Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fundacja im.Jacka Kaczmarczyka
Czy istnieje owa fundacja zajmujaca sie chorymi na raka ?
Jesli tak to prosil bym bardzo o namiary na nia.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Nie śmiej się głupio. Może ten kto to napisał jest chory i szuka wszelich środków, żeby ratować życie. I nie dziwię się. Zamiast się śmiać, mimo, że post Kzara jest całkowitą pomyłką - lepiej się zastanów czy nie dałoby się jakoś pomóc. :evil:
chodziło mi o tego Kaczmarczyka
Kzar mógłby chociaż poprawnie napisać nazwisko (zwłaszcza, ze wielki banner jest widoczny na całym forum)
nie śmieję się absolutnie z chorych na raka Sad

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Jeśli Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego ostatecznie się ukonstytuuje to raczej nie będzie się zajmować chorymi na raka. Nie taki przyświeca jej cel. Musisz zatem w spisie fundacji poszukać zupełnie innej organizacji. Pozdrawiam.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
lodbrok napisał(a):Jeśli Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego ostatecznie się ukonstytuuje to raczej nie będzie się zajmować chorymi na raka
Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego nie. Ale czym będzie zajmować się fundacja im. Jacka Kaczmarczyka nie wiemy Wink
No ja już nie ironizowałem, bo widać, że ktoś kompletnie niezorientowany się pojawił.
A czy wiadomo, żeby miała powstać fundacja im. Jacka Kaczmarskiego?
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Tak wiadomo. Prace nad jej powołaniem trwają.
A czym będzie się zajmować?
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Wg dostępnej mi wiedzy przede wszystkim organizacją i utrzymaniem muzeum poświęconego Jackowi Kaczmarskiemu. Przedsięwzięciu temu patronują towarzyszka życia Jacka - Alicja Delgas i jego przyjaciel Wojciech Stronias w Gdańsku. Tam ma powstać muzeum. Na razie trwają prace nad statutem fundacji. Generalnie fundacja ma służyć popularyzacji twórczości Jacka. Temu celowi już służy kołobrzeski festiwal jego imienia, choc oczywiście nie jest organizowany pod egidą fundacji ale jak mi się wydaje, może być przykładem jej przyszłej działalności. Pozdrawiam
lodbrok napisał(a):Wg dostępnej mi wiedzy przede wszystkim organizacją i utrzymaniem muzeum poświęconego Jackowi Kaczmarskiemu. Przedsięwzięciu temu patronują towarzyszka życia Jacka - Alicja Delgas i jego przyjaciel Wojciech Stronias w Gdańsku. Tam ma powstać muzeum. Na razie trwają prace nad statutem fundacji. Generalnie fundacja ma służyć popularyzacji twórczości Jacka. Temu celowi już służy kołobrzeski festiwal jego imienia, choc oczywiście nie jest organizowany pod egidą fundacji ale jak mi się wydaje, może być przykładem jej przyszłej działalności. Pozdrawiam

Lodbroku:wg dostępnej mi wiedzy, festiwal kołobrzeski będzie organizowany przez fundację, która niebawem ma zostać zarejestrowana. Podobno jej rejestracja nastąpi do końca czerwca, no ewentualnie do połowy lipca. Jeżeli z przyczyn biurokratycznych tak się nie stanie, wówczas festiwal odbędzie się pod "patronatem" Komitetu Organizacyjnego, któremu i tak przewodniczy p. Alicja Delgas. Poza tym fundacja chce zająć się wydawaniem płyt z piosenkami Jacka Kaczmarskiego i promowaniem młodych artystów. Chce wydawać książki, organizować wystawy. Pozdrawiam.
Dziękuję za doprecyzowanie i uzupełnienie mojej wypowiedzi. Smile Jeśli ostateczne powstanie fundacji jest tak bliskie, to jest to bardzo dobra wiadomość. To ogromna szansa na zjednoczenie środowiska ludzi zafascynowanych twórczością Mistrza i ważny krok ku jej popularyzacji. Za pośrednictwem fundacji można bowiem prowadzić szereg działań, które bez niej, byłyby znacznie utrudnione. Pozdrawiam