Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szwajcaria! Tu się oddycha(ło)!
Luter napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zbigniew Hołdys nazywa się ten osobnik reprezentujący grupę 'kowali, traktorzystów i oszołomów z PiSu'.
I na razie jest chyba jedyną osobistością tego formatu, która podziela pogląd kowali i traktorzystów.
Nie, nie jest jedyną. Wspominałem tu choćby o Krzysztofie Krauze. A nawet jeśli jedyną, to dla mnie lepsza taka jedna niż dziesięć pomniejszych.
Luter napisał(a):Zakładając oczywiście, że podziela, bo ja wypowiedzi Hołdysa nie słyszałem ani nie czytałem.
A zatem zapraszam do lektury i do obejrzenia fragmentów(niestety, całej blisko półgodzinnej rozmowy nie mam) audycji w TVN 24:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tvn24.pl/12690,1621913,0,1,ten-list-to-makabryczny-zart,wiadomosc.html">http://www.tvn24.pl/12690,1621913,0,1,t ... omosc.html</a><!-- m -->
MacB napisał(a):Czemuś nikt do tamtej sprawy przed aresztowaniem reżysera nie wracał, nie ganił go publicznie, nie odżegnywał się od niego ze wstrętem, nie nazywał wreszcie pedofilem!
Maćku, bo teraz ta sprawa w dużej mierze za sprawą mediów zastała nagłośniona i naturalnym jest, że w takiej właśnie chwili zaczyna się publiczna dyskusja. Poza tym, teraz wychodzą na jaw rozmaite szczegóły na ten temat. Do tej pory, większość coś tam mgliście wiedziała, a poza tym, trudno żebyśmy wszyscy od 30 lat żyli wyłącznie tym. Parę dni temu CBA zatrzymało znanego muzyka i kompozytora Janusza S. za to, że istnieje podejrzenie, iż 'kupił' licencję lotniczą. Podejrzany się nie przyznał, wyroku nie ma, na razie jest na wolności, a ja już teraz, co by nie być za czas jakiś posądzonym o to, że 'drę mordę' niejako po czasie, potępiam takie działanie i uważam, że powinien ponieść karę oraz powinno mu się te uprawnienia samolotowe odebrać Smile O ile oczywiście to okaże się prawdą.
Luter napisał(a):Chodzi właśnie o to, że gdyby sprawa dotyczyła Jana NN to po 30 latach nikt nie słałby za nim listów gończych po całym świecie.
A ja nie jestem pewien czy by nie ścigali. Prędzej polski wymiar sprawiedliwości odpuściłby sobie takie ściganie.
dauri napisał(a):Polański nie uciekał przed "sprawiedliwością", gdyż sędzia był ewidentnie stronniczy. Moim zdaniem Polański miał rację i każdy mający odrobinę instynktu samozachowawczego postąpiłby tak samo.
Być może, ale teraz tamten sędzia już nie żyje, system się nieco zmienił, czasy się zmieniły, więc tym bardziej jest szansa na uczciwy proces. Może nawet faktycznie lepiej to teraz wyszło Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości