Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
List do Stefana Brzozy
Alek napisał(a):
Petrvs napisał(a):A co myślicie o tych:
Słuchaj Petr - muzyka może i jest dobra - mi się nawet podoba,ale tekst... No powiedzmy sobie szczerze - słaby,momentami nawet bardzo. A na dodatek patos. Jak już musisz pisać wiersze,to spróbuj może o pierdołach jakichś - wtedy to nie będzie aż tak razić...
A List do Stefana Brzozy - ładny,ciekawy,choć chyba faktycznie potrzebuje trochę obróbki Wink
Łukasz G. napisał(a):czy "Piosenki o Porcelanie" do słów Miłosza - te wybitnie mi nie leżą.
To najlepsza kompozycja Piotrka jaką słyszałem.
Gdzie ty w Marzeniach słyszysz patos? :o bez przesady.

Natomiast co do tekstów to też wydaje mi się, że jesteście jeszcze uprzedzeni. To że zdarzyło mi się kilka razy popełnić waszym zdaniem grafomanię to nie znaczy że w każdym tekście przeze mnie napisanym tak będzie. Jan Kondrak o "Marzeniach" powiedział mi, że właśnie takie piosenki powinienem pisać i że jest bardzo dobra. Natomiast co do samych tekstów - to Związek Literatów Polskich ma troszkę odmienne zdanie - wprawdzie nie chwaliłem się starymi, ale nowe moje teksty zdobyły pozytywne recenzje i zostaną wydrukowane w tomiku "Ślad" Oddziału Związku Literatów Polskich w Słupsku (jeżeli wiecie o czym mówię) Poza tym nad tekstami też pracuję cały czas i przede wszystkim pracuję nie z byle kim - dlatego proszę o jedno - jeżeli widzicie że tekst napisał Matczuk to nie zakładajcie z góry że to grafomania przed wsłuchaniem się w niego. Zastanawia mnie jedno - czemu takie opinie dostaję tylko i wyłącznie z waszego środowiska, natomiast inni którzy mnie nie znają i nie mają żadnych uprzedzeń (wiecie o czym mówię) patrzą przez nieco inny pryzmat... (żeby nie było nieporozumień - mam na myśli nowe teksty. Podobnie jak nowe piosenki - co mnie zaskoczyło - nawet od Was potrafiły zebrać pozytywne recenzje tak samo i teksty - uwierzcie mi że też potrafią być inne) Przepraszam że tak piszę i takim tonem - ale recenzje mam - bez urazy - od ludzi którzy przynajmniej dla mnie są nieco większymi autorytetami.

Mimo wszystko dziękuję za każdą opinię i pozdrawiam wszystkich wypowiadających się tutaj bardzo serdecznie
PKM
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku