Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JK o PPPP
Paweł Konopacki napisał(a):Otóż śmiem twierdzić, że nie wszyscy tam byli szczerzy i autentyczni. Pamiętajmy, że oklaskiwano na tym przeglądzie np. Andrzeja Rosiewicza - o którym nota bene JK w kontekście PPPP wypowiadał się w innym wywiadzie. Rosiewicz spiewał, zdaje się, "Chłopców Radarowców" i "Propagandę sukcesu". Wpasował się w ogólny klimat mówienia prawdy i napierdalania w komunę. Tyle, że nie jestem pewien, czy był prawdziwy. Kilka lat później śpiewał Gorbaczowowi "Pierestrojkę". A jeszcze później śpiewał "Wystarczą trzy ziobra a Polska będzie dobra". On jest w stanie wyśpiewać każdą prawdę - na dowolne zamówienie. Są twórcy, którzy posiadają zdolność zgrabnego ujęcia i wypowiedzenia tego, czego ludzie w artystycznej formie powiedzieć nie potrafią.
Nie przypominam sobie tam "nieszczerych". O ile chodzi o Rosiewicza "Chłopców radarowców" to był to powszechny przebój grany w każdej chyba rozgłośni.Raczej nie był to ustrojowy protest song. "Propaganda sukcesu" moim zdaniem bardzo dobra już zdaje się nie była grana w radiu. "Pierestrojki" nie słyszałem. Natomiast z "ziobrami" to nie widzę tu żadnej sprzeczności : Rosiewicz jest (czy był) związany z prawą stroną, gościł na antenie RM, więc jest raczej konsekwentny "w działaniu".
Co do malarstwa to się kompletnie nie znam - ale mam kolegę który fantastycznie kopiuje "obrazy mistrzów". Jednak czym innym jest kopiowanie a czym innym poproszenie żeby mi namalował np. Giewont. Giewont , choćby "najwierniejszy" będzie już zawsze jego.
Luter napisał(a):Pasuje tu cytat z Kuglarzy i wisielców:
"Mistrz Ursus potrafi bowiem nie tylko sztuką żyć, ale i ze sztuki".

Co - jak się okazuje - wbrew pozorom wcale się nie wyklucza.
ano,... w świecie żyjątków nic prócz wyjątków (czy jakoś tak)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości