Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bartoszewski i o Bartoszewskim.
lc napisał(a):A poza tym Paciu, co ze mnie za antysemita? Chyba akurat Ty, tak jawnie podpisująca się pod tradycją judaistyczną, nigdy ode mnie nie doświadczyłaś żadnych niestosownych uwag w tym kierunku?
Leszku, oczywiście że nie. Ciekawią mnie natomiast niektóre teksty w Twoich piosenkach, niektóre Twoje wypowiedzi, które mogłyby sugerować że nie tyle jesteś antysemitą, ile wyrażasz niejaką niechęć do tego narodu, oczywiście tak jak powiedział Paweł: Stricte werbalną.

Ale, podam przykład które poniekąd przyznaje rację tym którzy uważają że to naród Żydowski jest najbardziej przewrażliwiony na punkcie antysemityzmu. Akurat wychodziłam ze spotkania z młodzieżą Żydowską na Żoliborzu, i czekałam na transport, zagadałam się z taksówkarzem który czekał na pasażerów, okazało się że byli oni rodziną Żydowską (Para z dzieckiem), którzy na taksówkarza z mordą o to że nie stanął bezpośrednio pod jakimś blokiem, bo nie mógł.

Żyd: TY! Polaku! My tu czekamy... Wy wszyscy tacy sami... [Ble ble ble]
Taksówkarz: TY! Żydzie! nie mogłem tam stanąć. I teraz ja jestem antysemitą, a Ty tym pokrzywdzonym, i jaka w tym logika proszę Pani? (Do mnie)

-PK
"Chude Dziecko"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku