03-16-2009, 07:11 PM
Luter napisał(a):Różnica między nami w tej kwestii polega, zdaje się, na tym, że Ciebie naprawdę chyba interesuje jak brzmi odpowiedź na postawione przez Ciebie pytania, a mi to - mówiąc prosto z mostu i najzupełniej szczerze - wisi i powiewa. Nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy i jakie władze nadały Bartoszewskiemu jaki tytuł.trafił Pan w sedno, popieram
Luter napisał(a):Zdumiewa mnie natomiast Twoje zainteresowanie tą sprawą. Zdumiewa mnie sugestia (która odczytuję z Twoich postów), że od tego czy i jaka istnieje umowa między Polską a Niemcami w kwestii równoważności tytułów naukowych uzależniasz swoje zdanie na temat tytułowania Bartoszewskiego profesorem. Zdumiewa mnie brak zrozumienia dorosłego człowieka dla faktu, że słowem "profesor" tytułuje się najrozmaitszych ludzi, z których większość bynajmniej nie jest profesorami w ściśle formalnym znaczeniu tego słowaD O K Ł A D N I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Jan Paweł II