Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poezja bez słów
Tarko napisał(a):[..]
A co do zaprezentowanych wersji. Opracowanie całkiem zgrabne. Brakuje jedynie trochę "feelingu". Wszystko zagrane tak pod metronom, ach... aż się prosi o zwolnienia, zawieszenia, wyciszenia. Ileż magii nabierze wtedy ten utwór. Ogólnie jednak - 5. Czy masz może jakiś zapis nutowy/tabulaturowy?

..::Zdravim::..
Tarko
Feeling w grze solowej na gitarze mam w mym odczuciu opanowany dość dobrze. Natomiast osiągnięcie dobrze zgranych i zaaranżowanych zmian tempa przy nagrywaniu wielu a nie jednego instrumentu wydaje mi się zadaniem o wiele trudniejszym. Uznałem, że krokiem ku temu powinno być najpierw nauczenie się właśnie dyscypliny podążania za metronomem. Jest to dla mnie nowe doświadczenie, wymagające zgubienia pewnych złych nawyków. Generalnie zgadzam się, że aby dodać utworowi ducha, potrzebne byłyby dodatkowe zabiegi, na razie jednak wykraczają one poza moje dzisiejsze umiejętności warsztatowe. Ponadto, tak naprawdę jest to przede wszystkim materiał szkoleniowy pomagający w nauce aranżacji i gry na instrumentach klawiszowych.

Co do nut, nagranie powstało w oparciu o oryginalne nuty na fortepian z niewielkimi koniecznymi zmianami wynikającymi z ograniczonego w stosunku do fortepianu zakresu dźwięków uzyskiwalnych na gitarze.

Pozdrawiam
tjk
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości