Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poszukuję nieoficjalnych nagrań JK
Witam,
jestem dość początkującym kaczmarofilem. Kiedy nabyłem boxa "Syn marnotrawny" pękałem z dumy, że mam "wszystkie płyty Kaczmarskiego". No właśnie: najpierw wyszło że była jakaś piosenka o trollach, potem, że o rycerzach okrągłego stołu... Czy ktoś wie, czy są na rynku nagrania JK niedostępne na boxie?
I tu mam pewną prośbę. Czy ktoś z forumowiczów ma nieoficjalne, niedostępne legalnie w sprzedaży nagrania JK i byłby skłonny/byłaby skłonna podzielić się nimi ze mną w zamian za dobre słowo? Najlepiej pliki mp3 W jednym z tematów na forum były linki do różnych ciekawych rzeczy, niestety tam serwery nie działają, a zresztą ściągałbym to z 18 godzin...
Gdyby znaleźli się jacyś altruiści, proszę o kontakt mailowy: <!-- e --><a href="mailto:mgad84@o2.pl">mgad84@o2.pl</a><!-- e -->
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Odpowiedz
Cytat: Czy ktoś wie, czy są na rynku nagrania JK niedostępne na boxie?

na plycie dolaczonej do "tunelu" jest kilka niepublikowanych piosenek, poza tym do boxu ma dojsc suplement. poza tym nie orientuje sie aby bylo cos jeszcze opublikowanego;/
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Michale! Rolą suplementu będzie uzupełnienie boxu o wszystkie te piosenki, których w boxie zabrakło. Box "Syn marnotrawny" nie jest bowiem zbiorem wszystkich pisoenek JK, tylko zbiorem wszystkich wydanych dotychczas oficjalnie płyt (i to też nie do końca, bo płyty "Szukamy stajenki" wcześniej nie było).
W suplemencie znajdzie się zatem około 120 niewydanych dotychczas piosenek Jacka Kaczmarskiego.

Piszesz, Michale, że jesteś początkującym kaczmarofilem, a wiadomość, że istnieją piosenki, których nie ma w boxie, była dla Ciebie rozczarowaniem. Domyślam się więc, że sporej części materiału, który jest w boxie, wciąż jeszcze nie znasz. Masz zatem przed sobą fantastyczną przygodę zapoznawania się z kolejnymi programami i piosenkami Mistrza.
Nie zaprzątaj więc na razie sobie głowy "Rycerzami okrągłego stołu" czy "Trollami", tym bardziej, że nie są to najważniejsze piosenki Kaczmarskiego. Wszystkie najważniejsze piosenki znalazły bowiem swoje miejsce w boxie "Syn marnotrawny".
Zanim zdążysz oswoić się z ogromem materiału, który posiadasz, suplement zapewne będzie już wydany. Nie martw się zatem na zapas.

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
KN. napisał(a):Domyślam się więc, że sporej części materiału, który jest w boxie, wciąż jeszcze nie znasz.

Ojej, box już kilkakrotnie przesłuchany. I jeszcze parę razy w uczekiwaniu na suplement go przesłucham. :wink:
Odpowiedz
A, to przepraszam.
Z drugiej strony - piosenek, które są w boxie, starczy na lata. Ja na przykłąd interesuję się twórczością JK od dwudziestu lat i wciąż coś w niej odkrywam.

KN.
Odpowiedz
KN. napisał(a):Ja na przykłąd interesuję się twórczością JK od dwudziestu lat i wciąż coś w niej odkrywam.
Oj, moja fascynacja Jego twórczością też się nie skończy. A jak będę szukał partnerki życiowej, to też zainteresowanej tym tematem. Hehe, a jak nie to ją zainteresuję. I dzieci też na Jacku wychowamy. Tongue Pozdrawiam i dziękuję za obecność na forum i na liście, którra bardzo wzbogaca wiedzę o tym artyście.
Odpowiedz
MichałGadziński napisał(a):jak będę szukał partnerki życiowej, to też zainteresowanej tym tematem. Hehe, a jak nie to ją zainteresuję. I dzieci też na Jacku wychowamy

heheh tez to znam Smile ale mi sie udalo i juz znalazlem Smile moze nei jest tak zafascynowana jak ja, ale nei jest zle Big Grin I synek bedzie Jacek, albo po innych wielkich Przemek, Rafał, Edward Smile
za Tobą ja,
Odpowiedz
Rafał, Edward?
A to po jakich wielkich?

KN.
Odpowiedz
Na pewno chodzi o Wojaczka i Stachurę... Smile
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
aha Big Grin
moze i wielkosc kazdego z nich jest dyskusyjna, ale wniesli tyle do mojego zycia ze warto to jakos zaznaczyc Big Grin
za Tobą ja,
Odpowiedz
a jak będzie corka? Tongue
Odpowiedz
Cytat:a jak będzie corka?
to tym sie zajmie moja kochana Agatka Tongue
za Tobą ja,
Odpowiedz
Albo sie bedzie nazywała Kasandra... Tongue
Odpowiedz
ja ci dam kassandre!!! predzej (princessa) Donia

ps: Elrond podpisz sie pod nowym postem w ciekawostkach Smile
za Tobą ja,
Odpowiedz
No to niech się nazywa Księżniczka Inez (ta z 'Ballady o Hidalgu don Pedro...') Już sie wpisałem. Firlej SUXXX.
Odpowiedz
e tam, bedzie sie nazywala jak wylosuje komp Smile fajny odwailismy off topic o moim zyciu Tongue tylko kogo to obchodzi Big Grin
za Tobą ja,
Odpowiedz
Offtopy się szerzą Big Grin
A tak a propos: "Była piękna i przejrzysta a na imię miała czysta" Tongue Starczy tego bo zaraz wyłapie jakiegoś WARNA...
Odpowiedz
Cytat:"Była piękna i przejrzysta a na imię miała czysta"
niestety dowiedzialem sie ze moge kochac tylko jedna osobe :/ zreszta jak juz czysta, to z szacunkiem "Czysta"Smile

Cytat:Ja myślę że obchodzi grono wrażliwych osób skłonnych pomóc Ci wybrać imię dla Twojego ewentualnego żeńskiego potomka
oj, jak fajnie, nie bede sie musial martwic Smile i dziecko bedzie sie nazywalo hiacynto-donio-kassandro-eustacho-wieslawo-costam Big Grin ale jestem otwarty na propozycjeTongue
Cytat: Starczy tego bo zaraz wyłapie jakiegoś WARNA...
e tam Big Grin
za Tobą ja,
Odpowiedz
fizol napisał(a):niestety dowiedzialem sie ze moge kochac tylko jedna osobe:/

Tylko jedną? Jezu... to tak można? Ja kocham pieniądze, gitare, rower, auta, motocykle i diabli wiedzą co jeszcze...
Kiedyś ELROND
Odpowiedz
Cytat:Ja kocham pieniądze, gitare, rower, auta, motocykle i diabli wiedzą co jeszcze...
moja ukochana jest wspaniala ale rownie apodyktyczna ;/ ale co tam Tongue
za Tobą ja,
Odpowiedz
Baaa... no to problem... Ja też swoją mam, nawet ją znasz Tongue Ale brak innych, powiedzmy miłości jest monotonne co najmniej.
Odpowiedz
Elrond napisał(a):Ale brak innych, powiedzmy miłości jest monotonne co najmniej.
e tam
"kocha psia dusza calym cialem, procz glowy, wszak stracilem glowe" i nie musze juz o niczym wiecej myslec Big Grin pozdr
za Tobą ja,
Odpowiedz
wracając do tematu nieoficjalnych nagrań,
to mam płytke z zapisem koncertu z Monachium (bodajże 82?), jest tam trochę piosenek których nie ma na boxie "syn marnotrawny"
pozwala ona spojrzeć troszkę inaczej na JK :beer:

tylko nie wiem, jak to jest z takimi nagraniami, czy podlegają prawu autorskiemu?

ps: jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pozwolę sie przedstawić:
w necie spotkacie mnie pod nickiem elthorn, w rl pod imieniem Edward(poruszanym juz w tym temacie Tongue)
twórczością Jacka interesuje się juz z 12 lat,
pozdrawiam
Odpowiedz
elthorn napisał(a):jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pozwolę sie przedstawić:
w necie spotkacie mnie pod nickiem elthorn, w rl pod imieniem Edward(poruszanym juz w tym temacieTongue)
twórczością Jacka interesuje się juz z 12 lat,
pozdrawiam
Witamy na forum Big Grin

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
elthorn napisał(a):tylko nie wiem, jak to jest z takimi nagraniami, czy podlegają prawu autorskiemu?
Co przez to rozumiesz? Wszystko przecież podlega jakimś prawom autorskim.
Odpowiedz
rozumiem pod tym pytaniem takie podpunkty:
- czy nagrania nieoficjalne podlegają pod zakaz rozpowszechniania?
- skoro są nieoficjalne to czy są wpisane na liste? więc czy JK posiada na nie wyłącznosc( wielokrotnie zapominał, czesto więc dopiero pomaton to za niego robił)

pozdrawiam, i przepraszam za niescisłosc
Odpowiedz
elthorn napisał(a):- czy nagrania nieoficjalne podlegają pod zakaz rozpowszechniania?
Nie, ale nie może być wątpliwości, że to unikaty.
elthorn napisał(a):- skoro są nieoficjalne to czy są wpisane na liste?
Jaką listę?
Odpowiedz
lista ZAIKS
Odpowiedz
fizol napisał(a):fajny odwailismy off topic o moim zyciu
Wasze szczęście że zauważyłam to dopiero teraz :oops:
Artur napisał(a):Nie, ale nie może być wątpliwości, że to unikaty.
elthorn napisał(a):to mam płytke z zapisem koncertu z Monachium (bodajże 82?)
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Każdy utwór podlega ochronie prawnej. Nie musi być zarejestrowany w ZAiKS-ie (rejestracja ma znaczenie przy wypłacaniu tantiem za publiczne wykonywanie/odtwarzanie).
Odpowiedz