Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O wiarygodności, sądach i "życzliwości"
Paweł Konopacki napisał(a):formułując publiczne oskarżenie o niewiarygodność, powinno się to oskarżenie udowodnić
Czy tak trudno zrozumiec o co Pawlowi chodzi? Pomyslcie - gdybym ja napisala: wiem cala mase o JK z okresu Lundu, ale powiedziec nie moge - mozna by spokojnie uznac, ze konfabuluje, prawda? Bo dziele sie tym czym moge, a jesli nie moge , bo np. pewne osoby sobie tego nie zycza ( zwroccie uwage na slowo na przyklad, poniewaz ja nie twierdze,ze tak jest) to po prostu na ten temat milcze. Przecie zwrot 'wiem, ale nie powiem 'napisany na forum brzmi po prostu smiesznie - jakiegokolwiek tematu by nie dotyczyl. W gronie przyjaciol moge opowiedziec cos i dodac, ze wiecej nie moge , bo nie mam zgody na to.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku