08-15-2008, 06:27 PM
Jaśko napisał(a):wplatasz do niej swoją ocenę postępowania prezydentaAleż wcale nie wplatam, i dziwię się, skąd Ci to przyszło do głowy.
Jaśko napisał(a):Jednocześnie więcej osób ocenia je pozytywnie, niż negatywnie.A to jest już Twoja subiektywna interpretacja wyników sondażu (jak się domyślam, głównie odpowiedzi na punkt sondażu "Wyjazd prezydenta do Gruzji to"). Moim zdaniem z tych odpowiedzi nie da się ani wyciągnąć wniosku że "więcej osób ocenia je pozytywnie, niż negatywnie", ani też wniosku przeciwnego. Celem tego pytania nie była ocena działania prezydenta, tylko próba wysondowania, z czym uczestnikom sondażu działania Prezydenta najbardziej się kojarzą. Zresztą "Mohery kontra Układ" bardzo słusznie zauważyły, że "W sondażu nie ma pytania - jak oceniasz Prezydenta".
Jaśko napisał(a):Pozwól wiec, Dauri, dokonać Polakom samodzielnej ocenyPrzecież mój głos w dyskusji nie odbiera Polakom prawa do samodzielnej oceny. A skoro Polacy umieścili w swoim hymnie wzmiankę o tym, że pewien Francuz "dał im przykład, jak zwyciężać mają", to ja to interpretuję jako zachętę do wymieniania się umiejętnościami, doświadczeniami i poglądami, więc Twoja uwaga trochę mnie dziwi.