08-07-2007, 09:55 PM
Alek napisał(a):Gdzie ty w Marzeniach słyszysz patos? :o bez przesady.Petrvs napisał(a):A co myślicie o tych:Słuchaj Petr - muzyka może i jest dobra - mi się nawet podoba,ale tekst... No powiedzmy sobie szczerze - słaby,momentami nawet bardzo. A na dodatek patos. Jak już musisz pisać wiersze,to spróbuj może o pierdołach jakichś - wtedy to nie będzie aż tak razić...
A List do Stefana Brzozy - ładny,ciekawy,choć chyba faktycznie potrzebuje trochę obróbkiŁukasz G. napisał(a):czy "Piosenki o Porcelanie" do słów Miłosza - te wybitnie mi nie leżą.To najlepsza kompozycja Piotrka jaką słyszałem.
Natomiast co do tekstów to też wydaje mi się, że jesteście jeszcze uprzedzeni. To że zdarzyło mi się kilka razy popełnić waszym zdaniem grafomanię to nie znaczy że w każdym tekście przeze mnie napisanym tak będzie. Jan Kondrak o "Marzeniach" powiedział mi, że właśnie takie piosenki powinienem pisać i że jest bardzo dobra. Natomiast co do samych tekstów - to Związek Literatów Polskich ma troszkę odmienne zdanie - wprawdzie nie chwaliłem się starymi, ale nowe moje teksty zdobyły pozytywne recenzje i zostaną wydrukowane w tomiku "Ślad" Oddziału Związku Literatów Polskich w Słupsku (jeżeli wiecie o czym mówię) Poza tym nad tekstami też pracuję cały czas i przede wszystkim pracuję nie z byle kim - dlatego proszę o jedno - jeżeli widzicie że tekst napisał Matczuk to nie zakładajcie z góry że to grafomania przed wsłuchaniem się w niego. Zastanawia mnie jedno - czemu takie opinie dostaję tylko i wyłącznie z waszego środowiska, natomiast inni którzy mnie nie znają i nie mają żadnych uprzedzeń (wiecie o czym mówię) patrzą przez nieco inny pryzmat... (żeby nie było nieporozumień - mam na myśli nowe teksty. Podobnie jak nowe piosenki - co mnie zaskoczyło - nawet od Was potrafiły zebrać pozytywne recenzje tak samo i teksty - uwierzcie mi że też potrafią być inne) Przepraszam że tak piszę i takim tonem - ale recenzje mam - bez urazy - od ludzi którzy przynajmniej dla mnie są nieco większymi autorytetami.
Mimo wszystko dziękuję za każdą opinię i pozdrawiam wszystkich wypowiadających się tutaj bardzo serdecznie
PKM