Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbarzyńcy z Danii
Jaśko napisał(a):Wg wikipedii tamtejsi ludzie jedzą ich mięso. I wg tegoż źródła zabijają je nożem, a nie jakimiś narzędziami, o których pisza ludzie cytowani przez Przemka.
Na podanej w przez mnie na początku stronce są zdjęcia. Jak najbardziej może być prawdą, iż mięso tych zwierzaków może być przysmakiem mieszkańców wysp (choć poluje się na nie tylko dla podtrzymania tradycji), ale na wspomnianych zdjęciach to ja zdecydowanie widzę jakieś mordercze show z udziałem publiczności i widać coś w rodzaju haka którym gościu zamierza się na grindwala.
Jaśko napisał(a):Odnosisz to do zwierząt generalnie (np świnek też?) czy tylko do tych ryb (no wiem, że ssaków, ale...) z Wysp Owczych, o których pisał Przemek
Chyba nie do tych ssaków o których pisałem, bo one nie są podstawą wyżywienia na Wyspach Owczych, zabija się je praktycznie dla rozrywki.
Jaśko napisał(a):ryb (no wiem, że ssaków, ale...)
Zadziwia mnie to co tu napisałeś. Co oznacza owo "ale"? Dziwi mnie to, ponieważ na forum wyjątkowo mocno dbasz o szczegóły i wytykasz najdrobniejsze błędy w wypowiedziach rozmówców, a tu taki tekst w Twoim wykonaniu... Niby ssak, ale ryba...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości