03-16-2008, 05:41 AM
PMC napisał(a):Asia genialnie śpiewa "Zbiór zwierzęcych sentencji", natomiast tym, którzy nie słyszeli w Jej wykonaniu "Czerwonego autobusu" polecam.Jakoś "Asia" nie przypada mi do gustu. Z całym szacunkiem PMC(bo nie wiem czy to Twoja dziewczyna, rodzina czy jakiś Jej pseudonim artystyczny skoro tak zdrabniasz imię tej pani), ale osobiście wolę słuchać w repertuarze JK Małgorzatę Czajkę. Pani Lewandowska owszem dysponuje duża skalą i siłą głosu, ale według mnie, swego miejsca powinna szukać w produkcjach Romy czy Buffo. Niczego nie ujmując oczywiście tym dwóm teatrom. Zwłaszcza temu ostatniemu.
Piosenki Jacka, w jej wykonaniu(nie wszystkie, ale znaczna ich część), są jak dla mnie zakrzyczane i przeinterpretowane. Pamiętam panią Lewandowską między innymi z "Szukamy stajenki", podczas którego to programu, ledwo mogłem wysiedzieć, przede wszystkim ze względu na te wrzaski i dodatkowo głupkowate mizdrzenie się do publiczności.
Ale jak mówię - nie odmawiam wokalnych możliwości pani Lewandowskiej, ale lepiej bym ją znosił Józefowicza(u którego w 'Metrze', zdaje się zaczynała swoją muzyczną karierę), niż Kaczmarskiego.