Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chamstwo
JoannaK napisał(a):To znaczy co dokładnie w/g Ciebie było nieprawdą zgodnie ze stanowiskiem Rosji?

Nieprawdą zgodnie ze stanowiskiem Rosji - a także zgodnie z obecnym stanem faktycznym w myśl prawa międzynarodowego - było nazwanie zbrodni katyńskiej ludobójstwem.

Gdybyś się odrobinę wysiliła, może udałoby Ci się zrozumieć treść np. tego wpisu:

Luter napisał(a):Pojęcie ludobójstwa ma w prawie międzynarodowym bardzo precyzyjną definicję; nie można i nie należy szafować nim dowolnie, zgodnie ze swoim widzimisię czy nawet przekonaniem. Mord w Katyniu jak na razie formalnie ludobójstwem nie jest*

i nie zadawałabyś bezsensownych pytań.

JoannaK napisał(a):dla mnie zdjęcie tej tablicy i to jeszcze w takim momencie było kolejnym napluciem nam w twarz, a nasze władze znowu otarły rękawami policzki i mruknęły, że pada.

Masz rację - tablica powinna być zdjęta natychmiast po zamontowaniu. Zdejmowanie jej na półtorej doby przed rocznicą było ze strony Rosjan niezręczne i niezgrabne, ale to też napisałem w poprzednim poście, co niewątpliwie dotarłoby do Ciebie, gdybyś zrobiła wysiłek i przeczytała go ze zrozumieniem. Natomiast Twój komentarz o pluciu w twarz to już typowe PiSowskie bredzenie chorego w gorączce. W tej sytuacji nasze władze zachowały się bowiem bardzo dobrze. Oficjalnym protestem - bo to była jedyna alternatywa - byśmy się tylko ośmieszyli, gdyż - jak już dwa razy napisałem - mord w Katyniu jak na razie nie jest ludobójstwem w myśl prawa międzynarodowego.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości