Liczba postów: 161
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Witam,
jestem dość początkującym kaczmarofilem. Kiedy nabyłem boxa "Syn marnotrawny" pękałem z dumy, że mam "wszystkie płyty Kaczmarskiego". No właśnie: najpierw wyszło że była jakaś piosenka o trollach, potem, że o rycerzach okrągłego stołu... Czy ktoś wie, czy są na rynku nagrania JK niedostępne na boxie?
I tu mam pewną prośbę. Czy ktoś z forumowiczów ma nieoficjalne, niedostępne legalnie w sprzedaży nagrania JK i byłby skłonny/byłaby skłonna podzielić się nimi ze mną w zamian za dobre słowo? Najlepiej pliki mp3 W jednym z tematów na forum były linki do różnych ciekawych rzeczy, niestety tam serwery nie działają, a zresztą ściągałbym to z 18 godzin...
Gdyby znaleźli się jacyś altruiści, proszę o kontakt mailowy: <!-- e --><a href="mailto:mgad84@o2.pl">mgad84@o2.pl</a><!-- e -->
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Cytat: Czy ktoś wie, czy są na rynku nagrania JK niedostępne na boxie?
na plycie dolaczonej do "tunelu" jest kilka niepublikowanych piosenek, poza tym do boxu ma dojsc suplement. poza tym nie orientuje sie aby bylo cos jeszcze opublikowanego;/
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Michale! Rolą suplementu będzie uzupełnienie boxu o wszystkie te piosenki, których w boxie zabrakło. Box "Syn marnotrawny" nie jest bowiem zbiorem wszystkich pisoenek JK, tylko zbiorem wszystkich wydanych dotychczas oficjalnie płyt (i to też nie do końca, bo płyty "Szukamy stajenki" wcześniej nie było).
W suplemencie znajdzie się zatem około 120 niewydanych dotychczas piosenek Jacka Kaczmarskiego.
Piszesz, Michale, że jesteś początkującym kaczmarofilem, a wiadomość, że istnieją piosenki, których nie ma w boxie, była dla Ciebie rozczarowaniem. Domyślam się więc, że sporej części materiału, który jest w boxie, wciąż jeszcze nie znasz. Masz zatem przed sobą fantastyczną przygodę zapoznawania się z kolejnymi programami i piosenkami Mistrza.
Nie zaprzątaj więc na razie sobie głowy "Rycerzami okrągłego stołu" czy "Trollami", tym bardziej, że nie są to najważniejsze piosenki Kaczmarskiego. Wszystkie najważniejsze piosenki znalazły bowiem swoje miejsce w boxie "Syn marnotrawny".
Zanim zdążysz oswoić się z ogromem materiału, który posiadasz, suplement zapewne będzie już wydany. Nie martw się zatem na zapas.
Pozdrawiam,
KN.
Reputacja:
0
KN. napisał(a):Domyślam się więc, że sporej części materiału, który jest w boxie, wciąż jeszcze nie znasz.
Ojej, box już kilkakrotnie przesłuchany. I jeszcze parę razy w uczekiwaniu na suplement go przesłucham. :wink:
Reputacja:
0
A, to przepraszam.
Z drugiej strony - piosenek, które są w boxie, starczy na lata. Ja na przykłąd interesuję się twórczością JK od dwudziestu lat i wciąż coś w niej odkrywam.
KN.
Reputacja:
0
KN. napisał(a):Ja na przykłąd interesuję się twórczością JK od dwudziestu lat i wciąż coś w niej odkrywam. Oj, moja fascynacja Jego twórczością też się nie skończy. A jak będę szukał partnerki życiowej, to też zainteresowanej tym tematem. Hehe, a jak nie to ją zainteresuję. I dzieci też na Jacku wychowamy.  Pozdrawiam i dziękuję za obecność na forum i na liście, którra bardzo wzbogaca wiedzę o tym artyście.
Reputacja:
0
MichałGadziński napisał(a):jak będę szukał partnerki życiowej, to też zainteresowanej tym tematem. Hehe, a jak nie to ją zainteresuję. I dzieci też na Jacku wychowamy
heheh tez to znam  ale mi sie udalo i juz znalazlem  moze nei jest tak zafascynowana jak ja, ale nei jest zle  I synek bedzie Jacek, albo po innych wielkich Przemek, Rafał, Edward
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Rafał, Edward?
A to po jakich wielkich?
KN.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Na pewno chodzi o Wojaczka i Stachurę...
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
0
aha 
moze i wielkosc kazdego z nich jest dyskusyjna, ale wniesli tyle do mojego zycia ze warto to jakos zaznaczyc
za Tobą ja,
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
a jak będzie corka?
Reputacja:
0
Cytat:a jak będzie corka?
to tym sie zajmie moja kochana Agatka
za Tobą ja,
Liczba postów: 390
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Albo sie bedzie nazywała Kasandra...
Reputacja:
0
ja ci dam kassandre!!! predzej (princessa) Donia
ps: Elrond podpisz sie pod nowym postem w ciekawostkach
za Tobą ja,
Reputacja:
0
No to niech się nazywa Księżniczka Inez (ta z 'Ballady o Hidalgu don Pedro...') Już sie wpisałem. Firlej SUXXX.
Reputacja:
0
e tam, bedzie sie nazywala jak wylosuje komp  fajny odwailismy off topic o moim zyciu  tylko kogo to obchodzi
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Offtopy się szerzą 
A tak a propos: "Była piękna i przejrzysta a na imię miała czysta"  Starczy tego bo zaraz wyłapie jakiegoś WARNA...
Reputacja:
0
Cytat:"Była piękna i przejrzysta a na imię miała czysta"
niestety dowiedzialem sie ze moge kochac tylko jedna osobe :/ zreszta jak juz czysta, to z szacunkiem "Czysta"
Cytat:Ja myślę że obchodzi grono wrażliwych osób skłonnych pomóc Ci wybrać imię dla Twojego ewentualnego żeńskiego potomka
oj, jak fajnie, nie bede sie musial martwic  i dziecko bedzie sie nazywalo hiacynto-donio-kassandro-eustacho-wieslawo-costam  ale jestem otwarty na propozycje
Cytat: Starczy tego bo zaraz wyłapie jakiegoś WARNA...
e tam
za Tobą ja,
Reputacja:
0
fizol napisał(a):niestety dowiedzialem sie ze moge kochac tylko jedna osobe:/
Tylko jedną? Jezu... to tak można? Ja kocham pieniądze, gitare, rower, auta, motocykle i diabli wiedzą co jeszcze...
Kiedyś ELROND
Reputacja:
0
Cytat:Ja kocham pieniądze, gitare, rower, auta, motocykle i diabli wiedzą co jeszcze...
moja ukochana jest wspaniala ale rownie apodyktyczna ;/ ale co tam
za Tobą ja,
Reputacja:
0
Baaa... no to problem... Ja też swoją mam, nawet ją znasz  Ale brak innych, powiedzmy miłości jest monotonne co najmniej.
Reputacja:
0
Elrond napisał(a):Ale brak innych, powiedzmy miłości jest monotonne co najmniej. e tam
"kocha psia dusza calym cialem, procz glowy, wszak stracilem glowe" i nie musze juz o niczym wiecej myslec  pozdr
za Tobą ja,
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
wracając do tematu nieoficjalnych nagrań,
to mam płytke z zapisem koncertu z Monachium (bodajże 82?), jest tam trochę piosenek których nie ma na boxie "syn marnotrawny"
pozwala ona spojrzeć troszkę inaczej na JK :beer:
tylko nie wiem, jak to jest z takimi nagraniami, czy podlegają prawu autorskiemu?
ps: jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pozwolę sie przedstawić:
w necie spotkacie mnie pod nickiem elthorn, w rl pod imieniem Edward(poruszanym juz w tym temacie  )
twórczością Jacka interesuje się juz z 12 lat,
pozdrawiam
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
elthorn napisał(a):jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pozwolę sie przedstawić:
w necie spotkacie mnie pod nickiem elthorn, w rl pod imieniem Edward(poruszanym juz w tym temacie )
twórczością Jacka interesuje się juz z 12 lat,
pozdrawiam Witamy na forum
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
elthorn napisał(a):tylko nie wiem, jak to jest z takimi nagraniami, czy podlegają prawu autorskiemu? Co przez to rozumiesz? Wszystko przecież podlega jakimś prawom autorskim.
Reputacja:
0
rozumiem pod tym pytaniem takie podpunkty:
- czy nagrania nieoficjalne podlegają pod zakaz rozpowszechniania?
- skoro są nieoficjalne to czy są wpisane na liste? więc czy JK posiada na nie wyłącznosc( wielokrotnie zapominał, czesto więc dopiero pomaton to za niego robił)
pozdrawiam, i przepraszam za niescisłosc
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
elthorn napisał(a):- czy nagrania nieoficjalne podlegają pod zakaz rozpowszechniania? Nie, ale nie może być wątpliwości, że to unikaty.
elthorn napisał(a):- skoro są nieoficjalne to czy są wpisane na liste? Jaką listę?
Reputacja:
0
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
fizol napisał(a):fajny odwailismy off topic o moim zyciu Wasze szczęście że zauważyłam to dopiero teraz :oops:
Artur napisał(a):Nie, ale nie może być wątpliwości, że to unikaty. elthorn napisał(a):to mam płytke z zapisem koncertu z Monachium (bodajże 82?)
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Każdy utwór podlega ochronie prawnej. Nie musi być zarejestrowany w ZAiKS-ie (rejestracja ma znaczenie przy wypłacaniu tantiem za publiczne wykonywanie/odtwarzanie).
|