01-11-2009, 11:51 AM
Świnki są bardzo sympatycznymi zwierzętami, idealnymi dla osób, które z rożnych względów nie mogą pozwolić sobie na większe zwierzęta. Świnki to miłe istoty, potrafią wyrażać emocje, bywają bardzo zabawne i lubią się bawić. Są tanie w utrzymaniu i nie trzeba poświęcać im codziennie bardzo dużo czasu. Rano poświęcam Filemonowi pół godziny na zabawę , karmienie i podawanie leków, wieczorem godzinę na zabawę, wspólne jedzenie sałaty, czytanie książek, skakanie po łóżku. No i w nocy pozwalam mu po mnie skakać, ale to mój prywatny błąd wychowawczy.
Każdy czworonóg jest inny, nie mówię, że psy, koty czy szynszyle są lepsze lub gorsze od świnek. Poprostu świnki morskie są bardzo sympatyczne.
Kupowanie świnki w sklepie wiąże się z ryzykiem. Ja kupiłam chorą świnkę w Warszawskiej Galerii Mokotów. Myślę, żeby założyć hodowlę, pielęgnować i sprzedawać zdrowe świnki.
rosa
Każdy czworonóg jest inny, nie mówię, że psy, koty czy szynszyle są lepsze lub gorsze od świnek. Poprostu świnki morskie są bardzo sympatyczne.
Kupowanie świnki w sklepie wiąże się z ryzykiem. Ja kupiłam chorą świnkę w Warszawskiej Galerii Mokotów. Myślę, żeby założyć hodowlę, pielęgnować i sprzedawać zdrowe świnki.
rosa
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->