasem niewiele słychać, albo słychać wyraźnie i Jacka i zagłuszaczki. Nadal będę cenił te nagrania, bo to świadectwo pewnej epoki, ale chciałbym tego też posłuchać w wersji "normalnej" a nie "kombatanckiej".
05-26-2005, 11:05 AM
Zawsze dwie wersje są lepsze niż jedna :]
Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
05-28-2005, 10:56 AM
120 utworów? ile to płyt wyjdzie?
05-28-2005, 11:03 AM
Krzysiek, uchylisz rąbka tajemnicy jak chcesz to podzielić?
05-28-2005, 08:11 PM
Nie wiem na ile mam prawo ujawniać te informacje, bo przecież ani nie jestem wydawcą, ani właścicielem praw. Jeśli przedsięwzięcie dojdzie do skutku, ja jedynie wybiorę utwory, wykonania i wspólnie z wydawcą rozmieszczę je na płytach (a szczerze mówiąc - już to zrobiłem). Powyższe czynności, jak się ostatnio dowiedziałem, nazwyają się redakcją wydania.
Suplement składałby się z sześciu płyt. Główną jego część stanowiłyby nagrania z Radia Wolna Europa, bo z tego źródła pochodzą jedyne wykonania ponad siedemdziesięciu utworów (3 płyty). Jedną płytę stanowiłyby osławione już nagrania z Dużego Studia Radia Wrocław. Wprawdzie sesja wrocławska to ponad 80 piosenek, jednak tylko niewiele ponad 20 to piosenki unikalne (których nie ma w boxie) - i tylko one weszłyby do suplementu. Na piątą płytę złożyłyby się utwory wydane kiedyś na kasetach, które nie zmieściły się na płytach ("Live", "Wojna postu z karnawałem", "Mury w Muzeum Raju"). Szóstą i ostatnią płytę, wypełniłyby różne rarytasy i niespodzianki w rodzaju "Requiem rozbiorowego" czy "Ofiary", których jest w sumie kilkanaście. KN.
05-28-2005, 08:14 PM
Co wtedy z piosenkami które pochodzą ze Studia Wrocław a nie wejdą w skład suplementu?
A te nagrania z RWE byłyby w tej słabej jakości, czy też jakość byłaby sztucznie poprawiana? Pozdrawiam
05-28-2005, 08:29 PM
Petrvs napisał(a):Co wtedy z piosenkami które pochodzą ze Studia Wrocław a nie wejdą w skład suplementu?A co ma być z nimi? Celem wydania suplementu ma być uzupełnienie boxu "Syn marnotrawny" o te piosenki JK, których w boxie nie ma. Zatem większość piosenek z Radia Wrocław w żaden sposób się tu nie kwalifikuje. Nagrań Jacka, często w znakomitej cyfrowej jakości, które nie ujrzały światła dziennego, a które są prawdziwym rarytasem dla każdego kaczmarofila, jest całkiem sporo. Można byłoby wydać z tego co najmniej kilkanaście płyt (jeśli nie ponad dwadzieścia). Tym być może zajmie się mająca powstać fundacja, ale jest to zagadnienie całkowicie od suplementu odrębne. Petrvs napisał(a):A te nagrania z RWE byłyby w tej słabej jakości, czy też jakość byłaby sztucznie poprawiana?Nie wyobrażam sobie poważnego wydawcy, który zdecydowałby się na wydanie tych nagrań w wersji zamieszczonej przeze mnie na ftp. Nagrania z RWE byłyby dobrej jakości (dokładnie te same wykonania, które są na ftp, ale z taśm RWE, a nie nagrywane przeze mnie z radia, na falach krótkich, z udziałem załuszarek). Z technicznego punktu widzenia sprawa jest bardzo prosta, ponieważ archiwum RWE znajduje się w Warszawie. Jedyną kwestią do uzgodnienia są sprawy prawne. KN.
05-28-2005, 08:43 PM
Nagrania z RWE w dobrej jakości :!:
Ja już zaczynam oszczędzać na suplement Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
05-28-2005, 08:53 PM
No proszę...
Prawda, nie skojarzyłem, że te nagrania mogą być na taśmach RWE w dobrej jakości, stąd moje pytanie. Dzięki i pozdrawiam.
05-29-2005, 07:07 AM
Ludzie! Dajcie już Krzyśkowi spokój. Dopiero teraz uzmysłowiłem sobie, jak bardzo blisko siedzi tematu. I tak podziwiam Go, że dał się naciągnąć na zwierzenia. Jeszcze trochę a suplement nie będzie żadną niespodzianką, bo wszystko bedzie wiadome. Dajcie spokój, nich was troszkę pomęczy dreszczyk niepewności. Jedyne, czego mi brak w tych informacjach to cezury. Czy jest szansa, że to ujrzy światło dzienne jeszcze w tym roku?
05-31-2005, 05:25 PM
No, to dopiero będzie prezent :jupi:
Nie mogę się doczekać
06-17-2005, 04:54 AM
nie bylem na stronce od paru dobrych miesiecy a tu taka mila niespodzianka
Kurde juz sie nie moge doczekac ... pozdrawiam ziuk_NYC
07-26-2005, 09:06 PM
Elrond napisał(a):Poniekad to prawda (choc chyba troche marudzisz), ale dzieki temu bedzie szansa na zdobycie ich droga oficjalna i legalna. Poza tym, nie musisz przeciez od razu pozbywac sie starych wersji, n'est-ce pas?piotru napisał(a):A biorąc pod uwagę, ze będzie to bez szumów z nagrań "z rękawa" to już zaczynam przebierać kopytkami.Mi to właśnie średnio pasuje... Owe nagrania przez te szumy mają swój piękny klimat, a odszumione to jakoś tak sucho brzmią... Przynajmniej w moim odczuciu.
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka Poetycznego...stąd mię częsciej wita Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
07-27-2005, 05:16 PM
A jak już chcesz, możesz odtwarzać na starym sprzęcie i kiepskich głośnikach. Co prawda nie bedzie to szum wiekowy ale zawsze... ;-).
09-08-2005, 08:00 PM
piotru napisał(a):Czy jest szansa, że to ujrzy światło dzienne jeszcze w tym roku?W tym roku juz nie ma, ale jest duza sznsa, ze w przyszłym. Moze juz w marcu )
09-09-2005, 06:07 PM
SUPER!!!!!! Już zaczynam odliczać. Mam nadzieję, ze nie na Proma Aprilis... :wink:
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni, lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
03-07-2006, 06:22 PM
No to Twoje nadzieje mogą okazać się płonne, bo data premiery Suplementu przewidziana jest na 31 marca.
KN.
03-07-2006, 06:24 PM
To świetnie ! Będę już pełnoletni i będę mógł sam kupić suplement, tudzież oficjalnie tymże zakupem się radować Nareszcie konkretna data ! Przyznaję, że jestem nadzwyczaj mile zaskoczony. To już za cztery tygodnie... sto czterdzieści trzy piosenki o ile dobrze pamiętam? Ogromne dzięki za tak pomyślne wieści, KN.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
03-07-2006, 06:26 PM
Ale w sklepach pojawi sie pewnie 1 kwietnia...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
03-07-2006, 09:18 PM
mmmm miód dla oczu i uszu.. takie dobre wieści, aczkolwiek liczyłem na 10 kwietnia, bo zrobiłbym sobie wtedy fajny prezent na 18-tkę. No ale 31 marca też może być
03-07-2006, 09:23 PM
Hmm, a ile to będzie kosztowało??
"...Ja wolę skok
Przez blask i mrok Na tyczce drwin, bez zbędnych zwłok Nad każdym błotem śmignąć i nad każdym gnojem..."
03-07-2006, 10:18 PM
KN. napisał(a):No to Twoje nadzieje mogą okazać się płonne, bo data premiery Suplementu przewidziana jest na 31 marca.Nawet nie chce cie pytac Krzysztofie: "co? jak? kiedy? gdzie?" i temu podobne . Zreszta i tak zostaniesz zalany pytaniami . Ja sie w kazdym razie ogromnie ciesze i czekam... pozdrawiam ps. mowia, ze "patience is a virtue"... hmmm
03-07-2006, 10:50 PM
Szymon napisał(a):Będę już pełnoletni i będę mógł sam kupić suplementTo tylko pełnoletnim sprzedają Kaczmara? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|