Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka uwag optymistycznych na marginesie ostatnich awantur
Paweł Konopacki napisał(a):Ale sposób wpłynięcia jest Ci nieznany.
Zgadza się. Dlatego też istotny dla mnie jest sam fakt tego, że walnie się do odejścia Roberta przyczyniłeś, a nie to jakimi metodami udało Ci się to "osiągnąć".
Paweł Konopacki napisał(a):Przestań więc chrzanić.
Paweł Konopacki napisał(a):Stąd pewnie nie zawsze wszystko rozumiem, tak jak nie zawsze można pojąć, co mówi człowiek po wylewie krwi do mózgu, albo cięzkim mózgu wstrząśnieniu. Widzisz, taki człowiek nie jest przecież zły, czy nawet głupi. Ty też nie jesteś.
Paweł Konopacki napisał(a):Mów powoli, zastanawiaj się nad każdym słowem i uważaj abyś się nie udławił śliną.
Szczerze wątpię w to czy gotów byłbyś użyć wobec mnie podobnych sformułowań w rozmowie, która nie toczyłaby się w wirtualnej przestrzeni. Przemawia to za tym, że istnieje jednak poważny rozdźwięk pomiędzy tym do czego jesteśmy zdolni w sieci, a tym do czego skłonni bylibyśmy się posunąć w rzeczywistości. W imię postulowanego dystansu oczywiście nie zamierzam się na Ciebie obrażać, chociaż uważam, że w kontekście takiej retoryki, jaką byłeś łaskaw wobec mnie powyżej zastosować, Twoje wypowiedzi krytykujące sposób formułowania myśli na Forum przez innych (choćby Patrycję i Matuesza) wskazują na to, że zwykłeś postępować w myśl zasady video meliora proboque deteriora sequor. Nie dziwi mnie to zresztą, bo już wcześniej zdarzało Ci się pisać podobne rzeczy. Choćby te, bez wątpienia godzące w ludzi o światopoglądzie odmiennym od Twojego (deklarowanego), brednie na temat tego, że świnia rzekomo nigdy nie dojrzy "Pana Boga". Bardzo możlwe, że "świnia" istotnie nie uzna za pewnik istnienia jakichś przez Ciebie wyimaginowanych bytów, idei czy zasady. Przemawia to wszakże zdecydowanie na korzyść "świni".
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku