Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek Kowalski - życie i dzieło
Marius Magnus napisał(a):PPS Gdyby zgłosił się do mnie ktoś, kto wie jak poprawiac artykuły w Wiki, byłbym zobowiązany - chodzi o drobiazgi, ale jakoś nie mogę dojśc, jak zmieniac treśc hasła)
Jest przy nagłówkach sekcji odnośnik "[Edytuj]" - powinno wystarczyć. Przynajmniej ja z tego korzystam i działa.
Warto też założyć konto, aby nie być anonimowym "zmieniaczem". Daje to też możliwość dyskutowania z innymi wikipedystami, dodatkowo uwiarygodnia osobę edytującą, pozwalając uniknąć "casusu Bałtroczyka"*.

* © mój - chodziło o to, że sam PB chciał poprawić nieścisłości we własnym życiorysie, jednak został zakrzyczany przez społeczność i podejżany o podszywanie się pod znanego dziennikarza/satyryka/etc...

A co do J. Kowalskiego, to chyba nie zaskoczę nikogo, pisząc że pierwsze spotkanie z tym, co robi miało miejsce przy okazji "Dwóch sarmacji".
Może zaskoczę niektórych, ale oprócz muzycznych dokonań cenię też JK, jako historyka, którego hobby jest... uwiecznianie staropolskich przepisów kulinarnych (są już książki, był odcinkowy program telewizyjny...). Smile
A najbardziej ciekawi mnie w tej postaci to, że jest jeszcze dla mnie do końca nie odkryta, a permanetny brak czasu nie pozwala nawet w skupieniu przesłuchać dwóch, czy trzech płyt, które mam, tak żebym mógł prosto w oczy komuś powiedzieć, że je znam. Pewnie stąd też wynika pewna moja nieśmiałość w udzielaniu się w wątkach poświęconych Kowalskiemu...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku