Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hyde park - strefa wolna
Panie Olaff...
Ja sobie pomyslalem ze facet na Nowozytnej ma wieksze szanse niz facet na Starozytnej...
Przykladowo: piszac prace o spolecznej REAKCJI na rewelacje o Jedwabnem, na Karmel, na krzyze na zwirowisku etc, zinteresowalbym sie jak byla ksztaltowana opinia publiczna na tematy stosunkow polsko-zydowskich; i spytalbym mojego promotora czy nie byloby wskazane przejrzec instrukcje i zalecenia z instytucji na Mysiej, zeby sprawdzic jak byla sterowana spoleczna opinia na tematy stosunkow polsko-zydowskich. Co moze w jakims stopniu moglo by wytlumaczyc (pisze "w jakims stopniu wytlumaczyc" a niekoniecznie "zupelnie rozgrzeszac" etc... :-) spoleczna reakcje na na rewelacje o Jedwabnem, na Karmel, na krzyze na zwirowisku etc. Na caly okres PRLu ktory jednak jakostam uksztaltowal swiadomosc duzej czesci obecnych obywateli.
Byc moze wiec, bedac na Nowozytnej, mozna by to zalatwic "z papierkiem" (a nie "z koniaczkiem" ? :-)
A przy okazji, grzebiac w ksiegach zalecen, zapisow etc, poszukalbym tez "w innych tematach" :-)
Ale to sa tylko takie moje luzne, teoretyczne pomysly. Nie moge zagwarantowac ze w zyciu sie to uda, niestety ... :-(

Panie Docent...
Dzieki za uwage i zrozumienie...

Pani Aniu...
Ma Pani racje : zamknac zupelnie to forum dla obcych wloczegow! Niech zadna przybleda nie bedzie mogla nawet go przegladac ! Albo sie jest (zapisanym u Adminkow) kaczmarofilem, albo sie im nie jest ! Innej drogi nie ma !
Co prawda osobiscie wydawalo mi sie ze "ten idiota JK" raczej nie byl zwolennikiem monopoli, fotografowal sie ze wszystkimi, w 1989 wlasciwie zrzekl sie praw autorskich na rzecz 2 nieznanych mu gosci ktorzy wlasnie zakladali taka chalupnicza firme Pomaton... ale coz, to pewnie Panstwo macie racje, Pani Aniu.
Dobranoc.

Bawcie sie, pijcie, dzieci, jak sie bawic i pic potraficie...

Wiadomości w tym wątku