Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Monachijskie buki..." by JK
Jest mi przykro ale zupelnie nie rozumiem co chcesz mi udowodnic. Przeciez sam widze ze :

O piosence Monachijskie Buki user Luter napisał(a):Czas zrobić burzę mózgów na temat: "Czy to piosenka autorstwa JK?".
O piosence Fajnie user thomas.neverny napisał(a):Wydaje mi sie ze np taka piosenka "Fajnie" tez nie figurowala w maszynopisach (nie ma jej w "Ale zrodlo wciaz bije...") i jakos zostala wlaczona do jednego z boxow, bez urzadzania glosowania nt "Czy to piosenka autorstwa JK?"
Jestem w stanie sie zgodzic z twierdzeniami ze uzywajac zwrotu « glosowanie » :
- odnosilem sie do Twojej wypowiedzi o burzy mozgow,
- nawiazywalem do Twojej wypowiedzi o burzy mozgow,
- reagowalem na Twoja wypowiedz o burzy mozgow,
- ewentualnie: interpretowalem Twoja wypowiedz o burzy mozgow.

Natomiast zupelnie sie nie poczuwam gdy piszesz ze :
- usiłuje fałszywie przedstawić ze miałes na myśli głosowanie,
- wmawiam Ci propozycję głosowania.

Przeciez ja nigdzie nie twierdzilem ze Ty napisales “glosowanie” lub miales to na mysli !

Dodam jeszcze ze nie widze niczego zdroznego w uzywaniu slowa “glosowanie”.
Np nie przeszkadza mi napisac :
W sprawie “Monachijskich Bukow” glosowalbym za hipoteza ze jest to utwor autorstwa JK, z powodow ktore juz podalem.
Gdybym wiedzial ze to "glosowanie" tak Cie rozsierdzi, napisalbym pewnie "konsultacje"...

Co do reszty Twojego posta to, w skrocie :
- zuzyles ponad sto slow na opis tego co robiles lutym marcu 2006,
- ale ja nadal nie moge wyjsc ze zdziwienia ze w czerwcu 2009 rozpowszechniales nastepujace "informacje" :

Luter napisał(a):A to dość proste akurat. Chodzi o Zbiorczą odpowiedź na listy z kraju... - występują tam słowa Sołżenicyn patrząc w Vermoncie na buki i komuś się tak dziwnie skojarzyło.
oraz
Luter napisał(a):Też miałem nadzieję, że to może jakiś dalszy ciąg bądź też piosenka inspirowana tą myślą o Sołżenicynie. No ale niestety.

Jak mozna opowiadac wszystkie te szczegoly, ze “chodzi o Zbiorcza” ale przy opisie nagrania “komus sie tak dziwnie skojarzylo”, tlumaczyc ze sie “tez mialo nadzieje” no “ale niestety” jesli - jak sam to teraz opisujesz - nie miales czasu by sprawdzic wszystkie tasmy a tak w ogole to nie za bardzo pamietasz jak to wtedy bylo z zasobem pt “Monachijskie buki”... Jesli te szczegoly nie zostaly wymyslone to skad sie wziely ?
I pomyslec ze prawie dalem sie na to nabrac... Undecided

Rozumiem natomiast, np analizujac poziom niektorych czesci Twojego posta, ze ten watek Ci nie pasuje. No coz, nie trzeba bylo wyskakiwac z tym "falszywym", zwlaszcza w temacie gdzie kilka postow wyzej wisza te Twoje piekne wyjasnienia ze 'Buki" to "Zbiorcza".

PZDR
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości