Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek Kowalski
To bardzo proszę o udostępnienie dla chłopaka, który mieszkając na wsi nie ma kablówki. Wink
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Najpierw dygresja - niedawno zamierzałem zniknąć raz na zawsze z tego forum, jednakże użytkownicy gosiafar oraz niezrównany Adam_Leszek nic o tym zresztą nie wiedząc, skłonili mnie do porzucenia tych zamiarów.

A teraz do rzeczy:

- ukazał się około dwóch tygodni temu "Niezbędnik Konfederata Barskiego", aczkolwiek na razie dostępny jest w sprzedaży bodajże jedynie w poznańskim ratuszu. Twórcy nie są bowiem zadowoleni z brzmienia płyty, która ma zostać (a właściwie chyba już została) poddana ponownemu masteringowi i wersja ostateczna na dniach ujrzy światło dzienne Big Grin

- ukazała się ekstra wersja "Konfederacji barskiej po Kowalsku" pod tytułem "Konfederacja Barska po Kowalsku i Historia o Gogolewskim", z tymże nie dane mi było jej ujrzec, więc rzecz znam tylko ze słyszenia: muzycznie jest to ta sama płyta, którą wydało Paganini, natomiast całośc zostało wydane na modłę niezbędnikową (a może i nawet lepszą - słyszałem bowiem o kredowym papierze, zdjęciach ze spektakli o Gogolewskim i innych cudach)

- ukazała się wreszcie płyta "Na drewniane kościółki", tylko że są poważne problemy z jej dostaniem, bowiem cały nakład został przeznaczony do rozdania. Jeśli dowiem się o możliwości zdobycia tejże, niezwłocznie dam znać

- być może w tym roku ukaże się płyta JK z rodzaju the best of, ale to jeszcze niepewne, tak jak i możliwość ponownego wydania przez FŚB i wprowadzenia do normalnej dystrybucji "Drewnianych kościółków"

- Na początku tego roku ukazała się wydana "Szopka dominikańska. Choix 1988-2006" autorstwa JK, alem tego na oczy nie widział, więc nie wiem, co napisać, a mistrzem googlania nie jestem (FŚB nie ma niestety internetowej paginy Sad( ), wiki podaje, że do książki dołączona jest płyta

- znane mi daty koncertów to 15 (bodajże) VII - Grunwald i 15 VIII - Warszawa, ale w tej kwestii, jak i powyższych postaram się jeszcze zasięgnąć języka i bardziej rzeczową dać informację.

Pozdrawiam serdecznie (albowiem dawno tego nie robiłem)!

PS W odpowiedzi na jeden z powyższych postów - koncert z TVP Kultura był tylko pierwszą częścią. Spytam u źródła, kiedy zobaczymy drugą, aczkolwiek wątpię, by autor wiedział cokolwiek więcej od nas Smile
Daremnie szukamy jakiegoś jednego silnie rozkrzewionego korzenia, jakiegoś skrawka żyznej i zdrowej gleby: wszędzie pył, piach, zdrętwienie i martwota. (NT)
pkosela napisał(a):
Marius Magnus napisał(a):w tym przypadku chyba nawet bym nie chciał. Smile
Smile
Wieczorem powinno się udać.
Swoją drogą świetny program, repertuar, no i wykonawca, a właściwie wykonawcy, bo toć to zespół. Ja po obejrzeniu mam już w planach kupno płyty. O wybraniu się wreszcie na koncert nie wspominam, bo jakoś nie mogę na żaden dotrzeć... Mam nadzieję, że na innych podziała to podobnie Smile

PS. To była pierwsza część, czy całość?
Ja tam na kilku byłam...

Jak rozumieć: "bo jakoś nie mogę na żaden dotrzeć... Mam nadzieję, że na innych podziała to podobnie". Że też nie dotrą :o Wink
Żartuję! (jakby ktoś miał wątpliwości)! Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Nie znikaj, Mariusie! Może - cokolwiek monotematycznie - ale wnosisz coś nowego na forum!
I rób tak dalej! Wink
Dzięki Tobie jestem "na bieżąco" co do koncertów J.K. (te inicjały mają coś w sobie)...
Twoje wysiłki - nie są na marne! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Marius Magnus napisał(a):niedawno zamierzałem zniknąć raz na zawsze z tego forum
Ciężko dziękować za każdą informację, ale wiedz, że mimo częstego braku odzewu nie trafiają one w próżnię.
Marius Magnus napisał(a):koncert z TVP Kultura był tylko pierwszą częścią. Spytam u źródła, kiedy zobaczymy drugą, aczkolwiek wątpię, by autor wiedział cokolwiek więcej od nas Smile
Liczę na informację. Smile

Niezbędnik cz. 1.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Dzięki. Przez jaki okres będziesz udostepniać?
Ciężko wyczuć... Parę dni - mam nadzieję - poleży...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Przeglądałam program na przyszły tydzień i nie ma dalszych części. Szkoda. Sad
Plus Leonardo i Mach
pkosela napisał(a):Niezbędnik cz. 1.
W normalnych warunkach dostałbyś piwko, ale warunki nie są normalne Sad
Wielkie dzięki Smile
Marius Magnus napisał(a):niedawno zamierzałem zniknąć raz na zawsze z tego forum
Nie zrobisz nam tego, kto nas będzie informował o nowych wydawnictwach i koncertach ?
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Hmm... dziękuję za miłe słowa. Nie zasłużyłem do końca na nie.

Przepraszam, że zbaczam w kolejną dygresję, ale czy nie warto by stworzyć jakieś subforum, czy inne dziwo (niestety, nie jestem za pan brat z internetem, poza tym jest już późno i mam pewne problemy z wysławianiem), a nie tak pisac wszystko o Jacku ciurkiem przez następne 10 stron? Zastanawiałem się, jak mogłoby to wyglądać (np. tematy "Jacek Kowalski - koncerty" i "Jacek Kowalski - płyty i inne zwierzątka akwariowe"), by właściwie wyważyć proporcje między ilością postów w obu przyszłych tematach, ale do żadnych przełomowych wniosków nie doszedłem. Może ktoś znajdzie złoty środek lub kolektywnie zostanie uzna się, że gra jest nie warta świeczki.

Pozdrawiam serdecznie!
Daremnie szukamy jakiegoś jednego silnie rozkrzewionego korzenia, jakiegoś skrawka żyznej i zdrowej gleby: wszędzie pył, piach, zdrętwienie i martwota. (NT)
Marius Magnus napisał(a):Przepraszam, że zbaczam w kolejną dygresję, ale czy nie warto by stworzyć jakieś subforum, czy inne dziwo (niestety, nie jestem za pan brat z internetem, poza tym jest już późno i mam pewne problemy z wysławianiem), a nie tak pisac wszystko o Jacku ciurkiem przez następne 10 stron?
Hmm
To jest jednak forum o innym JK, a jednak Jacek Kowalski nie był tak ważnym współpracownikiem jak PG czy ZŁ, by mieć własny dział - z drugiej strony taki poddział (subforum) mógłby nie być takim złym pomysłem - z racji zaangażowania użytkowników w temat... :agent:
Na razie proponuję utworzyć te dwa zaproponowane tematy w ramach obecnego działu, a nad subforum się pomyśli później (teraz jest trochę ważniejszych problemów Wink )

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
To z racji utworzenia w/w tematów zamknę obecny :]
Linki:
Jacek Kowalski - życie i dzieło: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=6490">viewtopic.php?f=49&t=6490</a><!-- l -->
Jacek Kowalski - koncerty: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=6489">viewtopic.php?f=49&t=6489</a><!-- l -->

Zeratul