Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korespondencja klasowa
Już tłumaczę dlaczego:
zachłannym - "tylko sobie jeść kupuję", wysłali gęś dla rektora "zjadłem gęś, za dżem dziękuje", "lecz przyślijcie mi papierek", "na dziewuchy ani grosza", i było też kilka innych takich cytatów, nie mówie że każdy z osobna świadczy że jest zachłanny, bo niby po co miałby kogoś sponsorować, ale pojawia się to tak często podkreślane, że nasuwa się to że nie był on skory do dzielenia się czymkolwiek z kimkolwiek.
zapatrzony w siebie - "na rolnictwie jak nikt znam się, więc partyjna czeka szkoły, co ty stary na to jak by syn twój był minister", "na mnie i podobnych do mnie przyszłość kraju dziś spoczywa...", "i także sporo innych tego typu wypowiedzi. być może jest po prostu pewny siebie, ale jest tego tyle i tak podkreślone przez Jacka, że nasuwa się spostrzeżenie o jego narcyzmie.
egoista - no tutaj daleko szukać nie trzeba, nie chce też mi się cytować bo sporo tego by było, ale: co chwila poucza ojca, by zrobił coś co pomogło by tak naprawde tylko jemu. no i główny powód - gazetki solidarności które mu wysyłał i bezczelnie powiedział że nie był z nim szczery, jak po raz kolejny zmienił światopogląd i dogadał się z majorem, który stał się jak miałem wrażenie jego kolejnym ojcem.
czy nie jest tak ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku