Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka uwag optymistycznych na marginesie ostatnich awantur
Luter napisał(a):Odpowiedz mi na przykład na takie pytanie: uważasz za właściwe zamknięcie tematu, w którym mi przed chwilą odpowiedziałeś? Jak widać choćby na Twoim przykładzie, temat jeszcze się nie wyczerpał*. To po co go było zamykać?Jak widać choćby na Twoim przykładzie, temat jeszcze się nie wyczerpał*. To po co go było zamykać?
Zamknięcie tematu nie zamyka przeciez mozliwosci dyskusji.
Jak zamknieto ostatnio jeden z tematów, w którym nie zdołałem Ci w porę odpowiedzieć to odpowiedź przesłałem Ci na priv. Potem co prawda w drugim temacie – jeszcze nie zamkniętym – mogłem napisać w większości to samo, co napisałem Ci prywatnie w pierwszym, ale gdybym nie miał tej możliwości – nie zakładałbym nowego tematu zatytułowanego „Odpowiedź Lutrowi”. Wysłałbym Ci odpowiedź tylko na priv i czekał na Twoją reakcję.
Inna sprawa, Lutrze, że Ty często na wiadomości wysłane na pw nie odpowiadasz. Ja ostatnimi czasy wysłałem Ci dwukrotnie na priv swoje zdanie, które było odpowiedzią na Twoje publicznie sformułowane do mnie uwagi. I za każdym razem nie doczekałem sie reakcji. Drugi przypadek mogę zrozumieć, bo w znacznej mierze powieliłem publicznie to, co napisałem na pw. Odpowiedziałeś więc tez publicznie.
Tobie można pisać na priv a potem – aby spotkać się z Twoją odpowiedzią – trzeba to samo pisac publicznie. Na publiczne uwagi do Ciebie odpowiadasz. Zwracam na to uwagę, bo – mam wrażenie – Tobie, podobnie, jak Mateuszowi i paru jeszcze innym osobom, w minimalnym stopniu zależy na załatwieniu spraw. Ciebie kręci publiczny spór – prywatna rozmowa na ten sam temat, o którym rozmawia się w sporze publicznym, o czym miałem okazję przekonać, zajmuje Cię znacznie mniej.
Gdyby chodziło tylko o wymianę zdań lub załatwienie sprawy – rozmowa na priv w zupełności by wystarczyła. Ale nie tylko o to chodzi. Tobie, tak samo, jak Mateuszowi, ciągle chodzi o udowadnianie, że ja, AA czy jeszcze parę innych osób jesteśmy w swoich sądach, opiniach czy czynach osamotnieni. Prowadząc dyskusję publicznie macie szansę spotkać sięz wyrazami poparcia (piwka), z akceptacją (często bezwarunkową). W gruncie rzeczy nie siła argumentów , ich merytoryczna wartość stanowi o Twoim sukcesie w sporze z AA. O tym sukcesie może stanowić poparcie dla Was innych forumowiczów. Dlatego publiczne prowadzenie sporu tak Cię interesuje.

W kwestii formalnej: to nie jest tak, ze zamknięto temat uniemożliwiając Ci odpowiedź Zeratulowi. To jest tak, ze Artur zamknął temat i do tego zamkniętego tematu Zeratul, jako mod, mógł dopisać swóją odpowiedź. Moim zdaniem Zeratul tego czynić nie powinien, bo ja temat jest zamknięty to jest i koniec. Swoją ripostę do Ciebie mógł Zeratul wysłać Ci na pw.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku